Yeni Yıl

5 Şubat 2010 Cuma


Evetttt, bu yazıyı da ben yani bu blogun sahibinin küçük kızı yazıyorum. Bu yazıyı yazmamın sebebi ise bir arkadaşım! için yapmış olduğum doğumgünü pastası.Kendisinin bugün doğum günüydü ve ben de birkaç haftadan beri düşünüp planladığım, onun o çok sevdiği BMW markasının logosunu pastanın üzerine yapmaya karar verdim. Fakat bunun için şeker hamuru, mavi ve siyah gıda boyalarına ihtiyacım vardı.Onları da bu hafta içinde temin ettikten sonra nihayet dün bütün gün evde pastamı yapmakla uğraştım.
Öncelikle pandispanya için tarifimi sevgili Hünerli Bayanlar'ın blogundan aldım. Daha önce de yine Müge Hanım'ın pandispanya tarifi ile sade pandispanya yapmıştım ve çok lezzetli olmuştu. Bu yüzden tekrar aynı tarifi kullanmayı tercih ettim. Sonuç yine mükemmel oldu.
Tarif için Buraya tıklayabilirsiniz.

Pasta kreması için Dr.Oetker'in vanilyalı Crem Ole'sini kullandım fakat karışımı hazırladıktan sonra içine yarım su bardağı toz kakao ve 1 su bardağı kadar Antepfıstığı ekledim. Bunun için kabuklu ve tuzlu olarak satılan fıstıkların kabuklarını ayıklayıp yarım saat kadar sıcak suda beklettim. Böylece hem iç kabukları kolay soyuldu hem de tuzu yok oldu.

Üzerini kaplamak için şeker hamuru kullandım. Hamurun bir kısmını siyah,bir kısmını da mavi gıda boyası ile renklendirip BWM logosunun şekline göre kestim ve şerbet yardımıyla pastanın üzerine sabitledim. Şerbeti ise klasik 1/1  ölçüde su ve şekeri karıştırım kaynatarak yaptım,fakat kaynayınce ocağı kapattığım için koyu bir kıvamda olmadı.Siz isterseniz normal şekerli su ile de şeker hamurunu yapıştırabilirsiniz.

En sonunda pastanın kenarlarını süslemek için krem şanti kullandım ve sıkma torbası yardımıyla krem şantiyi sıkarak pastanın kenarlarını kapladım.

Hiç pratik yapmamış amatör biri olarak,ortaya çıkan sonuç hiç de fena olmadı bence . Siz ne düşünüyorsunuz?

6 yorum:

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

çok güzel olmuş:)umarım gerceği sizin olur darısıda başımıza dıyelım:)

sermoon dedi ki...

hicte amator gozukmuyor:) ellerinize saglik nefis olmus :)tarifi aldim.arkadasimin dogum gunu icin deniyecegim:)

Unknown dedi ki...

Valla süpper olmuş tek kelimeyle!Nefis görünüyor!Güzel bir sürpriz olacağa benziyor!Ama ben bu kadar uğraşabilir miyim bilmiyorum!Çünkü krema torbam filan yok!
Peki nerde vereceksin pastayı?

DERYA dedi ki...

teşekkür ediyorum,gerçekten leztteli oldu ve çok beğenildi.süprizi ise arkadaşımın annesi ile planladım. arkadaşım o gün çalışıyor olduğu için dışarıda kutlama imkanımız olmamıştı.ben de gündüzden annesine pastayı götürdüm ve böylece akşam işten eve gelince arkadaşımın pastayı dolapta görmesini sağladım. gerçekten çok sevindi ve inanamadı benim yaptığıma:)
ancak pasta ile ilgili size tavsiyem pandispanyayı mümkünse iki 3 parçaya ayırıp arasına hazırlanan kremayı sürmeniz. çünkü pandispanya sandığınızdan da fazla kabarıyor ve şerbetle ne kadar çok ıslatırsanız ıslatın yine de hepsini içine çekiyor ve kuru oluyor.
sevgili kitap kurduyum ben, şeker hamuruna şekil vermek zannettiğinden kolay. paketinden çıkarıp doğrudan goda boyasını ekliyor ve yoğurmaya başlıyorsun.böylece hem renk homojen olarak dağılmış oluyor hem de hamur yumuşayıp şekil alacak kıvama geliyor. sen de eğer ilk başlarda zorlanırsan kolay bir şekil vermeyi denersin.
krema sıkma torbasını da uzunca bir bardağa oturttuktan sonra içine kremayı doldur.bir elinle sıkma ucuna diğer elinle de kremanın çıkacağı uçtan tutmaya çalışırsan işlem daha koly olur;)

Dört Yapraklı Yonca dedi ki...

bence ilk deneme için çok başarılı. Yetenek vadeden genç pastacı ödülüne aday :)

handeguler dedi ki...

Amatör biri için çok başarılı görünüyor. Bravo

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı