17 Şubat 2019 Pazar
- 17 Şubat 2019 Pazar
- 17 - Hamur İşleri
- 2 yorum
Nefis Tuzlu Krakerler
Malzemeler:
• 1 yemek kaşığı şeker
• 1 bardak ılık su
• 2 çay kaşığı tuz
• 100 gr. tuzsuz tereyağı
• 1 paket kuru maya
• 500 gr. çok amaçlı un
• 1 paket kabartma tozu
• 10 su bardağı (kaynatma suyu)
1 paket kabartma tozu
•
• Üzerine sürmek için:
• 1 büyük boy yumurta sarısı bir çorba kaşığı su ile çırpılmış
• iri tuz üzerine serpmek için
• sıvıyağ
Yapılışı:
Bir kaseye şekeri, tuzu, unu, mayayı ve oda sıcaklığına gelmiş tereyağını ekleyin , yumuşak bir hamur olana kadar yoğurun..
Pürüzsüz bir hamur elde edin, üzerini streç filmle örtüp yarım saat iki katı olana kadar ılık bir yerde bekletin
Fırını önceden 200 dereceye ısıtın. Yayvan bir vog tava veya tencerenin tabanına pişirme kağıdını kırıştırıp açın ve serin . kağıdı margarinle yağlayın.
İçine 10 bardak suyu dökün, kabartma tozu ekleyin ve karışımı kaynatın..
Hamurdan mandalina kadar parçalar kopartıp parmak kalınlığında silindir şeklinde uzun yuvarlayın 10 cm uzunlukta kesin ve her birini U şekline getirip uçları birbiri arasından geçirerek düğüm atar gibi şekil verin.
Her bir çöreği teker teker kaynayan suya bırakıp 30 saniye kadar tutun. Delikli bir kepçe ile çıkartıp tepsiye yerleştirin. Yumurta sarısı ve su karışımını üzerlerine sürün. İri tuz serpin.
Tuzlu kraker altın kahverengi oluncaya kadar pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
çok güzel görünüyor...
Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor... Selam ve Dua ile...
Yorum Gönder