Yeni Yıl

17 Şubat 2019 Pazar




Nefis Tuzlu Krakerler

Malzemeler:
1 yemek kaşığı şeker
1  bardak ılık su
2 çay kaşığı tuz
100 gr. tuzsuz tereyağı
1 paket kuru maya
500 gr. çok amaçlı un
1 paket kabartma tozu

10 su bardağı (kaynatma suyu)
1 paket kabartma tozu


Üzerine sürmek için:
1 büyük boy yumurta sarısı bir çorba kaşığı su ile çırpılmış
iri tuz üzerine serpmek için

sıvıyağ

Yapılışı:
Bir kaseye şekeri, tuzu, unu,  mayayı ve oda sıcaklığına gelmiş tereyağını ekleyin , yumuşak bir hamur olana kadar yoğurun..  
Pürüzsüz bir hamur elde edin, üzerini streç filmle örtüp yarım saat iki katı olana kadar ılık bir yerde bekletin
Fırını önceden 200 dereceye ısıtın. Yayvan bir vog tava veya tencerenin tabanına pişirme kağıdını kırıştırıp açın ve serin . kağıdı margarinle yağlayın.
İçine 10 bardak suyu dökün, kabartma tozu ekleyin ve karışımı kaynatın..
Hamurdan mandalina kadar parçalar kopartıp parmak kalınlığında silindir şeklinde uzun yuvarlayın 10 cm uzunlukta kesin ve her birini U şekline getirip uçları birbiri arasından geçirerek düğüm atar gibi şekil verin.




Her bir çöreği teker teker kaynayan suya bırakıp 30 saniye kadar tutun. Delikli bir kepçe ile çıkartıp  tepsiye yerleştirin. Yumurta sarısı ve su karışımını üzerlerine sürün. İri  tuz serpin.
Tuzlu kraker altın kahverengi oluncaya kadar pişirin.  


2 yorum:

EMİNE ÖZTÜRK dedi ki...

çok güzel görünüyor...

Furkan YETEK dedi ki...

Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor... Selam ve Dua ile...

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı