Yeşil Mercimek Humusu
Malzemeler:
3 su bardağı su veya tavuk suyu
1 su bardağı yeşil mercimek
1 adet defne yaprağı
3 diş sarımsak
1 su bardağı tahin
1 limon suyu
1 çay brd.zeytinyağ
1/2 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı kırmızı biber
. 1 tutam tuz
Hazırlanışı:
Bir gece önceden ıslattığınız yeşil mercimeği süzün tekrar yıkayıp defne yaprağı ile bir tencereye alın. tavuk suyunu ekleyin.
Kaynamaya bırakın ve mercimek yumuşayıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.
Daha sonra sıvının çoğu kaybolana kadar kaynatılır.
Defne yaprağını çıkarın ve soğumaya bırakın. Soğuduğunda, mutfak robotuna aktarın ve sarımsak, tahin ve limon suyuyla pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın, zeytinyağını bu arada azar azar eklemeyi unutmayın.
Tuzu ve diğer baharatlar (kimyon ve kırmızı biber) ekleyin.
Ezilmiş sarımsağı ekleyin.
Sebze ile ılık veya oda sıcaklığında servis yapın veya hafta boyunca buzdolabında saklayabilirsiniz.
Malzemeler:
3 su bardağı su veya tavuk suyu
1 su bardağı yeşil mercimek
1 adet defne yaprağı
3 diş sarımsak
1 su bardağı tahin
1 limon suyu
1 çay brd.zeytinyağ
1/2 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı kırmızı biber
. 1 tutam tuz
Hazırlanışı:
Bir gece önceden ıslattığınız yeşil mercimeği süzün tekrar yıkayıp defne yaprağı ile bir tencereye alın. tavuk suyunu ekleyin.
Kaynamaya bırakın ve mercimek yumuşayıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.
Daha sonra sıvının çoğu kaybolana kadar kaynatılır.
Defne yaprağını çıkarın ve soğumaya bırakın. Soğuduğunda, mutfak robotuna aktarın ve sarımsak, tahin ve limon suyuyla pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın, zeytinyağını bu arada azar azar eklemeyi unutmayın.
Tuzu ve diğer baharatlar (kimyon ve kırmızı biber) ekleyin.
Ezilmiş sarımsağı ekleyin.
Sebze ile ılık veya oda sıcaklığında servis yapın veya hafta boyunca buzdolabında saklayabilirsiniz.
1 yorum:
Ellerinize, emeğinize sağlık...Selam ve Dua ile...
Yorum Gönder