Yeni Yıl

19 Şubat 2019 Salı




Yeşil Mercimek Humusu 

Malzemeler:
     3 su bardağı su veya tavuk suyu
     1 su bardağı yeşil mercimek
     1 adet defne yaprağı 
     3 diş sarımsak
     1 su bardağı tahin
     1 limon suyu 
     1 çay brd.zeytinyağ
     1/2 çay kaşığı kimyon 
     1/2 çay kaşığı kırmızı biber 
.    1 tutam tuz 

Hazırlanışı:
Bir gece önceden ıslattığınız yeşil mercimeği süzün tekrar yıkayıp defne yaprağı ile bir tencereye alın. tavuk suyunu ekleyin.  
Kaynamaya bırakın ve mercimek yumuşayıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. 
Daha sonra sıvının çoğu kaybolana kadar kaynatılır.
Defne yaprağını çıkarın ve soğumaya bırakın. Soğuduğunda, mutfak robotuna aktarın ve sarımsak,  tahin ve limon suyuyla pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın, zeytinyağını bu arada azar azar eklemeyi unutmayın.
Tuzu ve diğer baharatlar (kimyon ve kırmızı biber) ekleyin.
Ezilmiş sarımsağı ekleyin. 
Sebze ile ılık veya oda sıcaklığında servis yapın veya hafta boyunca buzdolabında saklayabilirsiniz.


1 yorum:

Furkan YETEK dedi ki...

Ellerinize, emeğinize sağlık...Selam ve Dua ile...

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı