Malzemeler:
• 1 yemek kaşığı. Tereyağı
• 1 yemek kaşığı. sızma zeytinyağı
• 2 su brd. ince kıyılmış pırasa
• 1 diş sarımsak, doğranmış
• 1 demet. roka
• 4 umurta
• 2 su brd. Süt
• 1 su brd keçi peyniri veya beyaz peynir
• Taze kıyılmış maydanoz
• 1 çay kaşığı. karabiber
• 1 çay kaşığı. tuz
Hazırlanışı:
Fırını önceden ısıtıp 180' ye ayarlayın. Orta ateşte bir tavada tereyağını eritin. Pırasaları atın ve 5 dakika sote edin.
Roka ve sarımsakları tavaya ilave edin ve 3 - 4 dakika kadar pişirin.
Yumurtaları ve sütü büyük bir kapta iyice çırpın.
Pırasa ve roka ile tavaya yumurta / süt karışımı, rendelenmiş peynir, maydanoz ve karabiber ekleyin.
Karışımı yumuşak kıvrımlar oluşana kadar karıştırın, sonra 5 dakika pişirin.
Keçi peynirini yarı yarıya frittata üzerine serpin ve her şeyi fırına koyun. 180 'de 10 dakika pişirin.
Fırını ızgara ayarına getirin ve üst kısmı kızartmak için fazladan 2 dakika kadar daha pişirin. Birkaç dakika soğumaya bırakın ve sonra servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder