Boşnak Böreği
Hamur için malzemeleri:
1 kg un
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar su
İç Malzemesi:
6 adet orta boy çiğ patates
1 adet irice kuru soğan
Tuz, karabiber, pul biber
kıyılmış maydonoz
Süt kaymağı
Arasına sürmek için:
tereyağ ve sıvı yağ karışımı (eritilip soğutulacak)
ılınınca diğer malzemeler eklenir tuzu ayarlanır.
Not:patates yerine kabak veya pırasa da çok yakışır tavsiye ederim
Yapılışı:
İç harcı için patatesler ve soğan yemeklik çentilip yıkanır ve suyu iyice süzülür sonra bir tavada sıvıyağda biraz sotelenir .
Su tuz ve un ile yumuşak bir hamur yoğrulur. beşli veya altılı gruplar olacak şekilde mandalinadan küçük bezelere bölünür. her beze pasta tabağı kadar açılır .
Her açılan bezeye yağ karışımından sürülür, üst üste konur en üstteki beze yağlanmaz .
Bunlar yarım saat üzerleri örtülü olarak dinlendirilir ve her bir grubu açılabildiği kadar oklavayla açılır eğer çok büyük açmayı becerebiliyorsanız yufkanın bir kenarına ay şeklinde iç malzemeden yayarak koyun ve kıvırarak kol böreği şekli verilir yok daha küçük açabiliyorsanız yufkayı ikiye kesin bu kestiğiniz kenarlara iç malzeme koyup kıvırarak benim verdiğim S şeklini verip tepsiye dizin. üzerine tereyağ sıvıyağ karışımından sürün 200 derecede pişirin.Afiyet olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder