Yeni Yıl

15 Şubat 2019 Cuma





Havuç Humusu 

Malzemeler:
 
     5 adet havuç
     3 diş sarımsak
     1/2 su bardağı tahin
     1 limon suyu
     1 çay brd.zeytinyağ
     1/2 çay kaşığı kimyon
     1/2 çay kaşığı karabiber
.    1 tutam tuz

Hazırlanışı:

İlk olarak havuçları soyup  halka halka doğrayın. Sonra bir fırın tepsisine pişirme kağıdı serin havuçların üzerlerine fırça yardımı ile yağ sürün yumuşayıp kızarana kadar fırında yaklaşık yarım saat kadar tutun.
Bir gece önceden ıslattığınız ve yumuşayana kadar pişirdiğiniz nohutları süzün (suyunu bir kenara alın, gerekirse humusa ekleyeceğiz.) kabuklarını soyun. 
Tüm malzemeleri mutfak robotuna aktarın ve sarımsak, tahin ve limon suyuyla pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın, zeytinyağını bu arada azar azar eklemeyi unutmayın.
Tuzu ve diğer baharatlar (kimyon ve karabiber) ekleyin.
Ezilmiş sarımsağı ekleyin. Robotu çalıştırın . Kıvamını gerekirse nohutun haşlama suyundan ilave ederek ayarlayın.
Tüm malzeme homojen olunca servis tabağına alın. üzerine toz kırmızı biberli kızdırılmış zeytinyağ dökün...

Benzer Yazılar:

  • Paneli Mercimek KöftesiCanı ın doğum gününde çok beğenilen diğer bir tarifimizde paneli mercimek köftesiydi Sevgili Nirvana nın bloğunda görüp not almıştım. normalde mercimek köftesini çok severiz ama bu şekilde panelemek o lezzete bambaşka bir boy… Read More
  • Peynir dolgulu Kırmızı Pancar Terini İftar sofrasının gözdelerinden birisiydi kendiler..       Pancar terinini, Anna Olson' un programında izleyip not almıştım. Bunu daha önce çok yapmış olmama rağmen fotoğraflayamamıştım ço… Read More
  • Nefis bir meze daha... Acılı Ezme.. ACILI EZME  Bloğumda  birçok kere bahsetmiş olmama rağmen sıkça yaptığım ve çok beğenilen acılı ezme tarifini nedense yazmamışım.. Bu benim Adana' ya yıllar önce gittiğimde öğrendiğim bir tarif. Biz böyle ha… Read More
  • Kabak mezesi Yoğurtlu Kabak mezesi çok sıklıkla yaptığım bir meze yada salata çeşididir. Özellikle tereyağla soteleyip yağlı süzme yoğurtla karıştırırıp yediğinizde, kabağın en lezzetli haliyle de böylece tanışmış olursunuz. Bu… Read More
  • Ermeni Plakisi Yeniden merhabalar,  Kayseri den döndük orada yıllardır görmediğimiz tüm akrabalarla hasret giderdik. Küçükler büyümüş, büyükler yaşlanmış özetle hepimiz birbirimizi değişmiş bulduk. Bugün tarifini vereceği… Read More

2 yorum:

EMİNE ÖZTÜRK dedi ki...

Humus en sevdiğim mezelerdendir. keyifle yapar, tüketiriz. Bu tarif de çok lezzetli görünüyor.

Furkan YETEK dedi ki...

Paylaşımlarınızı severek takip etmeye çalışıyorum daha nice paylaşımlarınız olur inşaallah...Sıkılmadan dirayetle :)...Selam ve Dua ile...

Selam ziyareti :)

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı