Yeni Yıl

21 Aralık 2018 Cuma




Krep için Malzemeler:

2 adet yumurta.
2 su bardağından biraz az un.
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
pişirmek için tereyağı veya sıvı yağ

 Arası için: dilimlenmiş  8 adet kaşar peyniri

Krep malzemesini boza kıvamına gelene kadar çırpın pütürsüz bir şekilde olsun
Krep tavasını iyice ısıtın  1 çay kaşığı yağ koyup yağlayın.
Kepçe ile krep hamurundan alıp tavaya dökün ve tavayı eğip hamuru tüm tavaya yayılmasını sağlayın arkalı önlü pişirin ve tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayın.

Her bir krepin ortasına bir adet kaşar dilimi koyup bohça gibi katlayın. kat yeri altta olacak şekilde servis öncesi tavada hiç yağ kullanmadan yine arkalı önlü kızartın.

0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı