Malzemeler:
- Yarım kilo taze fasulye
- 250 gr. yeşil taze biber
- 1 adet kuru soğan
- 2 tane iri domates veya 1 kase domates sos
- 1 kase süzme yoğurt
- 2 veya 3 diş sarımsak
- kızartmak için 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Üzeri için:
- pul biber ve zeytinyağ
Yapılışı:
Taze fasulyeler ayıklanıp yıkanır ikiye üçe kırılır. Kuru soğan yemeklik doğranıp zeytinyağda sotelenir, kabukları soyulup doğranan domatesler eklenir tuz ve 1 tatlı kaşığı şeker eklenir biraz daha kavrulur. üzerine kırılmış taze fasulyeler eklenip arada bir karıştırılarak fasulyelerin sararması sağlanır. Biraz sıcak su eklenerek fasulyeler dişe değecek kadar yumuşak olacak şekilde pişirilir.
Biberlerde fasulye büyüklüğünde doğranıp sıvıyağda kızartılır Pişen fasulyenin suyu süzülür( önemli not: az suda haşlarsanız suyuna çıkan vitaminini heba etmemiş olursunuz.) pişmiş fasulye ve kızarmış biberleri bir kasede ılınmasını bekleyin. Diğer tarafta ezilmiş sarımsakla özediğiniz yoğurdu sebzelere ilave edin alttan üste hafifçe hepsinin karışması sağlanır. Servis tabağına alınır, servis öncesi üzerine kızdırılmış pul biberli zeytinyağ gezdirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder