30 Temmuz 2018 Pazartesi
- 30 Temmuz 2018 Pazartesi
- 15 - Pastalar ve Tatlılar
- Yorum yazın
Nevzine Tatlısı
Malzemeler:
2 yemek k. tereyağ (oda sıcaklığında)
2 yemek k. margarin (oda sıcaklığında)
1 çay brd. sıvıyağ
1 adey yumurta
1 çay fincanı tahin
1 su bard irice çekilmiş ceviz
2 aket kabartma tozu
4 -4,5 su brd kadar un
üzerini süslemek için tüm ceviz
Şerbeti:
3 su brd.
2 su brd. su
yarım limon suyu
1 çay brd pekmez Şerbeti kaynatın biraz soğuyunca pekmezi ilave edin.
Yapılışı:
Hamuru yoğurun cevizi ekleyin büyük boy borcama hamuru yayın üzerine çatalla çizikler çeekerek iz yapın sonra bıçakla dilimleyin her dilime bir ceviz parçası koyun 200 derecede pişirin 15 dakika dinlendirip şerbetini verin... Afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder