Malzemeler:
1 lt. süt
1 su brd. toz şeker
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vailya
Üst malzemesi:
1 paket kremşanti
tarifteki kadar süt (yaklaşık 1 su brd.)
İç harcı için: kırılmış ceviz, fındık, anetp fıstığı ( hangisi varsa)
Hazırlanışı:
1 su bard hindistan cevizi rendesini kullanacağınız tepsi tamanına eşit şekilde serpin.
ilk malzemeleri vanilya hariç muhallebi kaıvamında pişirin inmesine yakın vanilyayı ekleyip karıştırın ve ocağı kapatın mikserle en az beş dakika çırpın. Muhallebiyi dikkatli bir şekilde eşit olarak tepsideki hindistan cevizi üzerine yayın . krem şantiyi üzerindeki tarife göre soğuk süt ekleyip iyice kıvam alana kadar çırpın. bunu da muhallebi üzerine yayın ve en son orta irilikte kırıkladığınız cevizi veya fındığı yayın üzerini kapatıp buzdolapta en az iki saat bekletin sonra istenen büyüklükte dikdörtgen dilimlere kesip altından bir spatul yardımı ile her parçayı rulo yaparak alın servis tabağına dizin .
Siparişlerimizden bazıları
0 yorum:
Yorum Gönder