Yeni Yıl

6 Kasım 2015 Cuma

         Büzgülü börek veya plili börek de deniyor. Eğer çok aceleniz var ve bir börek yapmak durumundaysanız size bu böreği öneririm. Yufkanızın çok taze olması ve içine koyacağınız harcın bol olması yeterli..
     Hazırlama ve pişirme toplam 1 saat kadar bir süre alıyor, hatta önceden de hazırlayıp dondurucunuza koyabilir gerektiğinde çıkartıp pişirebilirsiniz.. 


Malzemeler:

6 adet yufka 

 İç harcı:
1/2 kg. tatlı lor 
250 gr. peyaz peynir
kıyılmış maydonoz

Ara sosu:
2 yumurta 
1 şişe maden suyu
1 su bard sıvı yağ+ tereyağ karışımı
1,5 su bard. suluca yoğurt
susam, çörekotu
(bu ölçüler fırın tepsisine göredir) 

Hazırlanışı:
Ara sos malzemelerini iyice çırpıp karıştırın.
 İç harcını ezin kıyılmış maydonozu ekleyin hazır edin.
Bir yufkayı tezgaha serin sostan her yanına sürün üzerine peynirli harçtan serpin . 
Yufkayı karşılıklı iki kenarından ortaya pileler şeklinde büzgüleyin ve ortada birleştirin ortadan ikiye kesin.
Yağladığınız tepsiye enine ikişer ikişer yerleştirin yani 2x6 yufka =12 eşit parça olacak. 
Bütün yufkaları bu şekilde tamamlayın.


Kalan sostan böreğin üzerine gezdirin ve susam çörekotu serpin 180-200 derecede pişirin.




3 yorum:

Limonlu Kek dedi ki...

Ben de çok seviyorum bu böreği, hele içi patatesli olursa daha da seviyorum, ellerinize sağlık :)

Deneyimli Anne dedi ki...

Aaa gerçekten çok pratik. Görüntüsü de çok güzel olmuş.

Şükran Ünal dedi ki...


Limonlu kek, çok teşekkür ederim değerli yorumların için..
Deneyimli anne çok teşekkürler, gerçektende çok pratik ve lezzetli oluyor, sevgiler..

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı