Hazırlama ve pişirme toplam 1 saat kadar bir süre alıyor, hatta önceden de hazırlayıp dondurucunuza koyabilir gerektiğinde çıkartıp pişirebilirsiniz..
Malzemeler:
6 adet yufka
İç harcı:
1/2 kg. tatlı lor
250 gr. peyaz peynir
kıyılmış maydonoz
Ara sosu:
2 yumurta
1 şişe maden suyu
1 su bard sıvı yağ+ tereyağ karışımı
1,5 su bard. suluca yoğurt
susam, çörekotu
(bu ölçüler fırın tepsisine göredir)
Hazırlanışı:
Ara sos malzemelerini iyice çırpıp karıştırın.
İç harcını ezin kıyılmış maydonozu ekleyin hazır edin.
Bir yufkayı tezgaha serin sostan her yanına sürün üzerine peynirli harçtan serpin .
Yufkayı karşılıklı iki kenarından ortaya pileler şeklinde büzgüleyin ve ortada birleştirin ortadan ikiye kesin.
Yağladığınız tepsiye enine ikişer ikişer yerleştirin yani 2x6 yufka =12 eşit parça olacak.
Kalan sostan böreğin üzerine gezdirin ve susam çörekotu serpin 180-200 derecede pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder