Bu hafta sonu sevdiklerinize kolaylıkla yapabileceğiniz bir güveç tarifi vermek istedim.
Herşeyin gönlünüzce geçeceği bir hafta sonu olsun..
Malzemeler: (2 kişilik)Bu malzeme ile iki adet 20 cm çapında güveç içindir siz kişi sayısına göre ayarlayın.
400 gr. kuzu kuşbaşı(yağları temizlenmiş)
l kase ufak mantar(sapları kopartılmış)
l adet kuru soğan
2 adet orta boy patates(mantarların iriliğinde doğranmış)
2 adet havuç(aynı şekilde doğranmış)
4-5 diş sarımsak
4-5 diş sarımsak
Eti marine ek için sos malzemesi:
2 y. kaşığı sıvıyağ
2 y. kaşığı sıvıyağ
2 y. kaşığı yoğurt
bir tutam taze veya kuru biberiye
bir tutam taze veya kuru biberiye
l tatlı kaşığı salça
l adet rendelenmiş domates
l adet rendelenmiş domates
-Et, sos malzemesinde en az yarım saat kadar bekletilir.
-Düdüklü tencereye bir çay bard. sıcak su, marinası ile birlikte et, incecik doğranmış soğan, sarımsak ve sebzeler ilave edilerek, tuzu baharatı ayarlanarak 5 dakika pişirilir ( Bu sürede zaten kuzu eti ve sebzeler hemen pişmiş oluyor, sebzelerde normal dirilikte kalıyor)
-Güveçlere paylaştırılır. güveçlerin üzerleri aliminyum folyo ile kapatılır
-Sıcak fırında 20 dakika kadar tutulur.
-Son beş dakikada folyolar alınıp üzerlerine rende kaşar peyniri istenirse konur ve eriyene kadar tutulur.
-Biraz ılınınca kıyılmış maydonoz serperek servise sunulur..
-Düdüklü tencereye bir çay bard. sıcak su, marinası ile birlikte et, incecik doğranmış soğan, sarımsak ve sebzeler ilave edilerek, tuzu baharatı ayarlanarak 5 dakika pişirilir ( Bu sürede zaten kuzu eti ve sebzeler hemen pişmiş oluyor, sebzelerde normal dirilikte kalıyor)
-Güveçlere paylaştırılır. güveçlerin üzerleri aliminyum folyo ile kapatılır
-Sıcak fırında 20 dakika kadar tutulur.
-Son beş dakikada folyolar alınıp üzerlerine rende kaşar peyniri istenirse konur ve eriyene kadar tutulur.
-Biraz ılınınca kıyılmış maydonoz serperek servise sunulur..
0 yorum:
Yorum Gönder