Yeni Yıl

6 Kasım 2015 Cuma



Bu hafta sonu sevdiklerinize kolaylıkla yapabileceğiniz bir güveç tarifi vermek istedim.
Herşeyin gönlünüzce geçeceği bir hafta sonu olsun..





Malzemeler: (2 kişilik)Bu malzeme ile iki adet 20 cm çapında güveç içindir siz kişi sayısına göre  ayarlayın.

400 gr. kuzu kuşbaşı(yağları temizlenmiş)
l kase ufak mantar(sapları kopartılmış)
l adet kuru soğan
2 adet orta boy patates(mantarların iriliğinde doğranmış)
2 adet havuç(aynı şekilde doğranmış)
4-5 diş sarımsak


Eti marine ek için sos malzemesi:

2 y. kaşığı sıvıyağ
2 y. kaşığı yoğurt
bir tutam taze veya kuru biberiye
l tatlı kaşığı salça
l adet rendelenmiş domates
üzerine serpmek için kaşar peyniri





Hazırlanışı:


-Et, sos malzemesinde en az yarım saat kadar bekletilir.
-Düdüklü tencereye bir çay bard. sıcak su, marinası ile birlikte et, incecik doğranmış soğan, sarımsak ve sebzeler ilave edilerek, tuzu baharatı ayarlanarak 5 dakika pişirilir ( Bu sürede zaten kuzu eti ve sebzeler hemen pişmiş oluyor, sebzelerde normal dirilikte kalıyor)
-Güveçlere paylaştırılır. güveçlerin üzerleri aliminyum folyo ile kapatılır 
-Sıcak fırında 20 dakika kadar tutulur. 
-Son beş dakikada folyolar alınıp üzerlerine rende kaşar peyniri istenirse konur ve eriyene kadar tutulur.
-Biraz ılınınca kıyılmış maydonoz serperek servise sunulur.. 

0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı