Yeni Yıl

6 Kasım 2015 Cuma



Bu hafta sonu sevdiklerinize kolaylıkla yapabileceğiniz bir güveç tarifi vermek istedim.
Herşeyin gönlünüzce geçeceği bir hafta sonu olsun..





Malzemeler: (2 kişilik)Bu malzeme ile iki adet 20 cm çapında güveç içindir siz kişi sayısına göre  ayarlayın.

400 gr. kuzu kuşbaşı(yağları temizlenmiş)
l kase ufak mantar(sapları kopartılmış)
l adet kuru soğan
2 adet orta boy patates(mantarların iriliğinde doğranmış)
2 adet havuç(aynı şekilde doğranmış)
4-5 diş sarımsak


Eti marine ek için sos malzemesi:

2 y. kaşığı sıvıyağ
2 y. kaşığı yoğurt
bir tutam taze veya kuru biberiye
l tatlı kaşığı salça
l adet rendelenmiş domates
üzerine serpmek için kaşar peyniri





Hazırlanışı:


-Et, sos malzemesinde en az yarım saat kadar bekletilir.
-Düdüklü tencereye bir çay bard. sıcak su, marinası ile birlikte et, incecik doğranmış soğan, sarımsak ve sebzeler ilave edilerek, tuzu baharatı ayarlanarak 5 dakika pişirilir ( Bu sürede zaten kuzu eti ve sebzeler hemen pişmiş oluyor, sebzelerde normal dirilikte kalıyor)
-Güveçlere paylaştırılır. güveçlerin üzerleri aliminyum folyo ile kapatılır 
-Sıcak fırında 20 dakika kadar tutulur. 
-Son beş dakikada folyolar alınıp üzerlerine rende kaşar peyniri istenirse konur ve eriyene kadar tutulur.
-Biraz ılınınca kıyılmış maydonoz serperek servise sunulur.. 

1 yorum:

Sefa Gencal dedi ki...

Merhabalar, ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

Saygılar.

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı