Yeni Yıl

7 Ekim 2015 Çarşamba

Kocaman Sevgiler, Hayatınızda Sevgisizliğe yer olmasın ve sizde sevgisiz kalmayın...



Muhallebili kadayıf tatlısının yapımı çok kolay üstelik çok hafif olduğu için sıklıkla yaptığım bir tatlı.. Önceden aldığınız kadayıfı aylarca derin dondurucunuzda saklayabilirsiniz kullanacağınız zaman hemen çıkartıp ufalayın ve fırın tepsisinde iyice kızartın. muhallebiniz oluncaya kadar bile hazır edebilirsiniz .

MUHALLEBİLİ KADAYIF TATLISI( tarif  Mutfak Böcüğüne ait)
Malzemeler:
300 gr. kadayıf
6 yemek k. toz şeker
5 yemek k.tereyağ
1,5 su brd.iri kıyılmış ceviz

Muhallebisi için:
1 lt. süt
4 yemek k. un
2 yemek k.mısır nişastası
2  kahve fincanı şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
1 paket krem şanti

Yapılışı:
-Kadayıfı en az bir kaç saat derin dondurucuda bekletin kullanacağınız zaman çıkartıp kırıklayın.
-İçine yağı şekeri ekleyip geniş bir tavada her tarafı kızarana kadar çevirin ( ben bu işlemi fırında yapıyorum)
-Muhallebi için sütün içine krem şanti ve vanilya hariç diğer malzemeleri koyuğp karıştırarak pürüzsüz bir muhallebi kıvamında pişirin ocaktan alınca vanilyayı ve krem şantiyi ekleyip bir kaç dakika mikserle çırpın
-Muhallebi için sütün içine krem şanti ve vanilya hariç diğer malzemeleri koyuğp karıştırarak pürüzsüz bir muhallebi kıvamında pişirin ocaktan alınca vanilyayı ve krem şantiyi ekleyip beş dakika mikserle çırpın. 
-Kadayıfın yarısını tepsiye yayın üzerine muhallebiyi onunda  üzerine de kalan kadayıfı sererek tatlıyı tamamlayın.




Not:
Bu tatlıyı servis yapacağınız gün yapın zira kadayıflar muhallebi ile yumuşuyor.

0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı