Komşularımla olan gün için hazırlamıştım, tadanlardan tam puan aldığını gururla söyleyebilirim. Şerbetli tatlılardan hoşlanmıyorsanız veya çok ağır olmasın, şöyle hafif bir tatlı olsun diyorsanız size bu baklavayı /tatlıyı öneririm. Bir paket baklava yufkası ile oldukça fazla sayıda baklava üçgeni elde ediyorsunuz. sayı olarak hatırlamıyorum ama fotoğraftaki tabaktan iki adet doldu.. Malzemeler: -1 Paket baklava yufkası -2 komposta kasesi tepeleme elmalı portakallı cevizli harç 3 adet elma 1 portakalın rende kabuğu 1 çay bard. dövülmüş ceviz Tarçın ( az miktarda ) Pudra şekeri (2 yemek kaşığı) -Arasına sürmek için: Tereyağ (2 yemek kaşığı kadar)
-Tereyağ (önceden ertilip soğutulmuş) -Üzerine elemek için: Pudra şekeri
-Baklava yufkasını paketinden çıkartın. 3 adetini ayırıp geri kalanı kendi ambalajına tekrar sarıp nemli bir bez arasında kullanmak üzere kenara koyun. -Tezgaha birinci yufkayı serin önceden erittiğiniz tereyağı fırça yardımı ile her tarafına ince bir tabaka sürün. İkinci ve üçüncü yufkaları da bu şekilde üstüste serin ve yağlayın. -Yufkaları geniş kenarından beş eşit parçaya kesin her bir şeritin bir başına harçtan bir yemek kaşığı dolusu koyun ve muska gibi katlayın bitiş yerine açılmaması için su sürebilirsiniz. -Üzerine hiç bir şey sürmeden yağlanmış tepsiye yerleştirin 180 derecede alt ve üstü nar gibi kızarana kadar pişirin. servis tabağınıza alıp sıcakken bolca pudra şekeri serpin.
Dondurmalı Şeftali TatlısıMalzemeler:2 adet şeftali (olgun ama sertçe)1 su bardağı su1 su bardağı toz şekeryarım çubuk tarçınyarım limondondurma (tercihen kaymaklı)Ahududu Sosu:1 su bardağı ahududu1 yemek kaşığı nişasta1-2 damla limon suyuyarım kahve …Read More
Tartölet Kalıplarda CheesecakelerBu tarifi Cafe Fernando'nun blogunda görüp denedim ve çok da beğendik. Ben onun kadar güzel fotoğraflayamadım ama yine de sizlerle paylaşmak istedim. Cheesecakelerin bazılarına ev yapımı vişneli sos döktüm, bazılarını ise sa…Read More
Muzlu Rulo PastaBu pastayı evin küçük kızı, yani ben Derya yaptım. Baktım ki annem ve ablam uzun bir süredir işlerinin yoğunluğu ve tatil hazırlıklarından dolayı blog'a yeni tarifler eklemeyememişler. Ben de geçiçi süreliğine bu görevi devra…Read More
Meyveli KupBu tarif kardeşim Derya'ya ait.Yapmışlar, afiyetle yemişler, sonra da bana gönderdiler resmini, bana da bloga koymak düştü:))Malzemeler:1 adet şeftali1 dilim karpuz (kaşıkla çıkartılacak içinden)1 adet armut1 adet muz1 salkım…Read More
Muzlu Antep Fıstıklı JöleMalzemeler:1 paket muzlu hazır jöle1 fincan toz antep fıstığı2 adet muzYapılışı:Hazır jöle, paketin üzerindeki tarife göre hazırlanır.30 cm. çapında bir pasta kalıbı ya da borcam suyla ıslatılır, dilimlenmiş muzlar kalıbın ta…Read More
0 yorum:
Yorum Gönder