Yeni Yıl

12 Ekim 2015 Pazartesi

Komşularımla olan gün için hazırlamıştım, tadanlardan tam puan aldığını gururla söyleyebilirim.  

Şerbetli tatlılardan hoşlanmıyorsanız veya çok ağır olmasın, şöyle hafif bir tatlı olsun diyorsanız size bu baklavayı /tatlıyı öneririm.
 Bir paket baklava yufkası ile oldukça fazla sayıda baklava üçgeni elde ediyorsunuz. sayı olarak hatırlamıyorum ama fotoğraftaki tabaktan iki adet doldu..

  
Malzemeler:

-1 Paket baklava yufkası
-2 komposta kasesi tepeleme elmalı portakallı cevizli harç
    3 adet elma
    1 portakalın rende kabuğu  
    1 çay bard. dövülmüş ceviz
    Tarçın ( az miktarda )
    Pudra şekeri (2 yemek kaşığı)

-Arasına sürmek için: Tereyağ  (2 yemek kaşığı kadar)

-Tereyağ (önceden ertilip soğutulmuş)

-Üzerine elemek için: Pudra şekeri  



-Baklava yufkasını paketinden çıkartın. 3 adetini ayırıp geri kalanı kendi ambalajına tekrar sarıp nemli bir bez arasında kullanmak üzere kenara koyun. 
-Tezgaha birinci yufkayı serin önceden erittiğiniz tereyağı fırça yardımı ile her tarafına ince bir tabaka sürün. İkinci ve üçüncü yufkaları da bu şekilde üstüste serin ve yağlayın.
-Yufkaları geniş kenarından beş eşit parçaya kesin her bir şeritin bir başına harçtan bir yemek kaşığı dolusu koyun ve muska gibi katlayın bitiş yerine açılmaması için su sürebilirsiniz. 
-Üzerine hiç bir şey sürmeden yağlanmış tepsiye yerleştirin 180 derecede alt ve üstü nar gibi kızarana kadar pişirin. servis tabağınıza alıp sıcakken bolca pudra şekeri serpin.


0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı