Şerbetli tatlılardan hoşlanmıyorsanız veya çok ağır olmasın, şöyle hafif bir tatlı olsun diyorsanız size bu baklavayı /tatlıyı öneririm.
Bir paket baklava yufkası ile oldukça fazla sayıda baklava üçgeni elde ediyorsunuz. sayı olarak hatırlamıyorum ama fotoğraftaki tabaktan iki adet doldu..
Malzemeler:
-1 Paket baklava yufkası
-2 komposta kasesi tepeleme elmalı portakallı cevizli harç
3 adet elma
1 portakalın rende kabuğu
1 çay bard. dövülmüş ceviz
Tarçın ( az miktarda )
Pudra şekeri (2 yemek kaşığı)
-Arasına sürmek için: Tereyağ (2 yemek kaşığı kadar)
-Tereyağ (önceden ertilip soğutulmuş)
-Üzerine elemek için: Pudra şekeri
-Baklava yufkasını paketinden çıkartın. 3 adetini ayırıp geri kalanı kendi ambalajına tekrar sarıp nemli bir bez arasında kullanmak üzere kenara koyun.
-Tezgaha birinci yufkayı serin önceden erittiğiniz tereyağı fırça yardımı ile her tarafına ince bir tabaka sürün. İkinci ve üçüncü yufkaları da bu şekilde üstüste serin ve yağlayın.
-Yufkaları geniş kenarından beş eşit parçaya kesin her bir şeritin bir başına harçtan bir yemek kaşığı dolusu koyun ve muska gibi katlayın bitiş yerine açılmaması için su sürebilirsiniz.
-Üzerine hiç bir şey sürmeden yağlanmış tepsiye yerleştirin 180 derecede alt ve üstü nar gibi kızarana kadar pişirin. servis tabağınıza alıp sıcakken bolca pudra şekeri serpin.
0 yorum:
Yorum Gönder