Güzel bir hafta diliyorum tüm dostlara..
Taze iç baklaları enginarlarla birlikte çıktığı mevsimde alıp, ayıklayıp derin dondurucuma koymuştum. Zaman zaman yardımcı yemek veya meze olarak pişirdiklerimden birisidir.
Malzemeler:
1/2 kg. iç bakla
1/2 su bard zeytinyağ
1 adet soğan
2 adet havuç
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
Hazırlanışı:
İç baklaları kaynar suda 2-3 dakika haşlayın, delikli kepçe yardımıyla buzlu su dolu kaseye alın.
Hemen kabuklarını soyun.
Kuru soğanı yemeklik, havucu kibrit çöpü inceliğinde doğrayın. Yayvan bir tencereye zeytinyağı koyun. Soğanlar ve havuçları iyice soteleyin, baklaları ekleyin
1 su bard su
1 yemek kaşığı un
1/2 limon suyunu karıştırın, baklaların üzerine ilave edin tuzunu ve 1 yemek kaşığı toz şekeri ekleyin kapağını kapatıp hafif ateşte baklalar yumuşayana kadar pişirin.
Dikkat:
Baklanın içeriğinde bol miktarda nişasta bulunduğu için tencerenin tabanı çabuk tutar bu yüzden arasıra dikkatlice karıştırmayı sakın unutmayın, gerekirse sıcak su takviyesi yapın.
Ilık olarak üzerine kıyılmış dereotu serpiştirerek servis edin.
15 Aralık 2014 Pazartesi
15 Aralık 2014 Pazartesi
05 - Zeytinyağlılar
Yorum yazın
Benzer Yazılar:
Taze fasulye dizmesiTaze fasulye mevsimi geldi bile, tezgahlarda kendisini göstermeye başladı. Bu vesile ile güzel tarifimi paylaşmak isterim.. Zeytinyağlı Taze fasulyeyi böyle hazırlayıp sunmak bir ayrı keyif veriyor bana..Tadı kad… Read More
Kuru Patlıcan dolması / Halep Usulü Merhabalar, Nasılsınız değerli okuyucularım, bir haftadır baharla birlikte alerjilerimden kaynaklanan yoğun öksürükle uğraşıyorum. 23 Nisanda başladı hala devam ediyor ne illet bir hastalıkmış, sanki boğma… Read More
İmam Bayıldı Şu patlıcan ne mübarek bir sebze değil mi, ne kadar farklı lezzette hazırlayıp tüketebiliyoruz.. İmambayıldı yemeğiyle ilgili şu ilginç bilgiye rastladım..Rivayetlerin ne kadar doğru olduğu tartışılır ama bence… Read More
Yazdan saklanan bir lezzet- Zeytinyağlı Taze Bamya Merhabalar herkese, güneşli bir haftaya daha başladık. Güzelliklerle sağlıkla, sevgiyle dolu dolu geçsin. Mevsiminde alıp sakladığım taze bamya yemeğini çok severiz. Bam… Read More
Karnıyarık Çoook hafif bir yaz yemeği Patlıcan deyince akla hemen karnıyarık ve güveç gelir. Karnıyarık yağlı olmasına rağmen kızartma aşamasında bazı noktalara dikkat edilirse ortaya hiç te öyle yağlı ol… Read More
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder