Güzelliklerle dopdolu bir hafta diliyorum hepinize..
Sevgili Lama nın bloğunda görüp defalarca denediğim bir lezzet..
Patlıcanın en lezzetli hali bize göre kebaplarda ya da közlenmiş hali, yemek olarak en çok bu şekilde pişen halidir. Kızartılarak yapılanları ise çok tercih etmöem. Öncelikle soğan konmayan bir yemeğin hele ki patlıcan yemeğinin ne kadar lezzetli olabileceğini aklınız almayabilir ama denediğinizde sonuca inanamayacaksınız. Ben sarımsağı oldukça bol kullanıyorum bu yemekte.. yaz günleri özellikle yerli domatesin artık tezgahlarda bollaştığı veya kış için yapılan domates soslarınızla mutlaka denemenizi öneririm.
Malzemeler:
1 kg. kemer patlıcan
5-6 diş sarımsak
1 çay bard. zeytinyağ( ben 3/4 ölçü kullanıyorum)
4 olgun domates
1/2 limon suyu
1 er çay kaşığı tuz ve toz şeker
Hazırlanışı:
Patlıcanların kabuklarını tamamen soyun, uzunlamasına dörde sonrada parmak uzunluğunda doğrayın.
limonlu suda bekletin.
Domateslerin kabuklarını soyup minik minik doğrayın
Sarımsakları soyup diş diş bırakın.
Tencerenizin tabanına sarımsakların ve domatesin yarısını yerleştirin.
Üzerine, sudan sıkarak aldığınız patlıcanları yerleştirin. kalan domates ve sarımsakları ekleyin, zeytinyağını şekerini ve tuzunu ilave edip üzerine yağlı kağıt kapatın.
Kapağı kapalı olarak orta ateşte (ara sıra tabanına tutar endişesiyle tencerenizi hafifçe sallayabilirsiniz. 20-25 dakika kadar pişirin. Ilınınca servis edin.
Sevgili Lama bu güzel tarif için çok teşekkür ederim.
1 Aralık 2014 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder