Güzelliklerle dopdolu bir hafta diliyorum hepinize..
Sevgili Lama nın bloğunda görüp defalarca denediğim bir lezzet..
Patlıcanın en lezzetli hali bize göre kebaplarda ya da közlenmiş hali, yemek olarak en çok bu şekilde pişen halidir. Kızartılarak yapılanları ise çok tercih etmöem. Öncelikle soğan konmayan bir yemeğin hele ki patlıcan yemeğinin ne kadar lezzetli olabileceğini aklınız almayabilir ama denediğinizde sonuca inanamayacaksınız. Ben sarımsağı oldukça bol kullanıyorum bu yemekte.. yaz günleri özellikle yerli domatesin artık tezgahlarda bollaştığı veya kış için yapılan domates soslarınızla mutlaka denemenizi öneririm.
Malzemeler:
1 kg. kemer patlıcan
5-6 diş sarımsak
1 çay bard. zeytinyağ( ben 3/4 ölçü kullanıyorum)
4 olgun domates
1/2 limon suyu
1 er çay kaşığı tuz ve toz şeker
Hazırlanışı:
Patlıcanların kabuklarını tamamen soyun, uzunlamasına dörde sonrada parmak uzunluğunda doğrayın.
limonlu suda bekletin.
Domateslerin kabuklarını soyup minik minik doğrayın
Sarımsakları soyup diş diş bırakın.
Tencerenizin tabanına sarımsakların ve domatesin yarısını yerleştirin.
Üzerine, sudan sıkarak aldığınız patlıcanları yerleştirin. kalan domates ve sarımsakları ekleyin, zeytinyağını şekerini ve tuzunu ilave edip üzerine yağlı kağıt kapatın.
Kapağı kapalı olarak orta ateşte (ara sıra tabanına tutar endişesiyle tencerenizi hafifçe sallayabilirsiniz. 20-25 dakika kadar pişirin. Ilınınca servis edin.
Sevgili Lama bu güzel tarif için çok teşekkür ederim.
1 Aralık 2014 Pazartesi
1 Aralık 2014 Pazartesi
04 - Sebze Yemekleri, 10 - Pratik Yemekler
Yorum yazın
Benzer Yazılar:
Karnıyarık Çoook hafif bir yaz yemeği Patlıcan deyince akla hemen karnıyarık ve güveç gelir. Karnıyarık yağlı olmasına rağmen kızartma aşamasında bazı noktalara dikkat edilirse ortaya hiç te öyle yağlı ol… Read More
Etli Rezene/ Arapsaçı Yemeği.. Yaradan; Göz vermiş güzellikleri görelim diye, Kulak vermiş iyi ve güzel sözleri işitelim diye,Dil vermiş lisanımızdan güzel kelimeler dökülsün diye,Kalp vermiş onunla güzellikleri hissedelim diye,El vermiş iyi gü… Read More
Fırında Köfteli Patates Patasesi sevmeyen var mıdır? Her haliye tam bir kurtarıcıdır. Biz patatesi bu şekilde hem köfteli hem kemikli tavuk etiyle pişirir afiyetle yeriz. Bizim sevdiğimizi bilen küçük görümcem sağolsun hazırlamış, eline sağlık.… Read More
Fırında Peynirli Kabak Kış yemeklerinden Fırında peynirli kabağın yeri bir başkadır bizde. Sayısız faydaları olduğu için her hafta farklı bir şekilde tüketmeye çalışırız.. İçinde bol miktarda B vitamini ve Beta Karote… Read More
Zeytinyağlı Bezelye / Hafta Sonu Zamane kahvesi Merhabalar sevgili dostlar, aydınlık ve huzur dolu bir hafta olsun. Sizler neyi diliyorsanız o güzellikleri getirsin size.. Ben bu hafta ilk defa bol bol dinlendim, hiç iş falan yapmadım , inanmayacaksını… Read More
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder