Yeni Yıl

19 Aralık 2014 Cuma



 Ağzınızın tadı hiç ama hiç bozulmasın güzel dostlar..

Bizde kalan yenmeyen kekler hemen takibinde böyle güzel lezzetli truflara dönüşür buna artık o kadar çok alıştıkki kızım ve ben bazen truf  için kek yapar olduk.. içine çok farklı malzemeler koyabilirsiniz dışını  yine ona keza değişik süslemelerle donatabilirsiniz. sonuç görüldüğü gibi muhteşem.. Evde olanlarla ortaya çıkanlar bu sefer bunlar oldu..buyrun.

Malzemeler:
Yarım kalıp ufalanmış kek
1 kutu sıvı krema (200 ml)
1 paket bitter çikolata ( 80 gr.)
 süsleme malzemeleri olarak evde ne varsa..
( file badem, dövülmüş fındık fıstık, minik şekerlemeler hindistan cevizi rendesi )aklıma gelenler. 
Hazırlanışı :
Sıvı kremayı kaynama noktasına getirin içine kırılmış çikolataları atın. pütürsüz bir kıvama gelene kadar karıştırarak çikolatayı krema içinde eritin. Kekleri rendeleyin karışıma ekleyip karıştırın. Yaklaşık bir saat kadar  dolapta sertleşmesi için bekletin. Elinize ceviz kadar malzemeden alıp yuvarlayın hangi süsleme yapacaksanız ona bulayın ve fırfırlı  kağıt içine alın dolaba kaldırın Sertleşince servis edin.


0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı