Günaydınlar herkese, mutlu sağlıklı bir gün olsun..
Bu böreği bu sabah çok sevdiğim bir arkadaşım için hazırladım . O da nöbetçi arkadaşlarına sabah kahvaltıda ikram etmek üzere istemiş benden. Çok kolay ve bir o kadar da nefis bir börek oluyor.
Malzemeler:
6 adet çok taze yufka
Ara sosu için:
tereyağ+ sıvıyağ karışımı
Üzerine serpmek için:
4 yemek k. nişasta( her iki nişasta da olur)
2 yemek k. un
Kıymalı iç harç:
kurusoğan
kıyma
haşlanmış patates
tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Yufkayı tezgaha serin üzerine erittiğiniz tereyağ sıvıyağ karışımının sürün. Nişasta ve un karışımını üzerine eleyin . Yufkanın dört kenarını birbirini örtmeyecek şekilde ortaya katlayıp bir kare oluşturun karenin bir kenarına kıymalı harçtan yayın ve rulo kıvırın . Ruloyu dört eşit dilime kesin ve tepsiye dizin.her yufkaya aynı işlemi yapın . üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder