Yeni Yıl

11 Haziran 2014 Çarşamba





Müge'ye ait bir tarif.. Fotoğrafların kaliteli olmadığına bakmayın siz bu böreği mutlaka deneyin arkadaşlar. Bu tarif içinde çok teşekkürler canım ..

Malzemeler:
( verilen ölçüler 1 tepsi için)
1/4 paket yaş maya
3 çorba kasesi un
tuz ve su

İç malzemesi :
 1 adet irice kuru Soğan
1 çay kaşığı Tuz
1 çay kaşığı Toz kırmızı biber
500 gr. orta yağlı Kıyma
kıyılmış 1/2 demet Maydonoz

Ara malzemesi:
Tereyağ+ tahin (1 su bard kadar)

Hazırlanışı:
- İç harcını klasik kıymalı iç gibi pişirip ılımaya bırakın.
-Mayayı unun ortasına ezerek koyun tuzunu ekleyin ılıkça olan suyu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.
-Bekletmeden hamuru 2 bezeye ayırın her birini açabildiğiniz kadar açın.
-Üzerine eritilmiş tereyağ + tahin karışımından  sürün. 
-Yufkanın tam ortasından parmağınızla bir delik açın ve dışa doğru kıvırarak deliği genişleterek  yufkayı kıvrılmış bir halka haline getirin. Sonra sararak spiral yapın  ucunu açılmaması için yapıştırın 
-Oklava ile hafifçe kullanacağınız yuvarlak bir tepsi ebadında açın, ve tepsiye yerleştirin . 
-Arasına  ılınmış olan kıymalı harcı yayın ikinci  yufkayı da aynı şeklide hazırlayıp üzerine yerleştirin
-Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün dilerseniz çörekotu vs serpiştirin fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.
-Dilimleyerek servis edin.. 




4 yorum:

Esra Hanedan dedi ki...

Çok güzel görünüyor tadıda muhteşem olmalı :)
Banada beklerim www.kiriksemsiye.blogspot.com.tr
Sevgiler

Seval Kırkın dedi ki...

Börek tandırda oldum ne yenir mmmm çok lezzetli duruyor.. Elinize Sağlık

yemek tarifleri dedi ki...

çok çok nefis bir tarif.. ellerinize sağlık :)

Küçükçekmece Kombi Servisi dedi ki...

Gerçekten harika bir site olmuş başarılar

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı