Yeni Yıl

11 Haziran 2014 Çarşamba





Müge'ye ait bir tarif.. Fotoğrafların kaliteli olmadığına bakmayın siz bu böreği mutlaka deneyin arkadaşlar. Bu tarif içinde çok teşekkürler canım ..

Malzemeler:
( verilen ölçüler 1 tepsi için)
1/4 paket yaş maya
3 çorba kasesi un
tuz ve su

İç malzemesi :
 1 adet irice kuru Soğan
1 çay kaşığı Tuz
1 çay kaşığı Toz kırmızı biber
500 gr. orta yağlı Kıyma
kıyılmış 1/2 demet Maydonoz

Ara malzemesi:
Tereyağ+ tahin (1 su bard kadar)

Hazırlanışı:
- İç harcını klasik kıymalı iç gibi pişirip ılımaya bırakın.
-Mayayı unun ortasına ezerek koyun tuzunu ekleyin ılıkça olan suyu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.
-Bekletmeden hamuru 2 bezeye ayırın her birini açabildiğiniz kadar açın.
-Üzerine eritilmiş tereyağ + tahin karışımından  sürün. 
-Yufkanın tam ortasından parmağınızla bir delik açın ve dışa doğru kıvırarak deliği genişleterek  yufkayı kıvrılmış bir halka haline getirin. Sonra sararak spiral yapın  ucunu açılmaması için yapıştırın 
-Oklava ile hafifçe kullanacağınız yuvarlak bir tepsi ebadında açın, ve tepsiye yerleştirin . 
-Arasına  ılınmış olan kıymalı harcı yayın ikinci  yufkayı da aynı şeklide hazırlayıp üzerine yerleştirin
-Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün dilerseniz çörekotu vs serpiştirin fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.
-Dilimleyerek servis edin.. 




1 yorum:

Esra Hanedan dedi ki...

Çok güzel görünüyor tadıda muhteşem olmalı :)
Banada beklerim www.kiriksemsiye.blogspot.com.tr
Sevgiler

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı