11 Haziran 2014 Çarşamba
- 11 Haziran 2014 Çarşamba
- 13 - Börekler
- 1 yorum
Müge'ye ait bir tarif.. Fotoğrafların kaliteli olmadığına bakmayın siz bu böreği mutlaka deneyin arkadaşlar. Bu tarif içinde çok teşekkürler canım ..
Malzemeler:
( verilen ölçüler 1 tepsi için)
1/4 paket yaş maya
3 çorba kasesi un
tuz ve su
İç malzemesi :
1 adet irice kuru Soğan
1 çay kaşığı Tuz
1 çay kaşığı Toz kırmızı biber
500 gr. orta yağlı Kıyma
kıyılmış 1/2 demet Maydonoz
Ara malzemesi:
Tereyağ+ tahin (1 su bard kadar)
Hazırlanışı:
- İç harcını klasik kıymalı iç gibi pişirip ılımaya bırakın.
-Mayayı unun ortasına ezerek koyun tuzunu ekleyin ılıkça olan suyu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.
-Bekletmeden hamuru 2 bezeye ayırın her birini açabildiğiniz kadar açın.
-Üzerine eritilmiş tereyağ + tahin karışımından sürün.
-Yufkanın tam ortasından parmağınızla bir delik açın ve dışa doğru kıvırarak deliği genişleterek yufkayı kıvrılmış bir halka haline getirin. Sonra sararak spiral yapın ucunu açılmaması için yapıştırın
-Oklava ile hafifçe kullanacağınız yuvarlak bir tepsi ebadında açın, ve tepsiye yerleştirin .
-Arasına ılınmış olan kıymalı harcı yayın ikinci yufkayı da aynı şeklide hazırlayıp üzerine yerleştirin
-Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün dilerseniz çörekotu vs serpiştirin fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.
-Dilimleyerek servis edin..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Çok güzel görünüyor tadıda muhteşem olmalı :)
Banada beklerim www.kiriksemsiye.blogspot.com.tr
Sevgiler
Yorum Gönder