Yeni gün, size umutlarınızı, huzurunuzu,
yüreğinizin hak ettiği güzellikleri getirsin..
Kıymalı Kabak dolması
Malzemeler:
5 adet sakız kabağı
250-300 gr.orta yağlı kıyma
1 kahve fincanı pirinç
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1/2 demek kıyılmış dereotu
1 kahve fincanı Zeytinyağı(yarısını iç malzemeye yarısını üzerine kullanıyorum.)
2 tatlı kaşığı biber salçası (salçanın 1 kaşığını dolmaların üzerine sulandırarak kullanalım)
Tuz, karabiber, fesleğen
Hazırlanışı:
Kabakların kabuğu kabak oyacağının tırtıklı kısmı ile temizlenir. içleri oyulup yıkanır. suyunun süzülmesi için ızgaraya ters çevrilir.
Tuz ve taze çekilmiş karabiberle içleri ovulur.
İç malzemesi için soğan ve sarımsak incecik doğranır. Bir kasede bütün malzemeler salça ile yoğrularak hafif suluca olacak şekilde hazırlanır. Tuz, fesleğen ve karabiber ile tatlandırılır en son dereotunun yarısı eklenerek çok sıkıştırmadan kabaklara doldurulur.
Yanyana tencereye dizilir. Kalan sıvı yağ, salça ve1 çay bard sıcak suyla karıştırılır.
Dolmaların üzerine gezdirilerek önce harlı sonra kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirilir.
Servis yaparken kalan dereotu üzerine serpiştirilir.( ben dereotundan ayırmayı unutunca üzerlerine kullanamadım)
Not:
- Özellikle etli veya kıymalı yemeklerde yağ oranını oldukça düşük tutmaya çalışırım, bu yüzden kabak dolmasında da kullandığım yağ bize göre yeterli geliyor.
-Kabak, patlıcan gibi dolmaları hazırlarken tabanına çatalla delik açarsanız pişirme suyunu buradan alıp piştiklerinde içleri kuru kuru olmaz.
10 Nisan 2013 Çarşamba
10 Nisan 2013 Çarşamba
04 - Sebze Yemekleri
6 yorum
Benzer Yazılar:
Nefis patlıcan yemeği( soğansız ve susuz)Güzelliklerle dopdolu bir hafta diliyorum hepinize.. Sevgili Lama nın bloğunda görüp defalarca denediğim bir lezzet.. Patlıcanın en lezzetli hali bize göre kebaplarda ya da közlenmiş hali, y… Read More
Etli Terbiyeli Ispanak KöküGüzelliklerle dolu birhafta sonu diliyorum . Artık mevsim gereği kış sebzelerini binbir çeşitte pişirip sofralarımıza getirmek, onları farklı lezzetlerle sevdiklerimize yedirmek gerekir. Ispanak kökü yapmak istediğimde … Read More
Fırında Pazı Sarması Merhabalar sevgili arkadaşlar, sizlere bu sıralar yorum yazmada ve izleme konusunda sıkıntı yaşıyorum, her blogda olmasa da çoğunlukta bu durum devam ediyor.( zaman zaman işyerimde bu tür kısıtlam… Read More
Kabak mücver Kabak mücver kolay gibi görünsede bazı püf noktalarına dikkat edilmezse hiç de iyi sonuç alamazsınız. Malzemeler: 2 adet orta büyüklükte kabak 1/2 demet kıyılmış dereotu 2 adet yumurta 2-3 yemek kaşığı… Read More
Kabak Çiçeği Dolması Güzel bir hafta diliyorum.. Kabak çiçeği dolmasını bizim memleketimizde(Kayseri) bulgurla yaparlar.Ben hiç pirinçle doldurana rastlamadım.Ama diğer yörelerde yapılanlara baktığımda hep pirinç kullanıldığını görü… Read More
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
yanaındada yoğurta nasıl güzel olur canım.ellerine sağlık.sevgiler.
ELLERİNE SAĞLIK CANIM BAYILIRIM KABAK DOLMASINA SABAH SABAH NASIL CANIM ÇEKTİ ANLATAMAM RESMEN KOKUSU GELDİ BURNUMA :) KABAK VE PATLICANLARIN TABANLARINA DELİK AÇMAK HİÇ AKLIMA GELMEMİŞTİ BENCEDE İYİ FİKİR DEDİĞİN GİBİ İÇİİ KURU OLMASINI ENGELLEYECEKTİR SEVGİLER
Canım, dolmanın her türünü çok severim. Ama özellikle piştiğinde evdeki o koku yok mu....
İnsana huzur veriyor ve çocukluğunu hatırlatıyor.
Sanırım benim de en kısa zamanda dolma yapmam lazım:)
Sevgiler canım...
Kabak Dolmasida nefis gozukuyor ellerinize saglik, afiyetler olsun..
ellerinize sağlık çok severim
eline sağlık harika duruyorlar içim geçti inanın ki...
Yorum Gönder