Yeni Yıl

10 Nisan 2013 Çarşamba

Yeni gün, size umutlarınızı, huzurunuzu, yüreğinizin hak ettiği güzellikleri getirsin..

 


Kıymalı Kabak dolması

Malzemeler:
5 adet sakız kabağı
250-300 gr.orta yağlı kıyma
1 kahve fincanı pirinç
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1/2 demek kıyılmış dereotu
1 kahve fincanı Zeytinyağı(yarısını iç malzemeye yarısını üzerine kullanıyorum.)
2 tatlı kaşığı biber salçası (salçanın 1 kaşığını dolmaların üzerine sulandırarak kullanalım)
Tuz, karabiber, fesleğen 



Hazırlanışı:
Kabakların kabuğu kabak oyacağının tırtıklı kısmı ile temizlenir. içleri oyulup yıkanır. suyunun süzülmesi için ızgaraya ters çevrilir.
Tuz ve taze çekilmiş karabiberle içleri ovulur.
İç malzemesi için soğan ve sarımsak incecik doğranır. Bir kasede bütün malzemeler salça ile yoğrularak hafif suluca olacak şekilde hazırlanır. Tuz, fesleğen ve karabiber ile tatlandırılır en son dereotunun yarısı eklenerek çok sıkıştırmadan kabaklara doldurulur.
Yanyana tencereye dizilir. Kalan sıvı yağ, salça ve1 çay bard sıcak suyla karıştırılır.
Dolmaların üzerine gezdirilerek önce harlı sonra kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirilir.
Servis yaparken kalan dereotu üzerine serpiştirilir.( ben dereotundan ayırmayı unutunca üzerlerine kullanamadım)

Not:
- Özellikle etli veya kıymalı yemeklerde yağ oranını oldukça düşük tutmaya çalışırım, bu yüzden kabak dolmasında da kullandığım yağ bize göre yeterli geliyor.
-Kabak, patlıcan gibi dolmaları hazırlarken tabanına çatalla delik açarsanız pişirme suyunu buradan alıp  piştiklerinde içleri kuru kuru olmaz.


   

Benzer Yazılar:

  • Karnıyarık Çoook hafif bir yaz yemeği        Patlıcan deyince akla hemen karnıyarık ve güveç gelir. Karnıyarık yağlı olmasına rağmen kızartma aşamasında bazı noktalara dikkat edilirse ortaya hiç te öyle yağlı ol… Read More
  • Garnitürlü Enginar Dolması Merhabalar sevgili okurlar, sağlıklı ve güzel bir hafta geçirmenizi temenni ederim. Sofralarınızdaki bereket Nisan yağmurlarının bereketi gibi  daim olsun.  Enginarı mevsiminde mümkün olduğunca tüketmeye çalışırız.… Read More
  • Domates KebabıBir süredir bloğa yeni bir tarif ekleyemiyorum.Sebebine gelince yılbaşından beri annemin(anneanne) dördüncü kez felç rahatsızlığı ve ardından algılama sorununun kalması ve her hafta sonu bir günümü ona ayırmam, kalan bir günd… Read More
  • Patlıcanlı Tariflerin en güzelleri ..Hünkar beğendi / Köfteli Rulo Patlıcan Kebabı Geç te olsa iftar sofralarından bir iki tarif daha yayınlamak istedim. Bahsettiğim gibi ancak hafta sonları iftar davetleri ayarlayabildim. Bu sene akrabalarla oldukça kalabalık sofralarda buluştuk biraz gürültülü biraz… Read More
  • Zeytinyağlı Bezelye / Hafta Sonu Zamane kahvesi Merhabalar sevgili dostlar, aydınlık ve huzur dolu bir hafta olsun. Sizler neyi diliyorsanız o güzellikleri getirsin size.. Ben bu hafta ilk defa bol bol dinlendim, hiç  iş falan yapmadım , inanmayacaksını… Read More

6 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

yanaındada yoğurta nasıl güzel olur canım.ellerine sağlık.sevgiler.

ANALI KIZLI HER TELDEN dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK CANIM BAYILIRIM KABAK DOLMASINA SABAH SABAH NASIL CANIM ÇEKTİ ANLATAMAM RESMEN KOKUSU GELDİ BURNUMA :) KABAK VE PATLICANLARIN TABANLARINA DELİK AÇMAK HİÇ AKLIMA GELMEMİŞTİ BENCEDE İYİ FİKİR DEDİĞİN GİBİ İÇİİ KURU OLMASINI ENGELLEYECEKTİR SEVGİLER

Heyyfi dedi ki...

Canım, dolmanın her türünü çok severim. Ama özellikle piştiğinde evdeki o koku yok mu....
İnsana huzur veriyor ve çocukluğunu hatırlatıyor.
Sanırım benim de en kısa zamanda dolma yapmam lazım:)
Sevgiler canım...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Kabak Dolmasida nefis gozukuyor ellerinize saglik, afiyetler olsun..

Sema'dan Lezzetler dedi ki...

ellerinize sağlık çok severim

Unknown dedi ki...

eline sağlık harika duruyorlar içim geçti inanın ki...

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı