Yeni gün, size umutlarınızı, huzurunuzu,
yüreğinizin hak ettiği güzellikleri getirsin..
Kıymalı Kabak dolması
Malzemeler:
5 adet sakız kabağı
250-300 gr.orta yağlı kıyma
1 kahve fincanı pirinç
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1/2 demek kıyılmış dereotu
1 kahve fincanı Zeytinyağı(yarısını iç malzemeye yarısını üzerine kullanıyorum.)
2 tatlı kaşığı biber salçası (salçanın 1 kaşığını dolmaların üzerine sulandırarak kullanalım)
Tuz, karabiber, fesleğen
Hazırlanışı:
Kabakların kabuğu kabak oyacağının tırtıklı kısmı ile temizlenir. içleri oyulup yıkanır. suyunun süzülmesi için ızgaraya ters çevrilir.
Tuz ve taze çekilmiş karabiberle içleri ovulur.
İç malzemesi için soğan ve sarımsak incecik doğranır. Bir kasede bütün malzemeler salça ile yoğrularak hafif suluca olacak şekilde hazırlanır. Tuz, fesleğen ve karabiber ile tatlandırılır en son dereotunun yarısı eklenerek çok sıkıştırmadan kabaklara doldurulur.
Yanyana tencereye dizilir. Kalan sıvı yağ, salça ve1 çay bard sıcak suyla karıştırılır.
Dolmaların üzerine gezdirilerek önce harlı sonra kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirilir.
Servis yaparken kalan dereotu üzerine serpiştirilir.( ben dereotundan ayırmayı unutunca üzerlerine kullanamadım)
Not:
- Özellikle etli veya kıymalı yemeklerde yağ oranını oldukça düşük tutmaya çalışırım, bu yüzden kabak dolmasında da kullandığım yağ bize göre yeterli geliyor.
-Kabak, patlıcan gibi dolmaları hazırlarken tabanına çatalla delik açarsanız pişirme suyunu buradan alıp piştiklerinde içleri kuru kuru olmaz.
10 Nisan 2013 Çarşamba
10 Nisan 2013 Çarşamba
04 - Sebze Yemekleri
6 yorum
Benzer Yazılar:
Sebzeli Tortilla Küpleri Yıllar önce aksatmadan aldığım Burda model dergilerimden kesip tarif defterime yapıştırdığım bir tarif.Burda dergilerinin arka sayfalarında farklı yemek tarifleri yayınlanırdı.Şimdilerde var mı bilmiyorum.Bu çok… Read More
Cumhuriyet Bayramınız Kutlu OlsunGeçtiğimiz günlerde Cumhuriyet'imizin 85.yılını kutladık.Hepimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.Ata'mızın izinde sonsuza dek yürümeye devam edeceğiz.… Read More
Domates KebabıBir süredir bloğa yeni bir tarif ekleyemiyorum.Sebebine gelince yılbaşından beri annemin(anneanne) dördüncü kez felç rahatsızlığı ve ardından algılama sorununun kalması ve her hafta sonu bir günümü ona ayırmam, kalan bir günd… Read More
Yoğurtlu Mayonezli Kereviz SalatasıMalzemeler:2 adet iri kereviz1 su bardağı süzme yoğurt2 yemek kaşığı mayoneztuz ,taze çekilmiş beyaz biberezilmiş ceviz1 su bardağı sıcak subir limonun suyuYapılışı:Sıcak suya limon sıkıp kenarda bekletelim.Yoğurtla mayonezi … Read More
Karışık Kuru DolmaBabaannem kuru biber ve patlıcan dolmasını çok güzel yapar.Bu konuda gerçekten onun üzerine tanımam!İşte buraya onun bu leziz dolmasının tarifini yazıyorumMalzemeler:10 adet dolmalık biber kurusu10 adet patlıcan kurusu1 soğan… Read More
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
yanaındada yoğurta nasıl güzel olur canım.ellerine sağlık.sevgiler.
ELLERİNE SAĞLIK CANIM BAYILIRIM KABAK DOLMASINA SABAH SABAH NASIL CANIM ÇEKTİ ANLATAMAM RESMEN KOKUSU GELDİ BURNUMA :) KABAK VE PATLICANLARIN TABANLARINA DELİK AÇMAK HİÇ AKLIMA GELMEMİŞTİ BENCEDE İYİ FİKİR DEDİĞİN GİBİ İÇİİ KURU OLMASINI ENGELLEYECEKTİR SEVGİLER
Canım, dolmanın her türünü çok severim. Ama özellikle piştiğinde evdeki o koku yok mu....
İnsana huzur veriyor ve çocukluğunu hatırlatıyor.
Sanırım benim de en kısa zamanda dolma yapmam lazım:)
Sevgiler canım...
Kabak Dolmasida nefis gozukuyor ellerinize saglik, afiyetler olsun..
ellerinize sağlık çok severim
eline sağlık harika duruyorlar içim geçti inanın ki...
Yorum Gönder