Yeni Yıl

14 Kasım 2011 Pazartesi





Hepinize güzel bir hafta diliyorum arkadaşlar,
Bu çörekleri Rumma nın bloğunda gördüğümde öncelikle hem mayalı hem milföylü oluşları ilgimi çekti, birde üzerine dökülen süt reçelini ben açıkçası ilk defa duydum. 
 Tarifi okuduğumda her zamanki gibi hemen evdeki malzemeleri gözümün önünden geçirdim. O akşam evde sütün sadece hamura yetecek miktarda olmasının dışında denememem için engel yoktu bende süt reçelini daha sonraya erteleyerek başladım hazırlıklara. Rummanın tarifinde anlamadığım noktaları sağolsun bana en kısa zamanda yazmıştı ama ben o sırada işe çoktan koyulmuştum. Farklılıklar getirmek gibi bir adetim olduğundan mıdır nedir yine ufak değişikliklerle çok lezzetli kurabiyeler çıktı ortaya. Bu hamurla aslında hem tuzlu hem az tatlı lezzetler yapılabilir. çünkü içine konan pudra ölçüsüyle hamur, şekeri belli belirsiz bir tatlılıkta oluyor. bu yüzden bence tuzlu yapmak istenirse hamuruna bir kaşık pudra şekeri yeterli olacaktır ve iç malzeme olarak ta cevizli peynirli iç kullanılarak pek ala da tuzlu denenebilir. Yaptığım farklılığa gelince ben hamuru iki eşit parçaya ayırıp 4 adet milföyü yanyana dizdim her kat arasına üst malzemesini ( yumurta sarısı, süt)sürdüm ve bol bol dövülmüş cevizi gezdirdim. Diğer hamuru aynı ebatta açıp kapak olarak serdim ve birlikte 20x40 ebatlarında dikkatlice dikdörtgen açtım  (itiraf ediyorum ben böyle anlamışım) yine tarifteki gibi şeritler halinde kesip spiral olarak her şeriti kendi etrafında kıvırdım .
Pişirme kağıdı serili tepsiye aralıklı dizdim. 200 derecede pişirdim. Üzerine de tarifteki süt reçelini yapmadığım için bol bol pudra şekeri serpişitirip ılık servis yaptım. yapamadım aslında kapan götürdü..

Gelelim tarife: (her zamanki gibi ben aldığım tarifleri orijinal olarak vermeye özen gösteriyorum.) süt reçeli tarifini rumma bloğunda ayrıntılı olarak vermiş.

Mayalı Hamuru:
42 gr. yaş maya
3 su brd. un
1 çay kaşığı tuz
1/2 su brd.pudra şekeri
100 gr. tereyağ
1 yumurta
1/2 su brd.süt

İç Malzemesi:
6 adet milföy yaprağı

Üst Malzemesi:
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı süt
dövülmüş ceviz veya badem

Yapılışı:
Mayayı ılık şekerli sütte eritin. Diğer malzemeleri ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. 40 dakika kadar üzerini örterek mayalanması için bir kenarda bekletin.
Hamuru merdane ile dikdörgen şeklinde açın ortasına milföyleri yerleştirin. kenarlarını milföyleri kapatacak şekilde katlayın. Şeritler halinde 12 eşit parçaya kesin.
her şeriti rulo sarın ve tepside 200 derecede pişirin. üzerine süt reçeli veya pudra şekeri serpiştirip ılıkken servis yapın

12 yorum:

Şirince Tatlar dedi ki...

çok değişik bir tarifmiş sunumu da çok şık eline sağlık canım

zeymurancafe dedi ki...

canım değişik olmuş çok sevıyorum boyle farklı tarıflerı ellerıne sağlık..

yeşim dedi ki...

nefis bir tarif alıyorum notuma canım.ellerine sağlık.öpüyorum..

Nehir Butik Pasta dedi ki...

gerçekten çok farklı bir tarif ama görüntüsü harika
ellerine sağlık ablacım
sevgilerimle

sibelyalcincom dedi ki...

Gerçektende nefis görünüyor ellerinize sağlık:))

Güloanne mutfakta dedi ki...

canım banada çok ilginç geldi notumu aldım yapacağım.Yalnız üzerine süt reçelini anyamadım

MUTFAKISTAN dedi ki...

Harika gorunuyor ellerine saglik
Tarifi aldim canim
Sevgiler

pelinpembesi dedi ki...

çok merak ettim tadını,değişik bir tarif çünkü..

pembe kekik dedi ki...

Değişik bir tarif tadını merak ettim.Ellerine sağlık.Çok güzel görünüyor.

evcilik dedi ki...

Canım,beğendiğine sevindim ama ben onları yabancı bir blogtan yapılmış bir modele bakarak çıkartmıştım,baya uzun bir zaman oldu,diğer bilgisayarımda ki arşivimde var eğer bulabilirsem sana yollarım birde daha önceki postlarımda bu tür melekli birkaç örneğim vardı ve yakından çekmiştim bir incelersen belki yardımı olur...

GÖNÜL dedi ki...

NEFİS GÖRÜNTÜLER NEFİS TARİFLER BAYILDIM ELLERİNİZE SAĞLIK

rumma dedi ki...

Bence sizin yaptığınız yöntemlede aynı sonuca ulaşılmıştır..

Bir kerede süt reçeliyle denemelisiniz.Bu tür soslar lezzeti ikiye katlıyor gerçekten..

elleriniz dert görmesin..

sevgiler

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı