Yeni Yıl

3 Mayıs 2011 Salı


Ben bahara enginar tarifleriyle başladım ama bu galiba sonuncu olabilir . Eğer yaparsamda resmini koymam artık.. Bizim işyerinde böyle sıkça kabak tatlısı çıktığında ki enfes yapılır  ''galiba kurum kabak tarlası satın aldı'' diye espiriler yapılır benim enginar da ona benzedi ama maalesef Ankara' da bahçemde denememe rağmen yetiştirmeyi başaramadım.. Bu tarifim de malzemeler aslında aynı anda pişiriliyordu fakat ben çok harmanlamayı sevmediğim için ayrı pişirip birleştirmeyi uygun buldum . Bir de pilav içine yoğun şekilde kıyılmış dereotu eklemek çok yakışıyor ama sevmeyen bir aile ferdini düşünerek sadece süslemede ve enginar içinde kullandım.. Mevsimi geçmeden bu yararlı sebzeyi mutlaka pişirip sevdiklerinize yedirin. Şimdiden afiyet olsun.    







Levrek tarifim sevgili  evcini ne ait. Onun tariflerini çok beğenerek uygularım.
Biz aromasını çok beğendik, levrek şu sıralar çok lezzetli döneminde sizinde pişirip bu lezzeti tatmanızı öneririm. Tarifi orijinal haliyle verdim.


Otlu, Fıstıklı Levrek


Malzemeler: 2 kişilik

2 adet levrek balığı  (ben tüm  balık kullandım, arasına da sos koydum))

2 yemek kaşığı (tbs) taze ekmek içi, küçücük ufalanmış

1 yemek kaşığı (tbs) maydanoz yaprağı, minicik doğranmış

1 yemek kaşığı (tbs) dereotu, minicik doğranmış

2 yemek kaşığı (tbs) fıstık içi (hafif kavurdum)

1 limonun kabuğu, rendelenmiş (çok yakışıyor)

2 yemek kaşığı (tbs) zeytinyağı

Deniz tuzu ve taze öğütülmüş karabiber

Tarif:

Levrek balığını balıkçınıza temizletin, filetosunu çıkartıp, dörder parçaya kestirin. Eve gelince balıkları tekrar kontrol edin. Geride kalmış kılçık parçalarını cımbızla çekip çıkarın. Balıkları yıkayıp, iyice kurulayın.

Bir kasenin içinde; ufalanmış ekmek içini, doğranmış maydanozu ve dereotunu, fıstık içini, rendelenmiş limon kabuğunu, 1 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırın.

Fırın kabına, fırın kağıdı serin. Filetoları bir yemek kaşığı zeytinyağıyla yağlayın. Tuzlayıp, biberleyin.



Fileto levreklerin dört parçasını tepsiye dizin. Üzerine ekmekli otlu karışımın yarısını serpiştirin. Kalan dört parça levreği üzerlerine yerleştirin. Ekmekli, otlu karışımın diğer yarısını levreklerin üzerine serpiştirin.

Önceden 200 derece ısınmış fırında 10-15 dakika pişirin. Servis yapın

11 yorum:

Kitap Kurduyum Ben dedi ki...

Bizzat denedim ikisini de, süperdi:)

derya dedi ki...

Canım ellerine sağlık özellikle pi
lavın görüntüsüne bayıldım öpüyorum

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Haftasonu bizim mutfakta da fırında alabalık vardı. Daha önce görseydim bu yöntemi denerdim. Ellerine sağlık, afiyetler olsun...

Tümay Öztürk dedi ki...

Enginarı da pirinç pilavını da çok severim. Ellerine sağlık nefis duryor sunumu ile de tabak. Balık zaten en favorii yemeğim:) Tekrar ellerine sağlık canım...

ŞÜKRAN dedi ki...

Sevgili Derya, teşekkürler.

Sevgili Aysel, uğramana çok sevindim sevgiler.

Tümaycığım değerli yorumun için çok sağol.
Güzel kızım, afiyet olsun oğluşuma sütler olsun..

Nilgün dedi ki...

Ellerinize sağlık, enginarlı pilavın sunumu nefis olmuş. Diğerlerinin de hakkını yememek lazım...

zubizup dedi ki...

Turkish Underwearing desing
www.yoncatoptan.com
If you wisit me , I will be glad:)
:)
:):)
:):):)
:):):):
Kendi İşinizi Kurun!!!!

inci çiçeği dedi ki...

ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar:))

evatolyesi dedi ki...

Enginar bitmeden yapmak lazım:)))ellerinize sağlık

dokuzuncubulut dedi ki...

Enginarlı pirinç pilavını çok severim, sunumu harika olmuş. Çok güzel duruyor. Balık da soframızın vazgeçilmesi. Bol otla fırında çıtır çıtır çok nefis olmuş, ellerinize sağlık.
Sevgiler:))

Hülya dedi ki...

Balık görünce dayanamam yorum yazarım :) Harika görünüyor. Ama pilavında şahane olmuş, ellerine sağlık Şükrancığım..

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı