Yeni Yıl

11 Mayıs 2011 Çarşamba


 Güzellikler içinde  bir hafta diliyorum hepinize. Birikmiş bir kaç tarifimi vakit geçirmeden yazmak istiyorum . Hafta sonları kahvaltı sofraları ailemizde çok önemlidir çocuklarımızla birlikte olmaya özen gösteririz. Kahvaltı için mutlaka akşamdan ev halkının şiparişleri alınır, sabah erkenden kalkıp onları büyük bir zevkle hazırlanır ,sonra da  mis kokular burunlarına gitsin diye odaların kapısı kibarca açılır. Bu sıralar hafta sonu başka bir keyfimden daha bahsedeceğim, Minik Can'ımız ..O artık sofralarımızın küçük prensi olarak henüz  masada yerini alamasa da oturması pek yakındır . Çünkü ana kucağına yatırdığımızda artık durmak istemiyor illaki kucağımıza gelip herkesin yediklerini ağzını dilini şapırdatarak eşlik etmek istiyor. Geçen hafta sonu,  Sütüme sarelleme karışma blogundan  sevgili Özge'nin mısır ekmeğini ve Cafe Fernando'nun bloğunda görüp ne zamandır yapmayı istediğim pastırmalı yumurtasını  denemiştim. Cafe Fernando Sevgili Cenk bu konuda süper fotolar koymuş benimki o kadar olmasada yine de çok güzel di. Pişirme aşamaları biraz teferruat istese de benim gibi pastırma severler  için sonuç denemeye değer.




Mısır ekmeği o kadar lezzetli oldu ki anında 12 adet ekmekçiğin yerinde yeller esti. En sevdiğim tarafı ise hazır mısır ekmeklerinin yediğinizde boğazınıza sert sert takılması gibi bir durum olmamasıydı buna bayıldım .

Tarifi aynen veriyorum ben de Özge gibi 12'li muffin kalıplı tepsimde pişirmeyi tercih ettim ve malzeme tam ona göreydi. Sevgili Özge tarif için  çok teşekkür ederim ,tarifine yorum yazdığımda denersem yayınlayacağımı söylemiştim .

Mayasız, pratik mısır ekmeği için
Malzemeler:


• 1 ½ su bardağı beyaz un

• 1 ½ su bardağı mısır unu

• 1 paket kabartma tozu

• 1 su bardağı süt

• 1 yemek kaşığı tereyağ

• 2 yemek kaşığı zeytinyağı

• 1 çay kaşığı şeker

• 2 yumurta





Karıştırma kabına kuru malzemeyi eleyin.

Ardında süt, yumurta ve yağı ekleyin. Önce yavaş devirde ardından hızlı devirde mikserinizin hamur karıştırma uçları ile 2 dakika süre ile karıştırın.

Önceden ısınması için fırınınızı 170°C’ ye ayarlayın.Kek hamurundan biraz daha yoğun kıvamdaki ekmek hamurunuzu dilerseniz yağlı kağıt serdiğiniz, ısıya dayanıklı bir cam kaba veya kek kalıbına dökebilirsiniz, dilerseniz de benim tercih ettiğim gibi mini kek (muffin) kalıbında yaparak porsiyonlara bölebilirsiniz.

Önceden ısınan fırınınızın orta rafında 10-15 dakika süre ile kontrollü olarak pişirebilirsiniz.

16 yorum:

sezobigo dedi ki...

ne güel bir tarif bu yapmalıyım muhakkak hemde küçük ekmekçikler olmuş.çok beğendim.ellerinize sağlık

colette dedi ki...

Bu pazar kahvaltıda sizde olmak varmış:)Güzel ailenizle birlikte daha nice pazar kahvaltılarınız olsun! Ellerinize sağlık...

sevda dedi ki...

pastırmayı çok severim canım.harika görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.

mine dedi ki...

masa başında geçen kalabalık aile ya da dost sofralarını çok seviyorum ellerine sağlık

yemekbiraşk dedi ki...

ekmekler lokmlık pastırma ise elle yenecek kadar lezzetli olmuş:) eline sağlık sevgilerimle...

Hayatın Tatları dedi ki...

ayy bende evde yapılan mısır ekmeğine bayılıyorum kesinlikle seninkilerde süper olmuşlar ellerine sağlık canım.

öykü dedi ki...

Bunu denemelıyım super olmus


sukrancım dekorasyon blogumdakı nakıslı örtuyu sormussun

ama o ne yazık kı o kadar
yanı tumu o kadarlık bı kareden olusuyor ama cok cok guzel

umarım o kadarıyla da ısıne yarar

guzel ellerıne saglık
sevgılerımle

Tümay Öztürk dedi ki...

Özgenin mısır ekmeğini ben de deneyeceğim gerçekten lezzetli duruyor. Pastırmalı yumurta sunumunda en az lezzeti kadar harika duruyor canım. Ellerine sağlık...

nesrin dedi ki...

Bence sizin fotolar da cok güzel. Insan alip yemek istiyor. Hem lezzetli hem saglikli. Minik Can gibilere ben cok aliskinim. Onlarsiz bir hayat düsünemiyorum. Sevgi ve selamlar...

Sütüme, Sarelleme Karışma!!! dedi ki...

Çok mutlu oldum beğenmenize ve leziz, keyifli bir kahvaltıya eşlik etmesine çok sevindim mısır ekmeklerinin! afiyet olsun...

kitchenart-ist dedi ki...

Sevgili Sukran, bir muddettir ne kendi bloğuma vakit ayırabildim ne de seninki gibi harika blogları ziyaret edebildim yoğunluktan...Tariflerin ve anlatımını çok seviyorum, ellerine sağlık...
sevgiler,

çeşnici Handan dedi ki...

Nefis bir haftasonu kahvaltısı olmuş ikisi de harika ellerinize sağlık ev halkına da afiyetler olsun.

Tijen dedi ki...

Sevgili Şükran,
Ben bu tarz mısır ekmeğini yeşillikler ve peynir ilavesiyle yapıyorum, harika oluyor. Şimdi zamanı geçti ama taze sarımsak çok yakışıyor, taze soğan, ısırgan... Tulum peynirli-cevizli de çok güzel oluyor. Yıllar önce Mevsimlerle Gelen Lezzetler adlı ilk kitabımda vermiştim tarifini ilk kez.

Özgen dedi ki...

Ellerine sağlık ekmeklere bayıldım birer kişilik harika olmuşlar sevgiler...

sarımutfak-hande dedi ki...

minik minik çok güzeller ellerine sağlık canım

beylikdüzü dedi ki...

tarif ve sunum harika,elinize emeğinize sağlık.

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı