Yeni Yıl

22 Şubat 2011 Salı






 Merhabalar sevgili arkadaşlar, sizlere bu sıralar yorum yazmada ve izleme konusunda sıkıntı yaşıyorum, her blogda olmasa da çoğunlukta bu durum devam ediyor.( zaman zaman işyerimde bu tür kısıtlamalar uygulanmakta) Evde ise bildiğiniz gibi kızım ve bebeği olduğu için akşam hiç vaktim olmuyor. Bunu  bilmenizi istedim.
Kısa zamanda düzeleceğini umut ederek, hepinize güzel bir hafta diliyor misafirlerim tarafından çok beğenilen pazı sarmasını paylaşmak istiyorum..

Bu tarifim yıllar önce aldığım ve hala sakladığım bir yemek dergisine ait. Ne zaman pazı alsam hep bu şekilde pişiririm. Pişirmesindeki tek fark  fırında olması ve içine mısır  bezelye ilave edilmiş olması..Bu sefer ben bezelye koymadım. Bence her ikiside ona ayrı bir lezzet veriyor. Misafirleriniz için çok güzel bir sunum şekli bana göre. Lezzeti derseniz en az sunumu kadar harika oluyor. Benim bu sefer aldığım pazı çok taze ve yaprakları o kadar iri değildi. Dergideki orijinal tarifinde sarmalar daha iri  sarılmış bir şekilde görüntülenmişti.

Malzemeler:

2 demet pazı
2 iri kuru soğan
2 kase pirinç
1 Çay bard. konserve mısır
Kuru nane, tuz, karabiber, yenibahar, kimyon, şeker, zeytinyağı


Hazırlanışı: 

Pazı yaprakları  kaynar suda  kısa süre tutularak yumuşatılır.
Hemen alınıp soğuk su dolu bir kaba alınarak renkleri muhafaza edilir.
Soğanlar yemeklik doğranır sıvı yağda pembeleştirilir yıkanmış pirinçler tuzla birlikte ilave edilip şeffaflaşması sağlanır. Mısır, baharatlar, şeker kuru nane ve 1 su bard. sıcak su eklenerek pirinçler yarıyarıya pişirilir . Ocaktan alınıp ılınması beklenir.
 Pazı yapraklarıda bir süzgece alınıp iyice süzülmeleri sağlanır. kalın sapları kesilmiş her pazı yaprağına epeyce iç harçtan konup kalın dolmalar sarılır.
 bir fırın kabına yanyana dizilir. Üzerlerine bir fincan kalite zeytinyağ ve bir su bard. sıcak su gezdirilir ve sıcak fırında suyunu çekene kadar ve dolmaların üzerleri hafif kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.

Not:
-Pazı yaprakları çok narin oldukları için sıcak suda turaken çok dikkatli olmak gerekir yoksa hemen erirler.
-Çok çabuk pişeceği için iç harcını hazırlarken buna dikkat edilmesi, fırında yapraklarla harcın aynı zamanda  pişmesi açısından önemli. Sıcak su ilavesini kendiniz göz kararı ayarlayabilirsiniz. Piştiğinde çok sulu veya çok kuru olmamalı.  





Benzer Yazılar:

  • Karnıyarık Çoook hafif bir yaz yemeği        Patlıcan deyince akla hemen karnıyarık ve güveç gelir. Karnıyarık yağlı olmasına rağmen kızartma aşamasında bazı noktalara dikkat edilirse ortaya hiç te öyle yağlı ol… Read More
  • Fırında Köfteli Patates Patasesi sevmeyen var mıdır? Her haliye tam bir kurtarıcıdır. Biz patatesi bu şekilde hem köfteli hem kemikli tavuk etiyle pişirir afiyetle yeriz. Bizim sevdiğimizi bilen küçük görümcem sağolsun hazırlamış, eline sağlık.… Read More
  • Zeytinyağlı Bezelye / Hafta Sonu Zamane kahvesi Merhabalar sevgili dostlar, aydınlık ve huzur dolu bir hafta olsun. Sizler neyi diliyorsanız o güzellikleri getirsin size.. Ben bu hafta ilk defa bol bol dinlendim, hiç  iş falan yapmadım , inanmayacaksını… Read More
  • Etli Rezene/ Arapsaçı Yemeği.. Yaradan;  Göz vermiş güzellikleri görelim diye, Kulak vermiş iyi ve güzel sözleri işitelim diye,Dil vermiş lisanımızdan güzel kelimeler dökülsün diye,Kalp vermiş onunla güzellikleri hissedelim diye,El vermiş iyi gü… Read More
  • Fırında Peynirli Kabak Kış yemeklerinden Fırında peynirli kabağın yeri bir başkadır bizde. Sayısız faydaları olduğu için her hafta farklı bir şekilde tüketmeye çalışırız..   İçinde bol miktarda B vitamini ve Beta Karote… Read More

12 yorum:

yemekbiraşk dedi ki...

hiç önemli değil siz yeterki iyi olun biz aynı yerimizdeyiz:)
pazı sarması farklı ve güzel olmuş
elinize sağlık sevgiler

mutfagabuyrun dedi ki...

üstünede sarımsaklı yoğurtla harika olur arkadaşım.ellerine sağlık.öpüyorum.

mine dedi ki...

fırında sarma dolmayı hiç pişirmemiştim çok güzel bir fikirmiş ellerine sağlık

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Şükran,hepimizde aynı kısıtlamalar söz konusu.İş yerinde yorum yazmak,bloglara göz atmak hiç hoş olmasa da yapıyoruz ara ara..Eve gidince de zaten yorgun argın olduğumuz için pek bir şey yapamıyoruz..Bu yüzden dert etme sorunlar aynı canım..


Sarma fırında piştiğinden dolayı tadına doyulmamıştır eminim..Ellerine sağlık canım..



Sevgiler..

Unknown dedi ki...

HM HEMDE FIRINDA..ELLERİNE SAĞLIK...

mandalincikmazi dedi ki...

Mısırlar çok güzel yakışmış içine tadını düşüneiliyorum hım
ellerine sağlık Şükrancım...

Begonvilli Ev dedi ki...

Elinize sağlık, nefis bir yemek olduğu belli.

Unknown dedi ki...

Gece yarısı bu pazı sarması hiç iyi olmadı.
Nasıl lezzetlidir nasıııl
Ellerine sağlık
Sevgiler.

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Şükrancım; dert ettiğin şeye bak..Oyalanacak o kadar güzel bir enstrümanın var ki artık, bloguna bile girmesen anlayabilirim, bırak yorumu..Canım benim, fırında biber dolması yaparım da bunu duymamıştım. Bahçe pazı dolu, deneyeyim bari. Ellerine sağlık, Can'ı kokla benim için..

Narince dedi ki...

Fırında pişmesi farklı geldi bana. Çok severim pazı sarmasını.

Unknown dedi ki...

Ödülünüz var efendim:)

sarımutfak-hande dedi ki...

fırında denemedim ama pazı sarmasını severim yumuşacık güzel olur ellerine sğlık canım

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı