Yeni Yıl

24 Şubat 2011 Perşembe


Hepinize  baharın kokusunu yavaş yavaş hissettiren güneşli bir günde güneş kadar güzel ve iç ısıtan bir gün diliyorum.
Arşivimde bekleyen bu iki tarifi yazmadan duramadım. sebebine gelince her paylaştığım tarifte veya postta  hepinizle günler öncesinden ayarlanmış bol sohbetler edilen bir mekandaymışım gibi  kendimi son derece  mutlu hissediyor olmam..  Belki böyle hissetmemdeki neden bunlara hiç zaman ayıramayışım. Sanal olsa da burada kurulan doyumsuz dostluklardan hepinizi  çok seviyorum.  Bir gün olsun bloglarınıza bakamasam sanki günlerce görüşmemiş gibi özlem duyuyorum. Her arkadaşıma uğradığımda  yeni bir şeyler öğrenip onunla, dostlarla karşılıklı içilen  kahve sohbetlerindeki doyumsuz keyfi alıyorum..Bazen dertlerimizi sıkıntılarımızı, hastalıklarımızı ya da sevinçlerimizi paylaşıyoruz. En güzel tarafı da bunların bir dostluk çerçevesi içinde ve samimiyetle yapılıyor olması.. Gelelim tariflere..

Bazen evde bir yemek için hazırlanan malzeme artabiliyor böyle olunca onunla neler yapabilirim diye düşünürüm olabilecek bir şeyse hemen o anda üşenmeden onu hazırlar bir sonraki öğüne yenmek üzere dolaba kaldırırım. Bu tariflerde bunlardan birkaçı. Bir miktar pişmiş et  ve çok az haşladığım bir kaç patatesi akşam için hazıladığım zeytinyağlı  barbunya yanına yapacağım pilavda kullanmak istedim. Ortaya lezzetli ve bol miktarda bir yemek çıktı. Tarife gerek yok sanırım . Pilav yapacağınız tencerenin kenarlarına patates dilimlerini dizin tabanına pişmiş kuşbaşı etleri yayın ve başka bir tencerede daha önce kavurduğunuz pirinçleri ve sıcak suyunu da koyduktan sonra pişirin demlenmeye bırakın. Bu kadar.. Servis için geniş bir tabağa şeklini bozmadan ters çevirin..

 Renkli biberleri çok sıklıkla alan birisi değilim açıkçası görselliği olması gerektiren durumlarda kullanmayı yeğlerim. Evde varken hazırladığım üç farklı salatayı sizde bir kaç öğünde tüketmek üzere hazırlayıp dolabınızda gönül rahatlığıyla saklayabilirsiniz. 

Üç renkli biber salatası.
Renkli dolmalık biberler jülyen doğranır ve bir diş sarımsak ilave edilen sıvıyağda hafif yumuşayana kadar sotelenir, üzerine tuz serpmeniz yeterli. 

Sarımsak ve kuru naneyle tatlandırılmış domates soslu Biber kızartması

Taze çarlison biberlerin uçlarını bıçak yardımıyla kesin, dilerseniz tohumlarını ayıklayın ve çok az sıvıyağda kızartın. Sarımsak, domates, kuru nane ve tuzla hazırladığınız sosu üzerine gezdirin .

Közlenmiş kırmızı ve yeşil biber salatası:

 Közlediğiniz biberleri ufak doğrayın,.
Bir diş sarımsak bir tatlı kaşığı sirke, limon ve  zeytinyağı ile hazırladığınız sosu üzerine gezdirin..

Gördünüz mü ne kadar çabuk hazırladık.. afiyetler olsun..





16 yorum:

MÜJDE dedi ki...

ELLERİNİZE SAĞLIK ÇOK LEZİZ GÖRÜNÜYORLAR.

lezzet sarayı dedi ki...

yazı nın başın da anlattıkların aynen benim içinde geçerli.çok seviyorum blogcu dostlarımı.salatalara gelince yaz aylarında bibere doyamam zaten o kadar çok severim ki tarifler için sağol.çok güzel olmuşlar her birinin tadını damağım da hissettim sanki.pilav da bir harika ellerine sağlık.

yemekbiraşk dedi ki...

nefis pilavda biberlerde:) özellikle dometes soslusu:) eline sağlık canım
sevgiler..

mine dedi ki...

ne güzel yapıyorsun hepsi değerleniyor böylece şu an karnım çok aç pilavla salata olsa ooh mis gibi ellerine sağlık : )

mutfagabuyrun dedi ki...

hepsi birbirinden güzel olmuş arkadaşım.ellerine sağlık.öpüyorum.

Limon çiçekleri dedi ki...

Birde sarmısaklı yoğurdu dökünce kızartılmışların üzerine değmeyin keyfime.Ellerinize sağlık.Yaz günlerini anımsattınız bana..

Adsız dedi ki...

Harika olmus.
Ellerine saglik canim.

Sevgiler

Unknown dedi ki...

ETLİ PATATESLİ PİLAVI ALAYIM ŞÖYLE:)
ELLERİNE SAĞLIK CANIM.

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
gerçekten blog arkadaşlığı inanılmaz güzel bir şey. Hepimiz birbirimizin sevincini ve acısını paylaşıyoruz.
Ellerine sağlık. Her biri ayrı güzellikte olmuş.
Sevgiyle kal.

Sevtap dedi ki...

Sanırım bu yemeğe kimse hayır diyemez.Ellerine sağlık harika görünüyorlar.Kızartma ve salatalar zaten favorim.

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Sen de benim gibi 'yiyiniz, içiniz, israf etmeyiniz'cilerdensin anlaşılan Şükrancım. Çok iyi etmişsin, ellerine sağlık canım..

hdidem95 dedi ki...

of of of süper görüntüler ellerine sağlık canım afiyetler olsun sevgiler

Unknown dedi ki...

Hersey mis gibi olmus. Ellerine saglik

dokuzuncubulut dedi ki...

Ne kadar güzel bir sunum olmuş bu böyle arkadaşım, çok beğendim. biberlerde sofraya renk katmış. Bu güzel yaz renklerini özlemeye başladık artık:))
Ellerinize sağlık olsun.

YeMeK vAkTi dedi ki...

Sunum nefis özellikle ilk resimdeki ana yemek tam benlik gerçektende.Ellerine sağlık

Nilgün dedi ki...

Etli patatesli pilavı çok beğendim, ellerinize sağlık. Mutlu hafta sonları...

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı