7 Ocak 2011 Cuma
- 7 Ocak 2011 Cuma
- 15 - Pastalar ve Tatlılar
- 26 yorum
Tel kadayıfı daha önceleri çok az kullanırdım ama bu sene bir çok tarifte denedim . Bugünkü kadayıf tatlısı Aralık ayında yaptığımız komşu gününe ait. O günden beridir yazılmayı bekliyordu.. Malum annemin rahatsızlıkları ve benim iş , ev ve hastane koşuşturmalarım devam edince kalmıştı. Artık bugün günün mesai bitimine yakın sizinle ne yapıp edip paylaşayım dedim. Komşularımdan iyi not aldı , bakalım siz neler söyleyeceksiniz. Ben, eğer bu lezzeti seviyorsanız böyle yapmaya özen gösterin derim.. Hadi bakalım tarif gelsin..
Malzemeler:
500 gr tel kadayıf
1 kese tereyağı (eritip soğutulmuş)
1 kase dolusu ince çekilmiş + süslemek için ceviz
5 su bard. su
4 su bard.toz şeker
yarım limon
Yapılışı:
Kadayıflarınızı mümkünse bir gece buzlukta bekletin, çıkartıp kullanacağınız tepsiye ufalayın (Buzluktan çıkınca ufalanması daha kolay olacaktır) Tereyağını her tarafına yedirmeye çalışarak harmanlayın . Sonra kadayıfın yarısını ayırıp diğer kalanını aynı tepsiye eşit kalınlıkta yayın.
Bir şişenin veya düz bardağın gövdesiyle üzerinde yuvarlayarak ezercesine bastırın.(bu kısmı kızım çok güzel yaptı ) araya ince çekilmiş cevizi serpiştirin. Kalan kadayıfı yine aynı yöntemle yayın, kare dilimlere kesin .
Her kareye bir yarım ceviz koyun. Bu arada şerbeti kaynatın hazır olsun.
Önceden ısıtılmış fırında kadayıfı nar gibi kızarana kadar pişirin.
Ilık şerbeti 5 dakika sonra kadayıfın her tarafına gezdirin ve üzerini örtecek büyüklükte bir tepsi ile kapatın.
2 saat sonra serviz yapın. Afiyeler olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
26 yorum:
oooh nefis nefis olsada yesem ellerine sağlık.
Geçmiş olsun diyeyim öncelikle sizin ve annenizin rahatsızlıkları için.
Çiğden alıp kadayıf yapma işi yumurta bile kıramayan rahmetli dedemin işiydi. Şöyle bir düşündüm de evde pişmiş kadayıf yemeyeli çoook yıllar olmuş. Böyle püf noktalarını da veren bir tarif bulmuşum yapmalıyım artık. Teşekkürler.
ellerine sağlık bayılırım kadayıfa
bir de kıremalısını denemek istiyorum bir ara
kadayıfı çok severim.ellerinize sağlık,çokta lezzetli görünüyor.sevgiler.
Şükrancım, bu tatlı son zamanlarda acayip revaçta. Ben de çok beğeniyorum. Ellerine sağlık canım.
Elinize sağlık çok severim kadayıfı sevgiler...
Harika görüyor kadayıf tatlısını çok severim ellerine sağlık.Sevgiler...
Şükran Hanım merhabalar..
tatlınız nefis görüünyor bunu belirteyim bir, ikincisi bana bir mail adresi bırakmıştınız ama ben o adrese mail atamadım:( kusuruma bakmayın bir türlü onaylamıyor hotmail sistemi..
ellerine sağlık şükrancım nefis olmuş
çok severim elinize sağlık. sevgiler.
Çok güzel görünüyorlar ellerinize sağlık...Anneniz için çok geçmiş olsun ,şimdi sağlığına kavuşmuştur ıns.
Her ne kadar şerbetli tatlılarla aramı mesafeli tutuyorsam (Diyet yüzünden) elinize sağlık çok güzel olmuş:))
sevgiler
Çok severim .
Kıvamı tutturmak kolay değil biraz kıtır olucak ozaman tadına doyulmaz.
sizinkide öyle gözüküyor.
ellerine sağlık.
öncelikle gecmis olsun canim..
tatlin ise nefiss görünüyor..ellerine saglik.. mutlu haftasonlari diliyorum..
Hiç yapmadım ama severim ben sütle pişmiş yumuşak olanını seviyorum ellerine sağlık canım sevgiler..
Lezzet sarayı, senin ziyaretin beni çok mutlu etti tatlım teşekkürl
Sevgili Sarkaç, bende kadayıf yapmaya çekinirdim ama hiç de öyle değilmiş.
Sevgili Mine, kremalı derken muhallebili kremali olanı mı kastediyorsun acaba?
Sevgili sevda, değerli yorumun için çok sağol tatlım..
Lezzetli somunlar, hakikaten hem kolay hem de her zaman revaç gören bir tatlı .. Konuklara çabukcak yap ikram et..
Sevgili Özgen, güzel yorumun için çok sağol.
Sevgili fatoş öztürk, teşekkürler uğradığın için,sevgiler.
Sevgili deniz, neden onay vermedi anlamadım.. Yeni İletişim adresimi bloğa koydum tatlım..sevgiler.
Sevgili Umutlu hayat,
sevgili Gülcan, değerli yorumlarınız için çok teşekürrler.
sevgili
Sevgili Şule, annem çok şükür daha iyi güzel yorumun için çok sağol tatlım.
Sevgili NziGi, tadımlık olsun ye bence ama lokmalık olmalı tabi ki..
Sevgili Yeşim, kıvamı bu ölçülerle tam oluyor. Şerbetli tatlılarda dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta bence tatlının fırında oldukça iyi kızarmış bir şekilde pişirilmesi,Sevgiler.
Sevgili Hasret değerli yorumun için çok teşekkürler canım.
Sevgili Tarifkolik, sütle de tabiki çok farklı bir lezzet ortaya çıkıyor haklısın.. sevgiler.
Yemin ederim tam sizin sayfayı inceliyordum bağlantım koptu sonra kendi sayfana döndüm yorumunuzu gördüm telepati süper
Güzel ve insanı teşvik eden yorumlarınız için teşekkür ederim .. kadayıf tarifi çok güzel..ellerinize sağlık..sevgiler..
ellerine sağlık arkadaşım helede cevizli olunca bayılırım
bu arada canım ziyaretin için teşekkürler
seni izlemeye alıyorum sevgiler
günaydin canim öncelikle sayfami ziyaret ettigin icin sana cok tesekkür ederim
tatli cok nefis gözüküyor ellerine saglik
sayfani cok begendim ve artik takipdeyim :))))
sevgilerimle
ugurbocegi1
Anneniz için çok geçmiş olsun.
Kadayıf tatlısını ev halkı çok sever bende arada yaparım.
En yakın zamanda yine yapmalı...
Ellerine sağlık
Sevgiler.
Bugün Bahadır Ailesini kutlamaya ve Can Bebeği görmeye gittik. Önce anneannesinin ikram ettiği lohusa şerbetinden içtik. Tadı tam da annemin benim çocuklarım için hazırladığı gibiydi ve yıllar sonra aynı lezzeti bulabilmek çok keyifliydi.
Çayın yanında yediğimiz nefis yiyeceklerin ardından Can Kurabiyeleri sunuldu.
Sanırım Derya teyzesi hazırlamış ama nasıl da özenmiş. Can’ın minicik ayak izlerini çeşit çeşit süslemiş. Çok da lezzetliydi.
Sizinle tanıştığıma çok memnun oldum Şükran Hanım. Umarım bana da torunlarım için lohusa şerbeti yapmak kısmet olur. Tarifi içinse ilk bakacağım yer “Lezzet Tabağı” olacak tabii ki.
Canan ve Onur’a bebekleriyle ve sizlerle birlikte nice güzel günler dilerim.
Sevgili arkadaşlar, hepnize çok teşekkür ederim.Beni değerli yorumlarınızla hem mutlu ediyor hem de motive etmiş oluyorsunuz.
Sevgili Fügen hanım ben de sizi tanımaktan büyük mutluluk duydum o kadar içten yazmışsınız ki beni duygulandırdınız. Onur ve kızım sizden bahsederken sizi ne kadar sevdiklerini daha iyi anladım. İnşallah sizde bu torun sevisini tadarsınız. sağlıkla kalın.
Yorum Gönder