Yeni Yıl

1 Kasım 2010 Pazartesi

Hepinize güzel bir hafta diliyorum. Bugün  raporum bitti ve işime başladım şaka maka özlemişim masamı ve sevdiklerimi, iş ortamını  dahası sizleri.. Kolay değil bunca sene birebir çalışmışız özleniyor ve ben çalıştığımda hayatıma ve kendime daha çok özenli davranıyorum Daha planlı programlı oluyorum..Kızımın da daha önce belirttiği  gibi ameliyatım başarılı geçti çok şükür ve sonuçlar temiz çıktı. Değerli doktorum ve klinikteki ekibine ne kadar teşekkür etsem azdır. Bana çok özel bir insanmışım duygusunu hissettirdiler. Onlara çok şey borçluyum.. Herşeyin para olmadığını ben onlarda gördüm. Genelde ameliyat dendiği zaman mutlaka bir iki doktorun da fikri alınır ya ben bunu bu sefer yapmak gereği bile duymadım ve doktoruma güvenip gözü kapalı gittim ameliyata. Ameliyet sonrası ilk haftam çok zor geçti çünkü narkozu atmam zor oldu ve midem çok ağrı yaptı hiç bir şey yiyemedim ve midem için tedavi uyguladılar bir haftadan sonra yavaş yavaş kalkabildim ve yemek yemeğe başladım.. Allah kimseye dermansız dert vermesin, herşeyin başı sağlık söznü boşuna dememişler..
Evdeyken genelde zorunlu istirahat ettim ve canım komşularım, akrabalarım ve arkadaşlarım hiç yalnız bırakmadılar..Sevgili  Suna' cığım, Selma'cığım güzel börek çörekleriyle beni ihya ettiler yetmedi ziyaretime gelenler misafirlerime de yapııp getirdiler ve ikram ettiler. Diğerleri de yalnız bırakmadı her fırsatta uğradılar sağolsunlar.. Bunları görmek elbette insanı çok mutlu ediyor. Buradan onları çoook öpüyorum.. Evdeyken yazamadım bloğuma birazcık tarifler birikti artık fırsat buldukça sizlerle paylaşacağımı biliyorsunuz .. Bu arada raporun biteceği son hafta çok önceden planlanıp kesinleştirdiğimiz iki günlük Ilgaz Mountain Resort te iki günlük kısacık bir tatil yaptık tabiki doktorumun kesin talimatlarına uymak şartıyla.. Herşey çok güzeldi nefis bir çam ormanı ve herşeyin düşünüldüğü bir devremülk +otel hizmeti. Yemekleri çok lezzettliydi belitmeliyim.. Tam  bir dağ havası ve bol sis vardı çekebildiğimiz kadar resim çekmeye çalıştık, zira genellikle sisten göz gözü görmez oluyordu. Bu eşsiz doğa güzelliğini fırsat yaratıp görmenizi tavsiye ederim..Bu mevsim biraz ölü sezondu ama yine de hafta sonu tıklım tıklım oldu. Eminim yazın o bunaltıcı sıcaklarda buraya kaçmak veya tam kayak yapılacak kış mevsiminde çok daha  keyif alınacaktır..Hadi resimlere bakalım..





Mücadele yıllarında vatan için canını seve seve vermiş olan şehit Şerife Bacı' nın anıtı bizi çok duygulandırdı görmenizi isterim..Bu mekanda o yıllara özgü bir çok fotoğrafta otelin her yerinde sergileniyor ..Kurtuluş Savaşı’nda eli silah tutanların cephede olduğu sıralarda İnebolu’ya çıkarılan silah ve cephanelerin Kastamonu üzerinden Ankara’ya ulaştırılmasında yaşlı erkeklerle kadınların da insanüstü çalışmaları olmuş, tarihe geçmişlerdir. Bu tarihe geçen kadınlarımızdan biri de Seydilerli Şehit Şerife Bacı’dır. Şerife Bacı 1921 yılının çetin kış şartlarının hüküm sürdüğü Aralık ayında sırtında çocuğu, önünde kağnısı ile İnebolu’dan Kastamonu’ya cephane taşırken, Kastamonu Kışlası önüne kadar gelmiş, mermileri ve çocuğunu korumak uğruna donarak şehit olmuştur.

Şehit Şerife Bacı Anıtı

İnebolu sahilinde Kastamonu yolunun başladığı yerde arnavut kaldırımı döşeli bir parkın içindeki Şehit Şerife Bacı Anıtı bulunmaktadır. Anıtın plaketinde “Bu anıt İstiklal Savaşı şehitlerinden Şerife Bacı’nın anısını Cumhuriyet çocuklarına anlatmak için Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman tarafından armağan edilmiştir. 4 Aralık 2001″ yazılıdır. 
 
Sisin en yoğun olduğu saatlerde insan bambaşka duygular hissediyor oralarda..

Lobinin başka bir köşesi, bu koltukları çok şık buldum
Lobideki şömine akşam saatlerinde yanınca çok keyifli oluyordu.. Hemen önündeki U şeklinde dizilmiş oturma sedirine geçip sıcak çayımızı yudumluyorduk..Lobinin sabah saatlerinde biraz soğuk olmasının dışında beni rahatsız eden bir şey olmadı açıkcası...
Lokanta kısmı çok ferah ve herşey tertemizdi. Ayrıca yemeklerini biz inanılmaz derecede lezzetli bulduk ve özellikle aşçılarına bizzat teşekkür ettik..Hafta sonu akşamı canlı müzik vardı ve herkes çok güzel eğlendi..

                       Kapalı yüzme havuzuna doktorum izin vermediği için maalesef giremedim .

Bu mevsimde çiğdem olur mu olurmuş.!!

Mantarlar yumurta gibi her adım başı topraktan başlarını güneşe uzatmışlar..





Gözünüzün görebildiği en son uzaklıkta bile çam ormanı mevcut.


Bunu dönüşde otobüsten çekmiştim..

13 yorum:

nesrin dedi ki...

Sükran Hanim, gecmis olsun. Iyilestiginize sevindim.

Unknown dedi ki...

hoşgeldiniz,hastalıksonu bu tatil iyi gelmiştir.sevgiler.

Swotpisces dedi ki...

geçmiş olsun, fotoğraflar güzel, bir fikir oldu... :)

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Şükrancığım tekrar çok geçmiş olsun aramıza hoşgeldin sevgiler...

Canan Demirbağ dedi ki...

Şükran ablacım aramıza hoşgeldin.Çok geçmiş olsun rabbim bir daha göstermesin.Sağlıklı huzurlu nice uzun yıllar diliyorum.Kocaman öpüyorum::))

yemekbiraşk dedi ki...

tekrardan çok geçmiş olsun.. hoş geldiniz:)
sevgiler,selamlar

çeşnici Handan dedi ki...

Tekrardan geçmişler olsun kendine dikkat et. Aramıza hoşgeldin. Sevgiler.

umutluhayat dedi ki...

şükrancım çok geçmiş olsun.iyileşmene sevindim.tatili de yapmışsın,hadi artık işe dönme vakti.sevgiler.

lezzettabağı dedi ki...

Değerli yorumlarınız için hepinize çok teşekkür ederim.. Görüşmek üzere sevgiler..

Unknown dedi ki...

Çok geçmiş olsun Şükran'cığım. Dönmene sevindim. Güzel tariflerinle yine bizimle birlikte olacaksın ne güzel :)

Sevil Şahin dedi ki...

sevgili şükran öncelikle çok geçmiş olsun görmemişim kızın deryanın yazısını Allah beterinden korusun arkadaşım çok ama çok geçmişler olsun
tatilinde harika geçmiş oh sefan olsun azda olsa biraz dinlenmiş kafanı dagıtmısındır.
resimlerde bir şahane
tekrar hoşgeldin diyorum ..

YeMeK vAkTi dedi ki...

harika bir yermiş..hoşgeldiniz

Cafe Pepela dedi ki...

Merhabalar
Hoşgeldin ablacığım,iyi olmana çok sevindim,epeydir aklımda idin.
Fotoğraflar birbirinden güzel maşallah,bakarken dahi insanın yüreği cıvıldıyor..
İnşaAllah bundan sonra sağlık/sıhhat/lezzet ve neşe ile bizlerle olursa her lahza.
Kalbi selamlarımla

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı