Yeni Yıl

12 Kasım 2010 Cuma

  Merhabalar sevgili okurlarım, sizlere bugün çok güzel bir kek tarifi vermek istiyorum. Beni tanıyanlar bilir ki zorunlu olmadıkça kek yapmam, özel istek üzerine veya minik kalıplarda yapmayı tercih ederim..Sebebine gelince bir çok blog arkadaşlarımın yaptığı pofidik  kekleri bloglarında görünce biraz tırsmam ve de her zaman keki tutturamama korkum.. Çok şükür yapınca da tutmadığı olmuyor ama nedense ben kek yapmayı çok fazla sevmiyorum.. Belkide çay yanında kekten ziyade tuzluların, böreklerin ve salataların rağbet görmesinden kaynaklanıyor..Denemelerimde beğenilen tarifler ne yapılıyor? blogta sizlerle paylaşılıyor. Hadi paylaşalım öyleyse.

Malzemeler:  (Bu ölçüler büyük boy dikdörtgen borcam için)

1  Su bard.hindistan cevizi
3  Su bard.  un
3  Yumurta (oda sıcaklığında)
2  Su bard. toz şeker (2 parmak fazla şeker ilavesiyle tam tadında olacaktır)
1  Tutam tuz
1  Kahve fincanı sıvı yağ ( ben sadece salataya gezdirir gibi çok az ilave ediyorum)
1  Su bard. ılık süt
1  Tatlı kaşığı silme karbonat
3  Yemek kaşığı kakao
1   Kase kıyılmış ceviz


Hazırlanışı:

1- Kuru malzemeleri karıştırın.

2- Süt ve yumurtaları cam bir kasede köpükleşene kadar çırpın.

3- Kuru malzemeleri yumurtalı karışıma ilave edip tekrar çırpın ama çok değil homojen olması yeterlidir.
    Bu esnada kıyılmış cevi,zi ilave edip karıştırın.
4- Karışımı en büyük boy diktörgen borcamda veya büyük kek kalıbında hafif unlayarak pişirin. Malzememiz  diğer kalıplarda fazla gelip taşabilir (veya tarifteki öçüleri yarım ölçü azaltabilirsiniz)

5- 175 ' de önceden ısıtılmış fırında kapağını açmadan 35-40 dakika pişirin. kürdan testiyle kortrol ederek pişip pişmediğine bakıp fırından 10 dakika sonra çıkartıp soğutun.

6-Karelere kesip  üzerine 1 su bard.soğuk süt veya biraz kıvamı inceltilmiş frambuaz sos gezdirin çok yakışıyor ve yerken damağınızda umuşacık bir doku ve tat oluşuyor.Afiyet olsun.



Not:
-Dilerseniz kek dilimlerinin üzerine kiraz şekerlemesi veya krema ile süsleme yapabilirsiniz.
-İşyerindeki arkadaşlarım için ben verdiğim ölçülerde yaptım, yazdığım gibi siz yarım ölçü azaltıp daha küçük  kek kalıbında da yapabilirsiniz. denenmiştir.
-Bu kek malzemesini ikiye bölüp yarısına  kırmızı gıda boyası karıştırak pişirebilirsiniz ortaya nefis bir görüntü çıkıyor, veya tamamını yine kırmızı gıda boyası ile hazırlayıp kalp şeklinde bir kalıpla pişirip sevdiklerinizi şımartabilirsiniz.

12 yorum:

YEMEK VAKTİ AYLİN dedi ki...

Ellerine sağlık canım nefis görünüyor...

Hep bir arada sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dilegiyle...

İyi Bayramlar canım....

umutluhayat dedi ki...

şükrancım bende kek yapmayı çok seviyorum vede yemeyi tabiiki.browniye bayılırım.enfes görünüyor.ellerine sağlık

Gülcan dedi ki...

bende keki çok seven bir okişi olarak çok güzel olmuş ellerinize sağlık diyorum.sevgiler.

CAFE PEPELA dedi ki...

Çok güzel görünüyor,lezzeti görüntüsünden belli! Ellerine,gönlüne sağlık ablacığım,cici bayramlar diliyorum şimdiden..
Sevgi ve selam ile

bülbülünyeri dedi ki...

Of, of nefis bir görüntü olmuş. Ben kek yapmaktan tırsıyorum mu demiş birisi! Maaşallah, ne güzel kabarmış. daha ne olsun. Ellerine sağlık.
Tatlım,bayramda olmayacağım için şimdiden bayramını kutluyorum.
Sevgiyle kal.

mehtap kuzucu dedi ki...

nefis görünüyor brownin canım ellerine sağlık,güzel ve mutlu bayramlar...

yemekbiraşk dedi ki...

nefis olmuş pfidik pufidik eline sağlık :)
sevgiler..

Pastane'den dedi ki...

nefis olmuş
ellerinize sağlık

sevimin sayfasi dedi ki...

nefis görünüyor
ellerine saglik canim

Keskinli,Ikizlerinannesi dedi ki...

enfes bir görüntü yumusaik oldugu belli ellerinize saglik
ayrica yorumunuz icinde tesekkür ederim sevgiler....

Adsız dedi ki...

merhaba dökme demir tencere ve tavaları döküm tava linkinden satın alabilirsiniz.

kevser dedi ki...

şimdi fırında nefis kokusuyla pişiyor... teşekkürler

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı