Merhabalar, balık mevsimi başladı çoktan, fırsat buldukça haftada en az bir kere balık yememiz öneriliyor. Bizde yemeğe özen gösteriyoruz. Bu balıklar dip balıkları olmamalı. Somon veya yüzey balığı (küçük balıklardan)olmalı deniyor.
Ankara'lılar turna balığını çoğunlukla bilmezler oysa o kadar lezzetli bir balıktır ki anlatamam. Balıkçım her geldiğinde mutlaka haber verir ve gider alırım.. Bu balığı önceleri normal karabiber ve tuzla tatlandırıp una bulayarak klasik şekilde kızartırdım ama bu tarifi bulalı hep böyle yapıyorum. Gerçekten de kalamar tadında dışı çıtır içi yumuşak dokulu bir balık yiyorsunuz. Denediğinizde göreceksiniz.
Not: bu sosla sardalya da yapabilirsiniz.
Tarifi:
1 kg. turna balığı
Sos için:
2yumurta sarısı
1 yemek kaşığı salça
1 şişe meden suyu
pul biber,tuz,
1 çay kaşığı karbonat
Hazırlanışı:
Turna balıklarını balıkçınıza fleto yaptırın veya temizletip çizikler atmasını rica edin..
Sos malzemesini iyice çırpın yayvan bir kaba alın ve balıkları bu sosa yatırın, üzerini örtüp 5 dakika bekletin.
Sostan çıkarıp fazla suyunu süzdürerek hafifçe gerekirse kağıt havlu ile kurulayarak una bulayın, önce deri kısmı alta gelecek şekilde kızgın yağa atın, kızaran deri kısmı içini actığı an ters cevrilip iç kısmnı kızartın..
(deri kısmının ilk atılması cizik kısımların iyice acılmasını sağlayacak)
Balık piştikten sonra tavadan cıkartıp fazla yağını emmesi için kağıt havlu üzerinde tutulup bol yeşil salata ile servis edin. Afiyet olsun.
17 yorum:
Ben de çok severim turna balığını ama pek bulamıyorum burada. Bulursam bu tarifi deniycem mutlaka. Nefis görünüyor, ellerine sağlık..
muhteşem görünüyor ellerine sağlık.
O yeşilliklerin için de nasıl güzel bir görüntüdür o öyle :) balıkta hiç sos kullanmadım açıkçası.nasıl olur ki acaba?
Canım ne muhteşem bir görüntü bu böy
le ellerine sağlık öpüyorum.
yeşilin tonları mükemmel demeden geçemedim elinize sağlık
sevgiler..
Harika olmuş ellerine sağlık canım.
of of of gecenin bu vakti canım nasıl istedi :) ellerine sağlık canım
nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.güzel bir gün diliyorum.sevgiler.
Ellerinize sağlık Şükran Hanım .Balığı zaten çok severim bu şekilde de denemek isterim en yakın zamanda..
Muffin kağıtlarını ikeadan almıştım ben.Ankarada ikea varmı bilmiyorum ama yoksa siz bana söyleyin ben gittiğimde alıp yollarım size ..
Depğerli yorumlarınız için sonsuz teşekkür ederim.. Her fırsatta hepinize ayrı ayrı yorumla dönmeye çalışacağım..sevgiler.
süpperr görünüyor..ellerinize sağlık..biz de isteriz :))
ellerinize sağlık Şükran Hanım..
balık mevsimi iken hazır değerlendirmeli:))
afiyet şifa olsun..
sevgilerimle..
sevgili şükran çok haklısınız,
herkesin az bildiğini düşünürüm bende.
bir balıksever olarak hayranlıkla bakıp,
ellerinize sağlık diyorum..
sevgiler..afiyetler olsun.
Şükrancım öncelikle geçmiş olsun diyeyim sana, önceki postlarına şimdi bakabildim. Allah sağlık versin. Bana bıraktığın yoruma cevap vereyim istedim.
TuzBİBER Dergisi henüz matbu olarak basılan bir dergi değil canım, sadece internet üzerinden okuyabiliyorsun, hem de ücretsiz:)
www.tuzbiberdergisi.com adresine girip ordan bu ayki sayımıza ve de daha önceki tüm sayılarımıza ulaşabilirsin. Herhangi bir sorunun olursa lütfen tekrar sormaktan çekinme. sevgiler
Ben de bayılırım balığa:)
Elinize sağlık.
bu balığı hiç yemedim ama güzel olduğu belli
ellerine sağlık canım
sevgiler
Ellerine sağlık canım.hiç yemediğim bır balık türü...bu göruntuden sonra denemek lazım:)sevgiler
Yorum Gönder