Yeni Yıl

21 Haziran 2010 Pazartesi


Uzun zamandır böyle bir etkinliğe katılmayı çok istiyordum. Ankara'da ne yazık ki bu tür etkinlikler pek yapılmıyor sanıyorum. Biraz Ankaralı biz bloggerların böyle taleplerinin ilgili yerlere tam olarak iletilememesi ya da pasta veya yemek kursu verebilecek yerlerin az olmasınndan kaynaklanıyor galiba.
Garanti Emeklilik sponsorluğunda düzenlenen bu kursa G.O.P'daki KUKİ' nin mekanında katıldık. Toplam 8 hanımdık ve çok samimi bir ortamda gerçekleşti. Sevgili şefimiz Barış Bal Bey, hem tecrübeli hem bir o kadar da mütevaziydi. Her yaptığı yemeği de bitiminde bize  ikram etti. Biz bir taraftan yemeklerimizi yerken o da yaptığı yemeklerin püf noktalarını bizimle paylaştı. Yemek mönümüz çok güzeldi Hepimiz iş çıkışı aç gitmiştik ve sabırsızlıkla bir an önce yapılanları tatmak için neredeyse yemeklerin içine düşecektik. Kurs bitiminde hepimizin karnı tok ve güzel bir sohbet havasında geçen akşamın keyfini yaşayarak mekandan ayrıldık.

Mönüdekiler: (Burada verdiğimiz malzemeler 12- 15 kişiliktir)

1- Ara sıcak          Ballı hardallı sosa bulanmış, kadayıfa sarılı karidesler
2- Salata                 Fesleğenli peynir salatası
3- Yardımcı yemek  Tavuklu mantarlı risotto
4- Ana yemek         Cafe de Paris soslu Bonfile

Şimdi bu lezzetli yemeklerin tariflerini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Ballı hardallı sosa bulanmış, kadayıfa sarılı karidesler


Sos için:
Mayonez 200gr.
Bal 50gr. /2 y. Kaşığı
Dijon hardalı 50gr./2 y. kaşığı
Tane hardal 30 gr/2.y. kaşığı
Bunlarla blenderda kıvamlı bir sos hazırlanır.

1 kase tel kadayıf
12 adet jumbo karides
Bir tutam kıyılmış fesleğen


Temizlenmiş karidesler çırpılmış sosa bulanır. Karidesin sarılabileceği kadar bir tutam kadayıf tezgaha ince bir tabaka halinde serilir, üzerine bir karideskonur bir çimdik kıyılmış fesleğen konup sarlir ve tepsiye hazırlanır. Bir tavada ayçiçeği yağında kızartılıp kağıt havlu üzerine çıkartılır.

Bunlar pişince bir güzel yedik, nefisti.



Fesleğenli peynir salatası



Pesto Sos:
Fesleğen: 2 paket
Maydonoz : ½ demet
Ceviz :120 gr.
Dolmalık fıstık: 100 gr.
Parmesan peyniri: 70 gr.
Sarımsak: 2 diş
Tuz
Tuzot(vegeta)
Zeytinyağı


Bütün malzeme zeytinyağın yarısı ile blenderdan geçirilir, kalan yağ ilave edilip tekrar karıştırılır.


Salata malzemesi:
Aysberg (irice doğranmış).
Akdeniz yeşillikleri (iki malzeme büyük bir kapta tuz atılıp karıştılır.)
Salatalık (verev doğranmış)
Kaşar peyniri ((jülyen doğranmış
Dil peyniri ((jülyen doğranmış)
Beyaz peynir ( küp doğranmış)
Kırmızı köz biber (şeritler halinde doğranmış)
Konserve Mısır
Konserve Meksika fasulyesi


Salata malzemeleri sırayla çukur bir salata kasesine alınır. En üste pesto sos gezdirilir. Bir tutam yeşillikle tabak süslenir.



Tavuklu mantarlı risotto




Ben en çok risottonun yapılışını görmek istemiştim. Daha önceden mönü belli değildi ve listede bunu görünce çok hoşuma gitti. Zaten benim damak tadıma çok uygun bir yemekti.



Malzemeler:
Tereyağı: 50 gr.
Kuru soğan: l adet
Tavuk göğsü: 100 gr. küçük doğranmış
Mantar: 100 gr. küçük doğranmış
Alborro pirinci: 200 gr.
Krema: 100 gr.
Parmesan peyniri: 50 gr.
Tuz, karabiber, Kıyılmış maydonoz


Tavuk Konsome'nin yapılışı:

Tavuk kemikleri, dörde bölünmüş kuru soğan, defne yaprağı, kereviz, maydonoz sapı, tane karabiber birlikte 2,5 -3 lt. suda bir saat kadar kaynatılıp elde edilir












Pirinç önceden ıslatılmadan 2 lt kadar suda hafif yumuşayana kadar haşlanır ve süzgeçle süsülür.
Vok tavaya tereyağı konur, kıyılmış kuru soğan eklenip kavrulur. Tavuk eti ilave edilip kavrulur. Daha sonra mantarlar ilave edilir çok karıştırmadan tavayı sallayarak birkaç dakika daha kavrulur ve süzülen pirinç ilave edilir. Bir iki dakika kavrulunca üzerini aşmayacak kadar tavuk konsome'un suyundan konup çekmesi beklenir,tamamen çekince tekrar konsome eklenir ve konsome bitene kadar bu işleme devam edilir. Suyu tamamen çektiğinde üzerine önce parmesan sonra da krema eklenip karıştırılır. Bu esnada kremada kesilmeler olacaktır. Bunu önlemek için kesilmiş krema üzerine bir iki kaşık soğuk su veya krema konup kıvamı tutturulur. Tuzu baharatı ayarlanıp sıcak olarak servis edilir..

Bunu da çok beğenerek yedik..


Cafe de Paris soslu Bonfile

Bu yemekte kullanılan sos çok lezzetli ve et de çok yumuşacık pişmişti.

Malzemeler:
Cafe de Paris sos:
Tereyağı: 1/2 kg.
Krema: 500gr.
Rokfor peyniri: 200 gr.
Sarımsak: 3 diş
Pul biber, köri, kuru kekik
Kıyılmış maydonoz, tuzot, kırmızı toz biber


Bunlarla blenderda bir sos hazırlanır.

Bonfile ile yemeğin hazırlanışı
Kişniş ve soya sosunda bir gece bekletilmiş bonfile ( 12 parça)
Tereyağ 50 gr.
Votka 4 cc. (isteğe bağlı)
Beyaz şarap 8 cc.
Cafe de Paris sos
Krema 300 gr.


          
Tereyağ vok tavada yakmadan eritilip ocaktan alınır ve içine baharatlar, rokfor peyniri rendesi eklenip karıştırılır. Kıyılmış maydonoz, ezilmiş sarımsaklar ve krema sırayla eklenerek tekrar karıştırılır. Beklemeye bırakılır.
Bir gün önceden kişniş ve soya sosunda marine edilmiş bonfileler tavaya koyup hafif kızdırdığımız tereyağında arkalı önlü kızartılır (Bu aşamada ocak orta ateşte olmalı). Bonfileler sık sık çevrilerek içindeki suyu bırakmalaları önlenir. Önce votka sonra şarap eklenir ve  alevlendirilerek alkolunun uçması sağlanır. Birkaç kaşık sostan ve kremadan ilave edilip sosu ve kremayı çekmesi beklenir. Servis tabağına kırmızı ve yeşil köz biberler konur, üzerine bonfile yerleştirilir, çöp şişe geçirilmiş kiraz domateslerle servise hazırlanır



Not: Nefisti, bunu da afiyetle mideye indirdik. Her yemek ayrı bir lezzetteydi. Çok keyif aldığım bu etkinlik için katılan güler yüzlü arkadaşlara ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.

19 yorum:

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

merhaba,
blog buluşmasına beklıyoruz.sizde aramzıda görmekten mutlu olacagız sevgiler:)

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

Arkadaşlar çay sohbetleri adı altında yeni bir buluşma düzenliyoruz.Sevgili Hayal Demirkol’un sahibi olduğu , samimi bir ortamda sıcak sohbetlerin yapıldığı ve lezzetlerin tadıldığı Mia Caramella Café Shop’ta
27 Haziran 2010 Pazar günü saat 14.00’da süprizlerimizle birlikte etkinliğimiz gerçekleşecektir.

Adınızı ,soyadınızı, blog adresinizi ve telefon numaranızı en geç 24 Haziran 2010 Perşembe gününe kadar caysohbetlerim@gmail.com adresine göndermenizi rica ediyoruz.

Katılım ücreti : 20 TL’dir .

Ayrıca etkinlik sonunda piyango düzenlenecektir. Piyangoya, yanınızda getireceğiniz küçük bir hediyeyle katılımlarınızı bekliyoruz.

Bilgi için :
Tülin-sihirlitatlar
( http://www.sihirlitatlar.blogspot.com/ )
Çiğdem
(http://www.yemekdukkani.blogspot.com/)

duyuruyu kopyalayarak blogunuzda yayınlayabilirsiniz.

ADRES
Mia Caramella Café Shop
Halk Dershanesi Sokak, (Kaymakamlık Karşısı), No:5/1
Doğancılar/Üsküdar / İstanbul
Telefon: 0216 492 02 12

bülbülünyeri dedi ki...

Ellerinize sağlık. hepsi de çok güzel görünüyor. Afiyetler olsun.
Sevgiyle kal.

ŞÜKRAN dedi ki...

Sevgili Tülin, davetin için çok teşekkür ederim Ben Ankara'dayım o tarihlerde İstanbul'da olmam imkansız ama gönlüm sizlerle olacak bilmelisin.. Sevgilerimi yolluyorum..

Damak Tadı dedi ki...

Çok hoş olmuş bu kurs..İnsan hem dinleniyor,hem stress atıyor,hem yeni arkadaşlarla birlikte yapılanların keyfine varıyor..Dilerim devamı gelir Şükran'cığım..Kocaman sevgiler..

Damak Tadı dedi ki...

Mail adresine bakar misin canım?

MÜNSTER dedi ki...

Ohhhh afiyetler olsun, menü harikaymis... Ne olurdu ben de olaydim orada.....

Aylin dedi ki...

istanbulda sık sık oluyor ancak bende çalıştığım için katılamıyorum çoğuna...harika şeyler yapmısşsınız ellerinize sağlık

Nurdan'dan dedi ki...

öncelikle ellerinize sağlık..
benim bit pazarı bloüuma mayıs ayında yaptığınız ziyaret için teşekkür ederim. bir ödülden bahsediyorsunuz ama bunu bulamadım:( sevgiler

Çınar dedi ki...

Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor yemekler.

Sevgiler

Kitap Kurduyum Ben dedi ki...

Anne,
Çok güzel şeyler yapmışsınız yaa,ellerinize sağlık!
Blogumda ödülün var,baksana:)

meleginmarifetleri dedi ki...

Rtkinliğe katılmanız ne güzel bende istiyorum ama Denizlide olduğum için imkanım yok..
Yemekler nefis olmuş ellerinize sağlık.
Hoşçakalın..

MÜNSTER dedi ki...

Süperrrr.... Ne mutlu sizlere... Hele de tariflere bayildim..... Hem afiyetler olsun, hem de ellerinize saglik diyorum... Sevgilerimle,

Nurdan'dan dedi ki...

Sevgili Şükran,hasta hasta beni öyle bir güldürdün kü ,Tanrı da seni hep güldürsün.
Şu ödül konusu beni yerlere yatırdı,yorumunu okuyunca..
sendeki ödülü göremeyince bende bir ödül buldum koydum oracığa;))))))

ŞÜKRAN dedi ki...

Değerli yorumlarınız için çok teşkkürler..

ÇAY SAATİ dedi ki...

Sevgili Şükran Kuki deki kursa keske ben de katılabilseydim.Ama tarifleri detaylı olarak vermissiniz.Teşekkürler.Sevgiler.Aida

ŞÜKRAN dedi ki...

Tabiki sizde katılabilirsiniz bu kurslara, dileyen herkes katılabilir. Garanti emeklilik üyesi olup olmamanız çok önemli değil sadece ücrette küçük bir fark oluyor..Dilerseniz ben mail olarak size bildiririm.Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Webmaster cok tesekkurler...

Selamlar Ebru

Adsız dedi ki...

Aşçı Forum

Aşçı İş Arayanlar

Aşçı Arayanlar

Yerli Yemek Tarifleri

Aşçı Okulları

Dünya Global Mutfak

Profesyonel Yemek Malzemeleri



Profesyonel Sos çeşitleri


Tatlı Pasta Çeşitleri


Resturant Kurulumu


Yemek Üzerine İş yeri Kurulumu


Profesyonel Mutfak Malzemeleri


Gastronomi

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı