Yeni Yıl

10 Haziran 2010 Perşembe

                             
Bu sıcaklarda bloğa bir şeyler yazmayı çok istememe rağmen hem işlerin yoğunluğu hemde havaların dengesizliği benimde dengemi olumsuz yönde çok etkiliyor..Ne derece doğru bilemiyorum ama havada bulunan elektrik akımı insan ruhunu ve bedenini de olumsuz etkileyebiliyormuş.. benim zaten varolan boyun, sırt ağrılarım ve ona bağlı esen yelden nem kapan migrenim yine çoşmuş durumda..Yaşamayan anlayamaz ve bilemez.. Ağrıyı çektiğiniz sürede  hayattan ve sosyal yaşamdan uzaklaşıyorsunuz.. Ben bu durumda  ya ilaç alıyorum veya egzersizlerle hafifletmeye çalışıyorum..
  Size yine  davetlerinizde kolaylıkla yapabileceğiniz ama sunumuyla iltifatlar alacağınıza garanti edeceğim.. kaşarlı köfte tarifimi vereceğim.. Bunu tek kişilik güveçlerde veya ortaya yapacağınız daha büyük porsiyonlu güveçle sunduğunuzda masanıza şıklık  katacak.

Malzemeler:
1/2 kg. köftelik kıyma
1 yumurta
galeta unu (ben evde kendi yaptığım galetayı kullandım)
1 adet orta boy kuru soğan
kıyılmış maydonoz, küp küp doğranmış kaşar peyniri
tuz, karabiber, kimyon, bir tatlı kaşığı biber salçası, yarım çay kaşığı karbonat

Üzeri için:
kaşar peyniri (10x10 ebatlarında ince dilimlenmiş hazır alabilir veya siz dilimleyebilirsiniz)
sert domates, çarliston biber,
Sos: 1 yemek kaşığı salça, yarım bardak su , kekik ve birkaç kaşık sıvı yağla hazırlanır

Yapılışı:
Köfte malzemesi karbonat hariç iyice yoğrulur 10 dakika dinlendirilir ve karbonatı eklenip tekrar yoğrulur. Tuzu baharatı ayarlanır, cevizden biraz büyükçe parçalar kopartılıp elle yuvarlanır ve içine bir iki adet küp kaşar bastırılarak  kapatılır ve yassı köfteler hazırlanır. Diğer tarafta düzgün doğranabilecek sertlikte domates , ince ince dilimlenir, biberlerde tohumlarından temizlenerek kızartılar (ben ocakta közledim.) ve bir kenarda fazla yağı çekmesi için kağıt havlu üzerine alınır. Güvece veya ısıya dayanıklı bir fırın kabına  tavada birkaç damla yağda kızartılan  köfteler, üzerine domates ve biber dilimleri ,ve  bu katın üzerine hazırlanan salçalı  sos dökülür, en üste de ince kaşar dilimleri yerleştirilir kabın üzeri pişirme kağıdı ile kapatılıp fırının alt rafında  180 derecede en fazla 15-20 dakika tutulur ve kağıt çıkartılıp üzerindeki kaşarın eriyip  hafifçe kızarması sağlanır.. yanında sade pilavla veya makarna ile servis yapılır.. Afiyet olsun.

.Not: İçine kaşar koymadan hazırladığınız köftelerinizle de bunu yapabilirsiniz. Başka sebzelerle
         zenginleştirebilirsiniz.
         .   
       

35 yorum:

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Havalar bende de stres ve bezginlik yaratıyor Şükrancım. Kaşarlı köfte tam davet masalarına uygun bir tarif olmuş eline sağlık sevgiler...

MAYdesignorg dedi ki...

şükrancım şekerim teşekkür ederim sanada iyi geceler

Unknown dedi ki...

Şükrancım ellerine sağlık canım hari
ka görünüyor.Sevgiler...

sevgi dedi ki...

Merhaba Şükran Hanım ..
Öncelikle ziyaretiniz vegüzel yorumunuz için teşekür ederim..
Verdiğiniz tarif sizinde dediğiniz gibi tek kişilik sunumlar şekliinde yaklaşan ramazan ayı için güzel bir alternatif olur diye düşünüyorum..
Ellerinize sağlık..

Ballı Cimcime dedi ki...

Sevigili Şükran Ablacım, öncelikle çoook çoook geçmiş olsun, bloguma uğrayıp sevgilerimi kondurduğun için beni çok sevindirdin. Sen iyi ol yeter ki; kocaman öpücüklerimi yolluyorum. Kendine dikkat et bu havalarda canım. Bu harika tarif içinde teşekkürler, çok lezzetli gözüküyor, ellerine sağlık. Sevgilerimle...

nurşen dedi ki...

Şükrancım selamlar,hemşeriymişiz canım yaa bende Ankaradayım :) Dikmendeyim ben (Yeni oran da diyolar) sen nerdesin,bu blog dünyası çok güzel valla değil mi :)
Canım benim etkinliği beğenmene sevindim,inşaallah devamı gelecek.Belki sende ev sahipliği yaparsın.Etkinliğe katılım çok kolay canım,tarifini yayınlarken (blogkulübü Yemekteyiz etkinliğinin ev sahibi nurşen'e (nursen-yemek.blogspot.com) gönderiyorum) diye yazacaksın,sonra bana haber vereceksin ben gelip tarifini alacağım ve yayınlayacağım o kadar.
Benim yorum mektup oldu :))
İyi geceler

lezzettabağı dedi ki...

Canlarım ya ne de çabuk yorumlarınızı yazmışsınız Hepinize ayrı ayrı çooook teşekkür ederim..Sevgiyle kucaklıyorum..

fuat gencal dedi ki...

Hayırlı cumalar. Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz görünüyor.

Saygılar.

lezzettabağı dedi ki...

Çok sağolun Fuat bey, çok yorum yazamasamda bahçenizle yakından ilgileniyorum.. birde naneli ısırgan çorbanız(ismini yanlış hatırlamıyorsam) çok hoşuma gitti.. elinize sağlık..

Şehnaz dedi ki...

şükran hanım merhabalar,güzel yorumunuz için çok teşekkürler..bende sizin yemeklerinize bayıldım..elllerinize sağlık sevgiler...

Disalce dedi ki...

boyun ağrısını bilirim..Allah şifa versin....yirmilik dişimi çektirince ağrısı çok azaldı...etkisi olabiliyor..

ellerine sağlık yemeğin harika...

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
öncelikle ziyaretin için teşekkür ederim. Blogunu tanımama neden oldun. Blogunu çok beğendim. Bende görüşmeyi çok isterim.
Tarifini çok beğendim. Ellerine sağlık.
Dilerim yağmurlar son bulurda ağrılarında bir an evvel geçer.
Sık sık görüşmek dileğiyle,
Sevgiyle kal.

lezzettabağı dedi ki...

Şehnaz'cığım çok teşekkürler güzel yorumun için..

lezzettabağı dedi ki...

sevgili Disal, benimki 2002 yıından beri teşhis edilen migren.. Ayrıca boyun kaslarımın hassasiyetinden kaynaklanan yoğun tutulma ve oan bağlı ağrılar..Temennin için çok sağol canım..

umutluhayat dedi ki...

şükran hanım bu harika tarifinizi fün gördüğümde hemen yazmak istedim ama maalesef bir türlü yorum bölümünüze girememiştim.gerçekten büyülendim.nefis bir lezzet olmuş.mutlqaka deneyeceğim.ellerinize sağlık.sevgilerimle

lezzettabağı dedi ki...

bülbülünyeri,
iyi temennilerin için çok teşekkürler Sevgiler..

umutlu hayat,
sende çok sağol arkadaşım daha çok görüşebilmek umuduyla sevgiler..

Unknown dedi ki...

Valla şaşırttı bu havalar hepimizin dengesini. Bir sıcak bir soğuk sanki birkaç mevsimi birden yaşıyoruz. Köftelerine gelince sunuma bayıldım. Çok nefis görünüyor Şükran'cım. Ellerine sağlık..

Adsız dedi ki...

selamlar

ellerinize sağlık ayrıca o sıcacık yorumunuz için çok tşk ederim...

lezzettabağı dedi ki...

Misket Limonu yorumun, için ben teşekkür ederim, görüşmek üzere sevgiler..
Sevgili Nalan, uğramana çok sevindim, sevgiler ,kendine iyi bak..

Pecados da mesa dedi ki...

Merhaba;
Congratulações pelo blog.
Maravilhoso!
Hummmm delícia!!!
Beijo!

Maria Paula-BRASIL-

Gönül dedi ki...

şükranım Acil şifalar diliyorum hayatım bilirim boyun ve sırt ağrılarını....:(((( kaşarlı köften nefis görünüyor ellerine sağlık..kocaman öpüyorum sevgilerimle

lezzettabağı dedi ki...

Sevgili gönül, çok sağol canımcığım.. Bende seni daha kocamanından öpüyorum..muck muck..

kelebeklisaniyeler dedi ki...

Merhabalar,ablacim dogum günü tebrigin için çok tesekkürler,ayrica bu güzel lezzet için ellerine saglik sicacik sevgilerimle.

Pecados da mesa dedi ki...

Merhaba;
Tezekur Ederim!!!

Maria Paula-BRASIL-

Unknown dedi ki...

Allah'ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun. Kandiliniz kutlu olsun..

lezzettabağı dedi ki...

Derya'cığım ne güzel dileklerde bulunmuşsun böyle çok dıuygulandım, bende hepinizin kandilini yürekten kutluyorum..

Adsız dedi ki...

Merhabalar Şükran Hanım,
Blogunuzu ilk defa farkettim. Bazı ipuçları beni acaba eski (Eskimeyen) bir dostla uzunca bir aradan sonra yeniden mi karşılaşıyorum düşüncesine itti. Ben Zeynepefe (Gönül) Acaba sizde herhangi bir çağrışım yaptı mı? Selam ve sevgilerimle..

lezzettabağı dedi ki...

Canım ya tabiki zeynep efe çağrışım yaptı yapmaz olur mu.. Daha önceki gün kulaklarını çınlattım seninle bir türlü buluşamadık diye.. Lütfen en kısa zamanda görüşelim kocaman sevgiler..Şu an bloğuna giriş yapamıyorum..Bu yorumu görürsen yaz bana..

Adsız dedi ki...

Merhabalar Şükran Hanım,
Epeydir görüşemedik. Umarım bu süreçte hep iyisinizdir. Kızlarınız nasıl?
Sevgilerimle..

lezzettabağı dedi ki...

Sevgili gönül, çok şükür hepimiz iyiyiz kızlarda iyi.. Seninkiler nasıl? Sağlığınız keyfiniz yerinde mi? Uygun bir zamanda ve yerde görüşmek dileğiyle sevgiler..

Adsız dedi ki...

Bizler de iyiyiz. sizi "mekanımız mutfak"'a bakarken gördüm. VE çok heyecanlandım .Önce emin olamadım ama profilinizde kızlarım yardımcı oldu deyince acaba dedim.Bir de Huriye'nin yorumunu gördüm.Ben tel'inizi kaybettim. Bir türlü iletişim kuramadım. Bu sıralar Ulus'a geçmeyi düşünüyorum. Belki yarın. uygun olursanız haberleşelim. Sizinle tekrar görüşmek beni çok mutlu etti.

zeynepefe dedi ki...

Hep sizden öğreneceğim ne kadar çok şey olduğunu düşünürdüm. Fakat yakın olamamak fazla görüşememek yüzünden mahrum kalırdım.Blogu açmanız şahane olmuş. Tecrübelerinizden yararlanma imkanı sunduğunuz için binlerce TEŞEKKÜRLER..
Selam ve sevgilerimle,

sevimin sayfasi dedi ki...

Regaib kandilin mübarek olsun.
ALLAH sana sevdiklerinle beraber mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşamayı nasip etsin.
SEVIM

lezzettabağı dedi ki...

Sevim ciğim çok sağol Bende sizin kandilinizi canı gönülden kutlarım, Allah hepimize tekrar nasip etsin ve dualarımızı kabul etsin..Sevgiler..

Tümay Öztürk dedi ki...

Çok lezzetli bir tarif. okurken bile insanın iştahını açıyor. Ellerine sağlık: bunu da listeme aldım:)

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı