Yeni Yıl

13 Mayıs 2010 Perşembe

Dün akşam evde yemek olmasına rağmen değişik tatlar bloğunun sahibi sevgili Mehtap'tan görüp yapmaya karar verdiğim bir tarifi paylaşacağım.sizlerle..  Mehtap, katıldığı bir etkinlikte deneyip tarifi  bloğunda anlatmış.. Hatta ona, eğer öğle saatinde balık bulursam akşama benimde yapıp resimleyeceğim yorumunu yazmıştım. Tarifte dil balığı kullanılmış, ama ben dil balığı bulamayınca  filetosu olabilen beyaz etli  levrek balığını tercih ettim ve onunla denedim.  Ben,  Tefal in  elimde seti bulunan düdüklü clipso tenceresine az miktarda su koyup üzerine buharlı pişirici olarak kullandığım süzgecini oturtum ve bunun  içine de balıkları dizip cam kapak örterek 15 dakika pişirdim. lezzeti çok güzel ve bir o kadar da hafif olmuştu. Eşim ve ben çok beğendik hatta bu yemeği açık havada yani bahçemizde hazırladığım masada yemek daha da güzel oldu..tarifi iki adet balıkla yani dört adet fileto ile yaptım sosundaki elma sirkesi sanki biraz daha az olmalıydı  bana göre, ama eşim sosun tadını da çok beğendi.. Yanına  sebze sotelemedim çünkü pişirdiğim arpa şehriye pilavım vardı ve çok az sotelediğim kırmızı biberlerle  ve taze nane eşliğinde servis ettim..Tarifi burada  denemenizi öneririm.

9 yorum:

balböcükleri dedi ki...

hakikaten değişik bir tat olmuş.ellerine sağlık bu halini hiç tatmadım.ben kolay kolay eve balık sokmayanlardanım.

lezzettabağı dedi ki...

Serpil'ciğim yorumun için teşekkürler.. balığın asla herhangi bir kokusu falan olmuyor ki ayrıca buharda pişirilmiş olması hem sağlıklı hem lezzetli..Sevgiler..

Pembe Tatlar dedi ki...

Sayfamda senş bekleyen şeker bir ödül var...:D

lezzettabağı dedi ki...

Tam bende bubunla uğraşıyordum.. teşekkürler, sevgiler.

Damak Tadı dedi ki...

Çok değişik ve denenmesi gereken bir balık olmuş..Ellerine sağlık sevgili Şükran..

MEHTAP GÜZEY ÖZCAN dedi ki...

Canım harika olmuş çok beğendim ama bişiy dicem :) Adım Mehtap Kimide Meloş Der :))

Başak Burcum :) Öptüm Tatlım :)

Ellerine Sağlık

lezzettabağı dedi ki...

Damak tadı çok teşekkürler ziyaretin için..

Sevgili Mehtap, kusura bakma bazen böyle şeyler yaşanabiliyor.. Bende bu arada bir başak burcuyum ve tüm özelliklerini taşıdığıma inanıyorum.. Bende sevgiler yolluyorum..

Gönül dedi ki...

şükranım ellerine sağlık inanılmaz güzel oluyor safran soslu dil balığı sen mezgitmi yaptın bence mezgitle ve hatta tavuk etiyle bile yapılabilir.....sos aynı sos muhteşem zaten...öpüyorum hayatım...sevgilerimle

lezzettabağı dedi ki...

Gönülcüğüm teşekkürler canım ben levrekle yaptım muhteşem bir tadı oldu gerçekten.. sevgilerimi yolluyor öpüyorum..

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı