13 Mayıs 2010 Perşembe
13 Mayıs 2010 Perşembe
08 - Deniz Mahsulleri
9 yorum
Dün akşam evde yemek olmasına rağmen değişik tatlar bloğunun sahibi sevgili Mehtap'tan görüp yapmaya karar verdiğim bir tarifi paylaşacağım.sizlerle.. Mehtap, katıldığı bir etkinlikte deneyip tarifi bloğunda anlatmış.. Hatta ona, eğer öğle saatinde balık bulursam akşama benimde yapıp resimleyeceğim yorumunu yazmıştım. Tarifte dil balığı kullanılmış, ama ben dil balığı bulamayınca filetosu olabilen beyaz etli levrek balığını tercih ettim ve onunla denedim. Ben, Tefal in elimde seti bulunan düdüklü clipso tenceresine az miktarda su koyup üzerine buharlı pişirici olarak kullandığım süzgecini oturtum ve bunun içine de balıkları dizip cam kapak örterek 15 dakika pişirdim. lezzeti çok güzel ve bir o kadar da hafif olmuştu. Eşim ve ben çok beğendik hatta bu yemeği açık havada yani bahçemizde hazırladığım masada yemek daha da güzel oldu..tarifi iki adet balıkla yani dört adet fileto ile yaptım sosundaki elma sirkesi sanki biraz daha az olmalıydı bana göre, ama eşim sosun tadını da çok beğendi.. Yanına sebze sotelemedim çünkü pişirdiğim arpa şehriye pilavım vardı ve çok az sotelediğim kırmızı biberlerle ve taze nane eşliğinde servis ettim..Tarifi burada denemenizi öneririm.
Benzer Yazılar:
Dereotu Salatası ve Tavada Mezgit Balık mevsimi geldi malum.Bu vesile ile her fırsatta balık almaya ve her türlüsünü pişirmeye gayret ediyorum.Mezgit balığı bu mevsimde hem taze hem çok lezzetli oluyor ve çok az yağlı olduğu için ben tavada kızartmasını u… Read More
Fırında ÇipuraMalzemeler: (4 kişilik)4 adet orta boy çipura1 adet kuru soğan2 adet sert domatesyarım limon4 diş sarımsakzeytinyağıtuz karabiberYapılışı:Balıkları balıkçınıza temizletin, üzerlerine bıçakla çizikler attırın(muhtemelen atacak… Read More
Balık KebabıBu tarif çok uzaklardan...Avustralya Melbourne'de yaşayan Sevgili Ali Bey'den.. Üyesi olduğum "ağaçlar.net" forumundaki arkadaşımızdan.Orijinal tarifini aynen sizlerle paylaşıyorum.Malzemeler:1/2 kilo kemiksiz beyaz balik e… Read More
Safranlı Dil BalığıDün akşam evde yemek olmasına rağmen değişik tatlar bloğunun sahibi sevgili Mehtap'tan görüp yapmaya karar verdiğim bir tarifi paylaşacağım.sizlerle.. Mehtap, katıldığı bir etkinlikte deneyip tarifi bloğ… Read More
Karadeniz Levrek Artık haftada 1 gün balık yiyoruz.Cumartesi günleri bizim balık günümüz.Aslında haftada 2 kere balık yemek lazımmış ama biz bir kere de yesek yeter:)İşte bu da karadeniz levreğinin annemden aldığım tarifi...Malze… Read More
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
9 yorum:
hakikaten değişik bir tat olmuş.ellerine sağlık bu halini hiç tatmadım.ben kolay kolay eve balık sokmayanlardanım.
Serpil'ciğim yorumun için teşekkürler.. balığın asla herhangi bir kokusu falan olmuyor ki ayrıca buharda pişirilmiş olması hem sağlıklı hem lezzetli..Sevgiler..
Sayfamda senş bekleyen şeker bir ödül var...:D
Tam bende bubunla uğraşıyordum.. teşekkürler, sevgiler.
Çok değişik ve denenmesi gereken bir balık olmuş..Ellerine sağlık sevgili Şükran..
Canım harika olmuş çok beğendim ama bişiy dicem :) Adım Mehtap Kimide Meloş Der :))
Başak Burcum :) Öptüm Tatlım :)
Ellerine Sağlık
Damak tadı çok teşekkürler ziyaretin için..
Sevgili Mehtap, kusura bakma bazen böyle şeyler yaşanabiliyor.. Bende bu arada bir başak burcuyum ve tüm özelliklerini taşıdığıma inanıyorum.. Bende sevgiler yolluyorum..
şükranım ellerine sağlık inanılmaz güzel oluyor safran soslu dil balığı sen mezgitmi yaptın bence mezgitle ve hatta tavuk etiyle bile yapılabilir.....sos aynı sos muhteşem zaten...öpüyorum hayatım...sevgilerimle
Gönülcüğüm teşekkürler canım ben levrekle yaptım muhteşem bir tadı oldu gerçekten.. sevgilerimi yolluyor öpüyorum..
Yorum Gönder