Yeni Yıl

6 Eylül 2009 Pazar

















Malzemeler: (2 kişilik)

2 adet biftek
2-3 yemek kaşığı salça
tuz, karabiber
sıcak su
zeytinyağı

Yapılışı:
Öncelikle biftekleri alırken nasıl pişireceğinizi kasabınıza söyleyin ki ona göre versin.
Biftekleri pişirmeden önce et döveceği ile döverek inceltin.Daha sonra tavaya yağ 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı koyun ve biftekleri üzerine koyup orta ateşte önlü arkalı kızartın.Her iki tarafı kızaran bifteklerin üzerine sulandırdığınız salçayı ve tuzla karabiberi de dökün ve kapağını kapatıp pişmeye bırakın.Arada sırada çevirdiğiniz etler bıraktığı suyu çekince, içine 1 bardak sıcak su dökün ve tekrar suyunu çekene dek pişirin.Piştikten sonra tabağa alıp servis yapın.
Afiyet olsun...

5 yorum:

DERYA dedi ki...

eline sağlık şekercim,çok güzel görünüyor.bizde deneyelim anneme söyleyim de:)

lezzettabağı dedi ki...

Deneyin deneyin,çok leziz bence de!

a. gizem dedi ki...

hımmm çok lezzetli gözüküyor :)

zeynepin sesi dedi ki...

iftar geçeli çok zaman oldu ya,karnım guruldamaya başladı :) zaten hastayım et yemeklerine,nasıl da gerçek gözüküo,uzansam alıvercem sanki :)ellerine sağlık..

Stil Direktoru dedi ki...

Ellerine sağlık şekercim çok da pratik gözüküyor valla denemek lazım

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı