Yeni Yıl

3 Eylül 2009 Perşembe






















Bugün canım anneciğimin (Şükran) doğumgünü!

Annem ben kendimi bildim bileli hep çalışmıştır.Hala da çalışmakta.Küçükken bunun zorluğunu çok hissederdim.Etrafımdaki çocukların genelde anneleri ev hanımıydı ve ben de kendi kendime "neden benim annem çalışıyor, ben de annemi evde istiyorum" diye düşünürdüm.
Annem hem işte çalışırdı, hem akşam işten gelince evde çalışırdı.Gelir gelmez üzerini bile değiştirmeden yemek yapmaya girişirdi.Yemek yedikten sonra da bu sefer bulaşıklarla uğraşırdı.Haftasonu olunca da mutlaka temizlik, çamaşır, ütü vs. işleri olurdu.Babam da yardımcı olmasına rağmen yine de bütün işler annemin üzerindeydi.Diyeceksiniz ki siz iki kız kardeş ne yapıyordunuz?Biz küçükken anneme pek yardım etmeyi sevmezdik işin doğrusu:))Annem ya da babam ne zaman bir şey istese, bizden öncelikle şu cevabı alırdı: "Üff anneee yaaa!" ya da "Üff babaa yaa!"
Annem işte böyle yıllarca bizim için hem işte çalıştı, hem de evde.Ben (Canan) şu an da 27 yaşındayım ve daha bir kez annemin boş oturduğunu görmedim.Görmem de mümkün değildi, çünkü annem yapacak bir işi olmasa bile oturduğu yerde ya örgü örerdi, ya dikiş dikerdi.Bazen gerçekten hayret ederdim bu ne bitmez enerji diye!

İşte yıllarca bizim için çalışan canım annemin bugün doğumgünü!
Seni çok ama çok seviyorum anneciğim!
Sanırım evlendikten sonra bunu daha iyi anladım, itiraf ediyorum!Evlenip de tıpkı annem gibi çalışan bir kadın olunca, hem çalışıp hem de ev işleriyle uğraşmanın ne kadar zor olduğunu anlayınca, annemin kıymetini de çok daha iyi anladım.

Canım Anneciğim, Allah sana ve diğer bütün annelere daha nice uzun ömürler versin!
İyi ki doğdun ve iyi ki benim annemsin!

9 yorum:

lezzettabağı dedi ki...

Bir süre ne yazacağımı bilemedim..Okurken dökülmeye başladı gözyaşlarım. Ne kadar duru ve içinden geldiği gibi yazmışsın kuzucuğum. Her anne baba gibi bizde sizin gözleriniz güldüğünde güleriz, evinizde huzurlu olduğunuzda huzurlu oluruz. Her şeyin en mükemmelini düşleriz sizler için. Bazen o herşeye yetişebileceğini zanneden kocaman anne baba da çaresiz kalabilir, çaresizliğimizde hemen yetişir çare olursunuz derdimize. İyi ki varsınız ve bizim kızlarımızsınız. ve iyi ki yüreği sevgi dolu birde oğlumuz var Biz çok şanslı anne ve babayız..Teşekkürler canlarım..

TAZE NANE dedi ki...

Annenin doğum günü kutlu olsun canım.
Ne güzel anlatmışsın böyle.
Çok hoş bir yazıydı.
Sevgiler.

lezzettabağı dedi ki...

Anneciğim öpücükler!

lezzettabağı dedi ki...

Teşekkürler Sevgili Taze Nane!

TAZE NANE dedi ki...

İyi pazarlar canım.

Unknown dedi ki...

Şükran Ablacım, seni çok özledim

lezzettabağı dedi ki...

Sevgili Hurişciğim bende inanki seni çok özledim, en kısa zamanda inşallah görüşürüz, sevgiler canım..

Stil Direktoru dedi ki...

Nice senelere anneciğine. Bu arada yorumların onaya tabii ise kelime doğrulamayı hayır yaparsan bizler daha kolay yorum yazarız canım.

lezzettabağı dedi ki...

Sağol Edacığım.
Yorumlar için kelime doğrulamayı kaldırmıştım ama olmadı mı acaba?Tekrar kontrol edeyim.
Sevgiler...

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı