İç Pilav
1/5 kg. koyun eti
3 su brd. pirinç
2 y. k. tereyağ zeytinyağ karışımı
2 yemek k. dolmalık fıstık
2 yemek k. iç badem
2 yemek k. kuş üzümü
Yenibahar, tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Etler tavla zarı kadar doğranıp tereyağda çevrilerek kızartılır üzerine bir su bard. su eklenip kaynaması beklenir üzerinde oluşan köpükler alınır ve yumuşayana kadar pişirilir
Diğer yanda pirinç sıcak tuzlu suda 15-20 dakika kadar bekletilir. nişastası gidene kadar yıkanır süzülür. kuş üzümü suda bekletilir süzülür.
Pilav tenceresine yağ konur, dolmalık fıstık badem eklenir biraz kavrulur. sonra pirinç eklenerek taneler şeffaflaşana kadar birlikte kavrulur. kuş üzümleri etler tuz ve karabiberi eklenir.
Üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su veya et suyu eklenir. Tuzu tekrar kontrol edilir.
Yemek kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır. pirinçlerin pişip pişmediği kontrol edilerek gerekirse sıcak su ilavesi yapılır. Yemek pişince ocağın altı kapatılır. yarım saat demlenmeye bırakılır. şayet bir kalıba koyup benim gibi ters çevirip servis edecekseniz kalıbın ya kaygan bir yüzeyi olmalı veya iç yüzeyini hafifçe yağlamalısınız.
Afiyet olsun efendim...
Kokteyl Köfte
1/2 kg.Köftelik Kıyma
1 yumurta
1 adet kuru soğan
1 kahve fincanı bayat ekmek içi
Tuz, karabiber, kimyon
Köfteleri bulamak için un
Hazırlanışı:
Çukur bir kaseye kıymayı koyun. Kuru soğanı çok incecik doğrayın. Diğer malzemeleri ekleyin ve iyice yoğurun. Bir saat üzerini streçleyip dolapta dinlendirin. Harcın içine yarım çay kaşığı (silme) karbonat ekleyin ve tekrar yoğurun. Elinizle cevizden küçük toplar yuvarlayın ve un serptiğiniz tepsiye köfteleri bırakın işlem bitince tepsiyi sallayarak köftelerin una bulanmasını sağlayın. ayçiçek yağında kızartın. Dilerseniz küp patateslerle servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder