Yeni Yıl

28 Temmuz 2015 Salı

      Ülkemin haline bakıp buraya birşeyler yazmak gelmiyor içimden açıkçası. İnşallah  ülkemin üzerindeki kara bulutlar bir an önce yok olurlar, gencecik kınalı kuzularımız pisi pisine bir hiç uğruna can vermezler.       

      Kozalak mantıyı bizde modaya uyup denedik, eh fena değil şöyle ki Kayserili olup ta mantının alasını  yapan birisi olarak bu çok uyduruktan geldi bana ne yalan söyleyeyim. Tariflerde genellikle kozalaklar kızartılmış,  ben fırında pişirerek yağ oranını en aza indirdim. Aslında sunum için bu şekilde yerleştirmek yerine kozalakları çırpılmış sarımsaklı yoğurt üzerine dizip onun üzerine de kıymalı salçalı sosu yerleştirmek daha mantıklı olur. Mantı bükmeye üşenenler bunu kolaylıkla yapabilir.

       Hazır yufkaları olabildiğince ince üçgenlere kesin boş olarak sarın ucunu su ile yapıştırın. yağlanmış tepsiye dizin. 180 derecede çıtır çıtır oluncaya kadar pişirin sonra servis tabağına alın. Üzerine  isteğe bağlı sarımsaklı veya sade yoğurt koyun. Onun da üzerine kıymalı salçalı zengin bir sos hazırlayın  bu kadar..   


22 Temmuz 2015 Çarşamba

      Kızlar pembeyi ne çok severler böyle .. Merve de pembeyi sevdiği için annesi bizden aynı renklerde Hediyelik olarak şeffaf kutu içinde kurabiyeler ve minik çerçeveler  hazırlamamızı istedi.  Mutlu yaşlar diliyorum Merve'ciğim...


Merve nin annesinin isteği üzerine bu minik şirin tavşanlar kızının odasında  hatıra olarak saklamak üzere hazırlandı.


 Çerçevelerin fotoğrafsız  hali...Düğme yıldızlar tek tek kurdelalara dikildi ..


10 Temmuz 2015 Cuma

      Merhabalar, Okulların kapanması ile mezuniyet partileri de bu sıralar fazlasıyla yapılıyor. Derya  bu güzel kurabiyeleri özel bir okulun mezuniyet partisine hazırladı... Bizim zamanımızda böyle şeyler yoktu. Okulumuzu bitirdiğimizde mezuniyet belgemizi alıp eve gelirdik.. Şimdi çocuklarımız bütün bir ders yılının yorgunluğunu stresini bu şekilde atıp gönüllerince de eğleniyorlar. Ne yalan söyleyim bu yaşta benim bile çok hoşuma gidiyor. 
   
 Tüm çocuklara gönüllerince eğlenecekleri, dinlenecekleri güzel bir tatil diliyorum..











İçlerinde badem olan şeker hamurlu minik kurabiyeleri beyaz metal kafeslere koyduk. Pembe kalpler kızlara, diğerleri erkeklere..




http://cafederya.blogspot.com.tr/

6 Temmuz 2015 Pazartesi

       Bu tarifi  Dijitürk yayınlarından biri olan Türkmax da Şehirli sofralar programında seyredip not almıştım. Şehirli Sofralar benim çok sevdiğim bir program çünkü her restoranın kendine özgü  yaptığı değişiklikler ve ufak dokunuşlarla çok farklı lezzetler ortaya çıkartıyor. Ben bunları mutlaka küçük notlar halinde defterime kaydediyorum ve fırsat buldukçada deniyorum....Orijinalinde humus üzerinde taze beyaz peynir küpleri ve yanlarına portakal dilimleri konarak servis ettiler. Tarif  Etiler'deki Lokanta Armut a ait.. Her ne kadar ben basit bir süsleme ile servis ettimse de çok nefis bir tada sahip olduğunu söylemeliyim..




Pancarlı Humus 
Malzemeler:
450 gr. haşlanmış soyulmuş pancar
150 gr. haşlanmış kabukları soyulmuş nohut
2-3 diş sarımsak
1 tutam tuz, kimyon
1 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı tahin
taze çekilmiş karabiber
sızma zeytinyağ

Üzerini süslemek için:
Taze beyaz peynir, kavrulmuş susam ve salatalık turşusu.
Hazırlanışı:
Humus malzemelerini rondodan geçirin. Tadını kendi damak zevkinize göre ayarlayın.
 bir tabağa alın ve ortasını çukurlaştırın. Buraya dilerseniz  küp doğranmış peynir dilimleri ve portakal dilimleri yerleştirebilirsiniz. (ki orijinal tarifte o şekilde yaptılar). kıyılmış maydonozla süsleyebilirsiniz.





3 Temmuz 2015 Cuma


Çok güzel geçsin hafta sonunuz.. 

Firik pilavını  gittiğim kebapçılarda kebap yanında yemişliğim ve çok da beğenmişliğim vardı ama evde alıp pişirmemiştim doğrusu, İlk denememde tadının nasıl olacağını açıkcası kestirememiştim. Et suyu ve firik bulgurunun kendine has kokusu birleşince ortaya çok lezzetli bir pilav çıktı ve yiyenlerden tam not aldık. 

Malzemeler:
1 su brd. firik bulguru
1 su bard. normal bulgur
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağ sıvıyağ karışımı
Tuz, karabiber, pul biber, 
5 su bard kadar etsuyu veya sıcak su

Hazırlanışı:
Soğan yemeklik doğranır pilav tenceresine yağlar eklenir ve sırayla soğan salşça kavrulur. ardından bulgurlar yıkanıp eknenir ve bir süre birlikte kavrulur tavuk veya et suyu eklenir tuzu karabiber ve pul biber ilave edilip tadı ayarlanır kaynamaya başlayınca orta ateşte pişmeye bırakılır.Pilav pişinceye kadar gerektikçe sıcak su eklenir. Pişince demlenmeye bırakılır. 

Not:
 Firik bulguru çok yumuşamaz bu yüzden ağıza alındığında hafif yumuşamışsa ocaktan indirilir.
Ben 4/3 oranında ev yapımı tavuk veya et suyu kullanıyorum siz dilerseniz normal su ile de pişirebilirsiniz..




Yanına önceden marine ettiğim ince dilimlenmiş ciğer ızgara ve olmazsa olmazı sumaklı soğan salatası hazırladık.

Not defterimden öneriler:
-Yaprak halinde hazırlattığınız ciğerinizi önceden 30 dakika kadar sütte bekletmenizi, sonra kurulayıp tuz ve karabiber serptikten sonra tavada çok az yağda kızartmanızı,
-Sumaklı soğan salatası hazırlarken de piyazlık doğradığınız soğanları limon suyu, sumak ve tuz ilave edip elinizle iyice ovmanızı öneririm.   

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı