Yeni Yıl

28 Temmuz 2015 Salı

      Ülkemin haline bakıp buraya birşeyler yazmak gelmiyor içimden açıkçası. İnşallah  ülkemin üzerindeki kara bulutlar bir an önce yok olurlar, gencecik kınalı kuzularımız pisi pisine bir hiç uğruna can vermezler.       

      Kozalak mantıyı bizde modaya uyup denedik, eh fena değil şöyle ki Kayserili olup ta mantının alasını  yapan birisi olarak bu çok uyduruktan geldi bana ne yalan söyleyeyim. Tariflerde genellikle kozalaklar kızartılmış,  ben fırında pişirerek yağ oranını en aza indirdim. Aslında sunum için bu şekilde yerleştirmek yerine kozalakları çırpılmış sarımsaklı yoğurt üzerine dizip onun üzerine de kıymalı salçalı sosu yerleştirmek daha mantıklı olur. Mantı bükmeye üşenenler bunu kolaylıkla yapabilir.

       Hazır yufkaları olabildiğince ince üçgenlere kesin boş olarak sarın ucunu su ile yapıştırın. yağlanmış tepsiye dizin. 180 derecede çıtır çıtır oluncaya kadar pişirin sonra servis tabağına alın. Üzerine  isteğe bağlı sarımsaklı veya sade yoğurt koyun. Onun da üzerine kıymalı salçalı zengin bir sos hazırlayın  bu kadar..   


5 yorum:

Feray kaygısız dedi ki...

Güneş gibi görünüyor. Ellerine sağlık canım.

Ilhan Ucer dedi ki...

Şimdi olsa nasıl yenirdi ama. Görsellik de süper. Ama doğru Kayseri'li olarak sizi tatmin etmemesi doğal. EEllerinize sağlık.

öykü dedi ki...

yıne muhtesem tarıfler
ıstah acıcı goruntuler :)


ellerıne saglık

Şükran Ünal dedi ki...

Çok teşekkürler sevgili arkadaşlarım ..

Güliz GÜL dedi ki...

Sunum gerçekden süper...
Benim çok yakın arkadaşım kayserili...gerçekten mantı sizin işiniz...Süpersiniz..Sevgiler...

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı