Kozalak mantıyı bizde modaya uyup denedik, eh fena değil şöyle ki Kayserili olup ta mantının alasını yapan birisi olarak bu çok uyduruktan geldi bana ne yalan söyleyeyim. Tariflerde genellikle kozalaklar kızartılmış, ben fırında pişirerek yağ oranını en aza indirdim. Aslında sunum için bu şekilde yerleştirmek yerine kozalakları çırpılmış sarımsaklı yoğurt üzerine dizip onun üzerine de kıymalı salçalı sosu yerleştirmek daha mantıklı olur. Mantı bükmeye üşenenler bunu kolaylıkla yapabilir.
Hazır yufkaları olabildiğince ince üçgenlere kesin boş olarak sarın ucunu su ile yapıştırın. yağlanmış tepsiye dizin. 180 derecede çıtır çıtır oluncaya kadar pişirin sonra servis tabağına alın. Üzerine isteğe bağlı sarımsaklı veya sade yoğurt koyun. Onun da üzerine kıymalı salçalı zengin bir sos hazırlayın bu kadar..
0 yorum:
Yorum Gönder