3 Temmuz 2015 Cuma
- 3 Temmuz 2015 Cuma
- 09 - Makarna ve Pilavlar
- Yorum yazın
Çok güzel geçsin hafta sonunuz..
Firik pilavını gittiğim kebapçılarda kebap yanında yemişliğim ve çok da beğenmişliğim vardı ama evde alıp pişirmemiştim doğrusu, İlk denememde tadının nasıl olacağını açıkcası kestirememiştim. Et suyu ve firik bulgurunun kendine has kokusu birleşince ortaya çok lezzetli bir pilav çıktı ve yiyenlerden tam not aldık.
Malzemeler:
1 su brd. firik bulguru
1 su bard. normal bulgur
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağ sıvıyağ karışımı
Tuz, karabiber, pul biber,
5 su bard kadar etsuyu veya sıcak su
Hazırlanışı:
Soğan yemeklik doğranır pilav tenceresine yağlar eklenir ve sırayla soğan salşça kavrulur. ardından bulgurlar yıkanıp eknenir ve bir süre birlikte kavrulur tavuk veya et suyu eklenir tuzu karabiber ve pul biber ilave edilip tadı ayarlanır kaynamaya başlayınca orta ateşte pişmeye bırakılır.Pilav pişinceye kadar gerektikçe sıcak su eklenir. Pişince demlenmeye bırakılır.
Not:
Firik bulguru çok yumuşamaz bu yüzden ağıza alındığında hafif yumuşamışsa ocaktan indirilir.
Ben 4/3 oranında ev yapımı tavuk veya et suyu kullanıyorum siz dilerseniz normal su ile de pişirebilirsiniz..
Yanına önceden marine ettiğim ince dilimlenmiş ciğer ızgara ve olmazsa olmazı sumaklı soğan salatası hazırladık.
Not defterimden öneriler:
-Yaprak halinde hazırlattığınız ciğerinizi önceden 30 dakika kadar sütte bekletmenizi, sonra kurulayıp tuz ve karabiber serptikten sonra tavada çok az yağda kızartmanızı,
-Sumaklı soğan salatası hazırlarken de piyazlık doğradığınız soğanları limon suyu, sumak ve tuz ilave edip elinizle iyice ovmanızı öneririm.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder