Merhabalar, nihayet o bunaltıcı sıcaklardan sonra sonbaharın tatlı serinlikleri başladı bile.. Meteoroloji tekrar ısınacak dese de bence eskilerin deyimiyle ağustosun yarısı yaz yarısı güz sözü çok doğru. Geceleri artık öyle pikeyle falan yatılmıyor, yani özetle sonbaharın en güzel ayı Eylül geldi bile... Ankara'da sonbahar biraz uzun sürer ben nedense sonbaharı çok severim, ne bunaltır ne üşütür. Evlerde de tatlı bir kış telaşı başlar ne kadar yapmayım desem de yine ben de ufaktan ufaktan kışlıklarımı hazırladım. Özellikle taze barbunya, bamya, bezelye, tatlı acı sivri biber mutlaka derin dondurucuma konulanlar arasındadır. bir de kavanozlara hazırladığım kışlıklarımız vardır. bu usulle hazırladığım Kapya biberleri daha sonra yemek yanında salata olarak veya muhammara gibi farklı mezelerde kullanıyoruz. Dolayısıyla şu sıralar pazardan en etlilerini alıp kendi yöntemimle hazırlamayı tercih ediyorum... Tarifi merak edip soranlar için burada paylaşmak istedim.
5 kg. kapya biberi ister fırın ızgarasında yüksek ısıda, ister ocak üzerinde közleyin. Daha sonra köz biberlerinizi bir poşet içine doldurup ağzını sıkıca kapatın ve bir saate yakın bekletin. Bu arada bolca sarımsak soyup doğrayın. Kavanozlarınızı ve kapaklarını su dolu tencerede kaynatıp sterilize edin. Tane karabiber, taze biberiye, sızma zeytinyağı ve tuz diğer malzemelerimiz olacak. Bunlar için ölçü vermeye gerek yok. Biberler poşet içinde terleyip kabuklarından kolayca soyuluyor hepsini soyup hazır hale getirin. Kavanozun tabanına birkaç sarımsak atın yağ hariç diğer malzemeleri kat kat olacak şekilde kavanoza boğum kısmına kadar doldurun kaşığın tersiyle hafifçe bastırın en üste tane karabiber ve tuz koyup sızma zeytinyağı ile tamamlayın. Kavanozun kapağını iyice kurulayıp sıkıca kapatın. Bez serili bir tepsiye ters çevirin. Bir süre sonra sızıntı yaparsa iyi kapatılmamış demektir yeniden işlemi yapın. Kavanozlarınızı yarım saat su dolu tencerede ayrı ayrı bezlere sarılı şekilde kaynatıp soğuyana kadar bekletin. sonra çıkartıp kışa kadar serin bir yerde muhafaza edin.
Unlu börek.. Nefis Börek
Günaydınlar herkese, mutlu sağlıklı bir gün olsun..
Bu böreği bu sabah çok sevdiğim bir arkadaşım için hazırladım . O da nöbetçi arkadaşlarına sabah kahvaltıda ikram etmek üzere istemiş benden. Çok kolay ve …Read More
Truflar
Ağzınızın tadı hiç ama hiç bozulmasın güzel dostlar..
Bizde kalan yenmeyen kekler hemen takibinde böyle güzel lezzetli truflara dönüşür buna artık o kadar çok alıştıkki kızım ve ben bazen truf için kek yapar …Read More
Püreli KebapBütün güzelliklerin bir arada yaşanacağı güzel bir gün diliyorum sevgili dostlar..
Malzemeler:
1 kilo kuşbaşı doğranmış et( kuzu eti kullandım)
2
soğan
1
domates
1 kilo
patates
125
gr.tereyağ…Read More
Can ın Doğum gününü kutladık
Günler öncesinden hevesle yapılan hazırlıklar tamamlandı ve benim son iki gün kala hastalanmama rağmen minnoşumuz Can 'ın 1. doğum gününü kutladık arkadaşlar... Yapmak istediklerimizi iyi …Read More
0 yorum:
Yorum Gönder