Merhabalar sevgili dostlar, Yaz tatilimizi yine İzmir Özdere' deki
kampımızda geçirdik. Fırsat bulduğumuzda yakın çevredeki farklı yerleri de
keşfediyoruz, İzmir in bütün ilçeleri birbirinden güzel, bu seferde
daha önce gidip çok beğendiğimiz Alaçatıya yine gittik. Burada kahve eşliğinde
yediğimiz bu minik kurabiyeler ( Alaçatı Düğmesi de diyorlar) çok hoşumuza
gitti hem çok güzel bir aroması var hem de yerken ağızda dağılıveriyor.
Tarifini kısa bir araştırma sonucu aldım zaten. Ankara' ya gelince de
denedim Tadan arkadaşlarımız ve biz çok sevdik, umarım sizde seversiniz. Buyrun
tarifi…
ALAÇATININ TARÇINLI KURABİYESİ
- 250 gram tereyağı
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı mısır ya da buğday nişastası( buğday nişastası
kullandım)
- 2,5 su bardağı elenmiş un
- 2 kahve fincanı dövülmüş fındık içi ( fındığı biraz kavurdum)
- 1 çay kaşığı vanilya
- 1 çay kaşığı tarçın ( ½ çay kaşığı kullandım )
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 diş dövülmüş damla sakızı (Bunların büyüklüğü nohut kadardır. Toz
olduğunda 2 çay kaşığını kaplar. Taze olmasına dikkat edin, çünkü tadı
acılaşabilir.)
- Üzerine serpmek için pudra şekeri
Alaçatı
kurabiyesi yapımı:
Yoğurma
kabının içinde oda sıcaklığında olan tereyağını, dövülmüş fındıkları, pudra
şekerini, nişastayı, vanilya ve kabartma tozunu karıştırın. Elenmiş unu yavaşça
ilave ederek, hamuru iyice yoğurun. Unu ilave ederken dövülmüş olan damla
sakızını içine karıştırmayı unutmayın. Damla sakızını buzdolabında soğutarak
döverseniz, daha kolay ufalanacaktır. Unla birlikte malzemelere kattığınızda,
damla sakızı her tarafa eşit olarak dağılacaktır. Hamuru kısa süre
dinlendirdikten sonra, cevizden küçük parçalar kopararak yuvarlayın. Bunları
yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Bu arada fırını 180 derecede
ısıtın. Kurabiyeleri 15 dakika kadar, üzerleri hafif çatlayana kadar pişirin.
Pişen kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serperek, servise hazır hale getirin..
0 yorum:
Yorum Gönder