Yeni Yıl

2 Haziran 2015 Salı







Yaban Mersinli Tart

Malzemeler:

-150gr. tuzsuz tereyag (minik küp doğranmış)
-1,5 su brd. Un
-1 adet yumurta sarısı
-1 yemek kaşığı şeker
- Bir çimdik tuz
- 2 yemek kaşığı buzlu su

Dolgu malzemesi:

- ½ su brd. şeker
- 2 yumurta
- ½ su brd. un
- 1 adet limon kabugu rendesi
- ½ su brd. süt
- 1 su brd kadar yaban mersini ( yoksa herhangi bir orman meyvesi de olur)
-  Serpmek icin pudra sekeri.


Yapılışı:

-Un, şeker, tuz ve küp halinde tereyağını rondoda kum gibi oluncaya kadar karıştırın.

-Yumurta sarısını ve buzlu suyu  ekleyin, robotu yine çalıştırarak hamuru bütünleştirin.

-Hamuru makinadan alıp elinizle tezgahta yoğurun ve streç filme sarıp dolapta yarım saat dinlendirin.
-Bu arada  iç harcı için yumurtaları ve şekeri  şeker eriyinceye kadar çırpın.
-Sütü, unu, limon kabuğu  rendesini  ekleyip pürüzsüz kıvama gelene kadar çırpın.
-Tart kalıbınızı yağlayın. ( ben tabanı ayrılabilen tart kalıbı kullanıyorum)
-Dinlenen hamuru yarım cm kalınlıkta kalıbın kenarlarından taşacak şekilde açıp merdane yardımıyla kalıba yerleştirin.
-Kalıbın kenarlarına gelen hamuru parmaklarınızı kullanarak şekil verin. Fazlalıkları bıçakla kesin alın. Hamurun tabanına çatalla gelişigüzel delikler açın.
-Hamurun üzerine yağlı kağıt yerleştirip fazla kabarmasını önlemek için kuru bakliyat  serpiştirin ( bakliyatı sonra tekrar kullanabilirsiniz). -Fırınınızı önceden 180 derece ısıtın, tartı 15dakika kadar pişirin  fırından alıp hafif ılınınca hazırladığınız dolgu malzemesini tartın üzerine yayın .
-Yaban mersinlerini aralıklı olarak dolgunun üzerine serpiştirin.
-Kalıbı tekrar fırına sürün ve 15-20 dakika arası üzeri altın rengi olana kadar pişirin.
- Pişirme de dikkat edeceğiniz nokta dolgu malzemesinin  yumuşak olması gerek,  kendi fırınınızın pişirme süresine göre ayarların
 -Fırından alınca üzerine pudra şekeri eleyin ve ılık servis edin.

Benzer Yazılar:

  • Yoğun Çikolatalı Krokanlı PastaÖlçülerini birebir uygulayarak  tarifi denemenizi öneririm. Bu keki sade veya her türlü süsleme için yapabilirsiniz. Yumuşacık dokusuyla nefis oluyor. Malzemeler: 3 yumurta 2 kahve fincanı un 2 kahve … Read More
  • AşureMerhabalar herkese.. Bu sene aşuremizi Aşure ayının ilk günü yapmama rağmen bir türlü yayınlama fırsatı olmadı, Bu lezzeti bizim gibi sizde seviyorsanız hiç üşenmeyin..Bence sadece bu aya özgü değilde sıkça yapıp yemeli, Hadi… Read More
  • ISPANAKLI KİŞMerhabalar, Havaların soğumasıyla hastalıklarda arttı tabi, yaz süresince tam yorgunluğumu atamamış bedenim ne yazıkki payını aldı bile.. Neyse hastalıklarda bizler için yeter ki Allah çaresiz dertlerle uğraştırmasın diyelim.… Read More
  • Portakallı rende çikolatalı Cheessecake Bu tarifimiz sevgili Aylinden  tam bir tatlı canavarı kendi deyimiyle.. Yaptığı tatlılar da insanı baştan çıkaran cinsten gerçektende ..Bu cheescakeyi mutlaka denemenizi öneririm içindeki portakal kabuğu ve çikolat… Read More
  • Ev yapımı Kakaolu Puding Minnoş oğlumuz Can, hazır satılan  pudingleri çok seviyor, bazen hazır almamıza rağmen benim çok da içime sinmiyor açıkçası..Bu yüzden  evde yaptığım kakaolu pudingi küçük çocuğu olanlara şiddetle öneririm. Bir lt… Read More

0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı