Sevgilerin birleştiği,
Biraz durgun, belki yorgun,
Yine de mutlu,
Yine de umutlu,
Yine de sevgi dolu nice ramazanlar diliyorum..
Çıtır börekler bu akşam sahur için hazırlandı.. Malzeme olarak iki yufka arasına çırpılmış su sıvıyağ ve yumurta karışımından oluşan bir harç sürüldü ve peynirli iç konup sarıldılar. Fırında nar gibi kızardılar.
Bu tarifi bir çok blogcu arkadaşımda görmüşlüğüm var, herkes farklı bir isimle tarifini yazmış. ben tarifimin ismini tarif defterime daha çok pasta formunda olduğu için ''Tavuklu patates pastası ''olarak kaydetmişim.. Çok lezzetli ve doyurucu olan bu salatamız hem ana yemek, hem salata hem meze niyetine hazırlanabilir. Burada en önemli faktör kullandığınız yoğurdun kalitesi ve tavuğun güzel haşlanıp didiklenmesi.. Gerisi sırayla kat kat döşenmesinde..
Malzemeler: (23 cm lik kelepçeli kalıp ölçüsünde)
4 adet iri patates
2 adet tavuk göğsü
1 adet kuru soğan
2 su bard. kadar katı /süzme yoğurt ( mutlaka yağlı ve tatlı bir yoğurt olacak)
3 adet iri havuç
2 yemnek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı mayonez
1/2 demet dereotu
Tuz , Karabiber
2 diş sarımsak
Hazırlanışı:
-Yoğurt öncelikle ezilmiş sarımsak mayonez ve kıyılmış dereotuyla karıştırılır.
-Tavuk bir adet kuru soğanla haşlanır ve didilir tuz karabiberle tatlandırılır.
- Havuçlar irice rendelenip tereyağında yumuşayana kadar sotelenir soğumaya bırakılır.
-Patatesler haşlanıp soyulur içine bir miktar tereyağ konup sıcakken ezilir veya rendelenir. Tuz karabiberle tatlandırılır.
Kelepçeli kalıbın tabanına sırasıyla patatesli harç, üzerine yoğurtlu harç, sotelenmiş havuç, tekrar yoğurt, tavuklu harç ve en üste kırıklanmış ceviz
0 yorum:
Yorum Gönder