Merhabalar sevgili dostlar, İlkbaharın bol yağmurlu geçtiği şu günlerinde hep Ege de olmayı istemişimdir nedenine gelince beni tanıyanlar doğada yetişen otların ne kadar hastası olduğumu da bilirler.
Ege otlarından yapılan mezeler salatalar hatta binbir çeşit yemeklerin hem na kadar sağlıklı hem de çok lezzettli olduğu artık kanıtlanmış durumda.
Taze rezene/arapsaçı ( ben bunu önce dereotu sanmıştım o kadar boyuttalar yani..)
Taze baklalarım ( şimdi tam zamanı)
Kuzu pazılar
Ege otlarından yapılan mezeler salatalar hatta binbir çeşit yemeklerin hem çok sağlıklı hem de bir o kadar lezzetli olduğu artık kanıtlanmış durumda..Ben de her ne kadar Giritli olmazsamda bir tarafım o yana yakın olması sebebiyledir ki ( annem tarafın göçmendir)otların aşığıyım. Sağolsun sevgili arkadaşım Huriye Tireden bana her sene toplar ya da pazardan alıp kocaman bir koli yapar kargoya verir. bu hafta tam bir ot bayramı yaptım desem yeridir.
Tazecik Isırgan Otu
ayrıca Ayvalık Pazarından yeni tanıştığımız sevgili Funda hanımın büyük katkılarıyla da yine birbirinden değerli ege otlarını kargodan aldım. Bu kadar otu ne yapacaksınız demeyin, tabiki dostlarımla paylaştım. Ayrıca biliyorsunuz Derya (kızım )artık çok güzel mezeler hazırlıyor, kışın bunları arayıpta bulamazsınız .Temizlenip kimisi haşlanacak kimisi kavrulacak ve derin dondurucudaki çekmecelerine saklanacaklar..
Ben şimdilik taze taze fotolarını koyayım ve bunlardan yaptıkça da sizlerle burada paylaşayım
İlk siftahı yumurtalı hardalotu kavurması ile yaptık.
Teşekkürler..
Sevgili arkadaşım kadim dostum sevgili Huriye' ye, Özenle hazırlayıp tek tek isimler koyarak kese kağıt torbalarla gelen diğer güzel kargomu gönderen Sevgili Funda hanıma , Ayağıma kadar gelen enginarlar için sevgili Mahmut beye ve son olarak Urla' dan gelecek olan enginar kalplerim için Sevgili Mehmet bey' e çok ama çok teşekkür ederim..
0 yorum:
Yorum Gönder