Günaydınlar herkese, gününüz aydın olsun.
Davet sofralarımda tercihlerimden birisi de kağıt kebabıdır. hem görselliği hem kişiye özel sunumunun kolaylığı açısından bana cazip geliyor ayrıca itiraf etmeliyim ki gayette başarılı oluyor. Son olarak iftar davetimde yapmıştım.İki ayrı fırın tepsisine kişi sayısına göre hazırlayıp iftara 45 dakika kala fırında pişirdim. İlk yarım saatte zaten pişti, 15 dakika da dinlenmiş oldu .
Tarifi:
Malzemeler:
1 kg. kuzu eti (tercihen)
2 adet patates
1 su bard. bezelye konserve
Kapya biber/yeşil biber
kuru soğan
Tuz, pul biber, karabiber, kekik
Yağlı pişirme kağıdı
Hazırlanışı:
Etler kuşbaşı, biber ve soğanlar yemeklik doğranır. patates küp şeklinde doğranır.
Bir tavada çok az yağ ilavesiyle etler kızartılır diğer malzemeler eklenerek onlarla birlikte bir süre daha sotelenir biraz sıcak su eklenerek etlerin pişmesi sağlanır.
Etli karışım büyük bir tabağa alınıp baharatları ilave edilir.
Pişirme kağıdı A3 kağıdından biraz küçük boyutlarda kesilir, etli malzemeden üzerine tahmini bir miktar konur kağıtlar kapatılmadan bir tatlı kaşığı kadar tereyağ eklenir
Kağıdın bir kenarından başlanarak birer parmak birer parmak bükülerek diğer kenara kadar işlem tamamlanır ve bıçakla kağıdın üzerinde minik bir çizik açılır tepsiye yanyana dizilir ve 200 derece fırında 30 dakika pişirilir.
Servis öncesi tabaklara alınan kebaplar katlanan kenardan makasla yarım ay şeklinde kesilerek ikram edilir.
Not:
-Pişirme kağıdınızı önceden sudan geçirip ıslatın
-Etinizi kağıt üzerine koyarken çok az et suyundanda eklemeyi unutmayın.
-Dana eti de kullanabilirsiniz ama mutlaka öncesinde düdüklüde pişirmelisiniz.
-Malzemesini siz damak zevkinize göre dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz
15 Ekim 2014 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder