Yeni Yıl

21 Ekim 2014 Salı

  
Beklentilerinizin gerçekleşeceği çok güzel bir hafta diliyorum..Sağlıkla kalın..


   Ispanaklı beşamel soslu kreple tanışmamın  bir hikayesi var. yıllar önce yeğenim işe girince ilk maaşıyla  bizi yemeğe götürme sözü vermişti. Gittiğimiz restoranda ilk kez yemiştim. Onun üzerinde ayrıca çok lezzetli domatesle yapılmış pürüzsüz bir sos vardı ve bir çok denemem olmasına rağmen ben o günkü sosun tadını tutturamadım..  
    Ispanaklı krebi evde bir çok kez denemişliğim var. Her zaman olduğu gibi aldığım malzemelerle farklı tarifleri denemeyi çok seviyorum. Ispanakta bunlardan birisi. Boş vaktinizde hazırlayıp daha sonra hemen fırınlayabileceğiniz güzel bir alternatif aynı zamanda.. Afiyet olsun..




Malzemeler:

İç malzemesi:
1 kg. ayıklanmış ıspanak yaprağı
1 adet kuru soğan
1 su brd. rende kaşar peyniri
 beşamel sosun yarısı
 tuz, karabiber
 Üzeri için rende kaşar peyniri

Krep için:

2 su bard. un
2 yumurta
su, tuz

Üzeri için:
rende kaşar ve beşamel sos karışımı

Hazırlanışı:

Ispanaklar irice kıyılıp sirkeli bol suda bekletilip yıkanır, suyu iyice süzdürülür. 
Bir tencerede yemeklik doğranmış soğan iki kaşık yağda hafifçe sotelenir. 
Üzerine ıspanaklar eklenip onlarda sotelenir suyunu çekmesi için açık bir şekilde bu işlem yapılır fazla su bırakırsa süzülür. 
İçine daha önce hazırlanan beşamel sos ve rende kaşar ilave edilir tuzu karabiberi isteğe bağlı muskat ekelnip baharatı ayarlanır. Ilınması beklenir. 


Krepler için gerekli malzeme akıcı bir kıvama gelene kadar çırpılır .
Krep yapılacak tava ısıtılır bir kaç damla yağ konur ve tavanın bir kenarından  bir kepçe krep hamuru tavaya alınarak hemen yayılması sağlanır. 

Krepleri bu şekilde hazırladıktan sonra her bir krebin ortasına ıspanaklı içten alınıp krep kapatılır.






Fırın kabı yağlanır krepler dizilir. 
Üzerlerine beşamel sos gezdirilir sıcak fırında hafifçe kızarana kadar tutulur. 
Fırından almadan üzerlerine rende kaşar ve bir kaşık beşamel sos konarak erimesi için bir kaç dakika daha fırınlanır ve sıcak servis edilir. Yanında roka salatası çok yakışıyor benden söylemesi..








Not:
Pişen Kreplerin son halini fotoğraflamış olmama rağmen buraya aktarırken ne yazıkki yanlışlıkla silindi, bu yüzden İlk fotoğraf benim ıspanaklı kreplerime en yakın fikri vereceği için netten alıntıladım.

Benzer Yazılar:

  • Kahvaltılık Kaşarlı Krep Bohçaları Krep için Malzemeler: 2 adet yumurta. 2 su bardağından biraz az un. 1 su bardağı su 1 su bardağı süt 1 çay kaşığı tuz pişirmek için tereyağı veya sıvı yağ  Arası için: dilimlenmiş  8 adet kaşar peyniri Krep… Read More
  • Taze Fasulye Yoğurtlaması Malzemeler: Yarım kilo taze fasulye 250 gr. yeşil taze biber 1 adet kuru soğan 2 tane iri domates veya 1 kase domates sos 1 kase süzme yoğurt 2 veya 3 diş sarımsak kızartmak için 1 çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı … Read More
  • Ispanak kavurmalı yoğurt soslu Köfteler Ispanak kavurmalı yoğurt soslu Köfteler Malzemeler: 1 demet saplarıyla birlikte incecik doğranmış ıspanak  bir adet kuru soğan (yemeklik doğranmış) 1 kase yoğurt 2 diş sarımsak 1 yemek tabağı kadar önceden yuvarla… Read More
  • Ispanaklı Tart Malzemeler: Hamur işi: • 250 g (2 su bard.) sade un • 1/2 çay kaşığı tuz • 140 g (1/3 + 1/4 bardak) soğuk, tuzsuz tereyağı küp küp • 1 yumurta  • yaklaşık 2 çorba kaşığı buzlu su Ispanaklı Dolgu: • 450 gr. dond… Read More
  • Fırında Pırasalı Mücver Fırında Pırasalı  Mücver Malzemeler: •        1 yemek kaşığı. Tereyağı •        1 yemek kaşığı. sızma zeytinyağı •        2 su brd. ince kıyılmış pıras… Read More

0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı