Yeni Yıl

10 Ekim 2014 Cuma


Bayram geldi geçti bile, Allah sağlıkla tekrarına erdirsin hepimizi .. Kurban etinden ayırdığım iki parça gerdan etiyle keşkek yapmayı istemiştim. Keşkek bir çok bölgede pişirilmesi konusunda farklılıklar yaratsa da genel anlamda aşurelik buğdayın içine konan kuru soğan ve kemikli boyun/gerdan etiyle iyice yumuşayana kadar pişirilmesidir.İstenirse tahta kaşıkla ezilirecesine dövülür ya da blendir ile ara sıra çalıştırılarak çok fazla ezmemeden parçalanması sağlanır.( kızlar istemediği için bu işlemi bu sefer yapmadık) üzerine kızdırılmış toz biberli tereyağ gezdirilir:.


 Malzemeler:
2 parça gerdan eti ( koyun eti)
2 su bard.aşurelik buğday
1 adet iri kuru soğan
1/2 yemek k. salça
üzeri için tereyağ ve kırmızı toz biber
Tuz
yeterince sıcak su

Yapılışı:
Buğday akşamdan ıslatılır suyu birkaç kez değiştirilir. Kemikli et 2 bardak soğuk suda bekletilerek kanının iyice çıkması sağlanır.Yemeklik doğranmış soğan, salça, tuz, buğday ve etler düdüklüde üzerini üç dört parmak geçecek kadar sıcak su ilavesiyle iyice yumuşayana kadar pişirilir bu süre düdüklüye göre değişiklik arzeder, ben 35 dakika da pişirdim. Etler yemekten alınıp kemiklerinden ayrıştırılarak didilir ve tekrar yemeğe eklenir. sonrasında dövmek istenirse tahta kaşığın tersi ile buğdaylar ezilir. Servis öncesinde de üzerine kızdırılmış toz kırmızı biberli tereyağ gezdirilir.

Anacığım ağzında bulunsun. Benim  gibi sen de çok severdin bu yemeği..




Benzer Yazılar:

  • Milföye sarılı tavuk bagetler Tarif, zevkle takip ettiğim  http://yemekbirask.blogspot.com/ bloğunun sahibi sevgili Seval'e ait. onun sunumu bence daha hoş görünüyor ama lezzet bakımından yiyenlerden tam not aldık..Davetleriniz için önceden ha… Read More
  • Salçalı BiftekMalzemeler: (2 kişilik)2 adet biftek2-3 yemek kaşığı salçatuz, karabibersıcak suzeytinyağıYapılışı:Öncelikle biftekleri alırken nasıl pişireceğinizi kasabınıza söyleyin ki ona göre versin.Biftekleri pişirmeden önce et döveceğ… Read More
  • Fırında Kaburga Malzemeler: (5 Kişilik) 1,5 kg. bütün kuzu kaburga 3-5 diş sarımsak tuz, karabiber 1 yemek kaşığı un Yapılışı: Öncelikle etlerin her iki tarafları tuz ve karabibere bulanır.Kaburgaların etli kısımlarına bıça… Read More
  • Lezzetli Tavuk ParçalarıBu tarifi kendi defterime çok önceden kaydetmiştim.Nereden ne zaman aldım hatırlamıyorum ama yoğun iş günlerimde çok pratik olduğu için derin dondurucumda her zaman pişirmeye hazır bulundururum.Tadı çok güzel ve yapılışı da o… Read More
  • Tavuk Şiş KebapBu lezzetli tarif Sevgili Yetur'a ait.Malzemeler:2 adet tavuk göğüs eti4 adet kırmızı biber (salçalık) (közlenmiş ve soyulmuş)3 diş sarımsak1 çay bardağı ekmek içibirer çay kaşığı karbonat, tuz, pul biber, kekikYapılışı:Tüm m… Read More

0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı