Yeni Yıl

25 Nisan 2013 Perşembe



Kalp bir bahçe gibidir.
 Onda mutlaka birşeyler bitecektir.
O halde güzel şeyler ekin ki güzel şeyler bitsin.






MALZEMELER:
1 SU BARD. YEŞİL MERCİMEK ( HAŞLANMIŞ)
1 SU BARD. HAVUÇ ( KÜP KÜP DOĞRANMIŞ)
1 SU BARD. PATATES ( KÜP KÜP DOĞRANMIŞ)
 1 ADET KURU SOĞAN
 1 SU BARD. MISIR ( HAŞLANMIŞ
1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
 2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
TUZ, KARABİBER,  
KIYILMIŞ TAZE NANE VEYA MAYDONOZ



YAPILIŞI:
TEREYAĞDA YEMEKLİK DOĞrANMIŞ SOĞANI VE HAVUCU SOTELEYİN.
SALÇAYI KOYUP BİR KAÇ DAKİKA DAHA SOTELEYİN
PATATES, MISIR VE MERCİMEĞİ EKLEYİN, BİRAZ SICAK SU EKLEYİN.
TUZUNU KARABİBERİNİ AYARLAYIN.
TENCERENİN KAPAĞINI KAPATIP PATATES VE HAVUÇLAR YUMUŞAYANA KADAR PİŞİRİN.. SERVİS YAPARKEN YEMEĞİN  ÜZERİNE KIYILMIŞ MAYDONOZ VEYA NANE SERPİN. 

3 yorum:

Heyyfi dedi ki...

Mis, misss...
Çok severim gerçekten. Salatasını da yaparım sık sık, nar ekşili şöyle, :)))
Mısır konduğunu bilmiyordum. Bir daha yaptığımda deneyeceğim, iyi fikir gerçekten.
Sevgiler canım...

sarımutfak-hande dedi ki...

şifa ve lezzet deposu bir yemek olmuş
ellerine sağlık

Nil dedi ki...

Ben yeşil mercimeğin girdiği her yemeği çok seviyorum. benim evde patlıcanlı yemeği var.

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı